پیش بینی بورس چهارشنبه 23 خرداد 1403
جریان معاملات تالار شیشهای در روزی که نماگر اصلی روایتگر خوبی برای بازگویی شرایط واقعی بازار نبود، نمایی از بیثباتی را به رخ کشید. در این بین، چند اتفاق مهم میتواند به نماگرهای سهامی در تالار شیشهای کمک کند. اما در راستای پیش بینی بورس چهارشنبه، بازار سهام در آخرین روز معاملاتی هفته چه سرنوشتی خواهد داشت؟
به گزارش راهبرد معاصر؛ در پایان معاملات چهارمین روز هفته، دماسنج اصلی تالار شیشهای با رشد اندک 0.15 درصدی، معادل سه هزار و 204 واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و 81 هزار واحدی قرار گرفت.
کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشهای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن بهعنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی خلاف جهت به ثبت رساند. شاخص هموزن با افت 0.01 درصدی (معادل 45 واحد) تا پله 674 هزار و 971 واحدی پایین رفت.
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) را در روز سهشنبه، دو هزار و 52 میلیارد تومان نشان میداد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات چهارمین روز هفته را نیز هفت میلیارد و 100 میلیون برگه سهم نشان میدهد.
کارشناسان معتقدند هرچه حجم معاملات در محدودههای فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشمانداز روشنتری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم میشود. چراکه ورود سهامداران تازهنفس، راه صعود را هموارتر میکند.
همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه حقیقی در پایان معاملات روز سهشنبه بورس، خبر از خروج 375 میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام و حق تقدم میدهد.
روند جریان معاملات روز دوشنبه، اهالی تالار شیشهای را نسبت به شکلگیری یک روند مثبت امیدوار ساخته بود. این امیدواری اما خیلی زود و ساعتی پس از آغاز معاملات روز سهشنبه، نقش بر آب شد.
به این ترتیب که صندوقهای اهرمی و به عنوان مثال بخش بزرگی از نمادهای خودرویی، در حالی که در پایان معاملات دوشنبه، به صف خرید نشسته بودند، در جریان معاملات سهشنبه به خاک و خون کشیده شدند.
نوسانات تابلوهای بورسی که اکثر مواقع از منطق خاصی نیز تبعیت نمیکند، بیثباتی بازار سرمایه را به رخ میکشد. شرایطی که کارشناسان و اهالی بازار، آن را معلول رهاشدگی تالار شیشهای در دید سیاستگذاران میدانند.
در این میان، چند رویداد میتوانند به شاخصهای بورسی در راستای شکست مقاومتهای پیش روی خود کمک کنند. تداوم نزول نرخ اوراق خزانه، ادامه و گسترش همکاری بانک مرکزی در زمینه نرخ نیمایی و نرخ سود سپرده در کنار تصویب سهساله شدن فرایند افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها، از جمله اتفاقاتی هستند که میتوانند انگیزه معاملهگران و سرمایهگذران بورسی را برای ایستادن در سمت خرید تابلو، تقویت کنند.
بازگشت دامنه نوسان نمادها به حالت عادی خود، میتواند کمکحال بازار شود. بنابراین در صورت تزریق اخبار مثبت به تالار شیشهای، میتوان انتظار بهبود حال بازار سرمایه را، در افق کوتاهمدتی داشت./تجارت نیوز