چگونه سرماخوردگی را در دوران بارداری درمان کنیم؟


چگونه سرماخوردگی را در دوران بارداری درمان کنیم؟

خانم‌هایی که در دوران بارداری سرماخوردگی را تجربه می‌کنند باید مراقبت‌های ویژه ای داشته باشند. سرماخوردگی در بارداری با علائم و نشانه‌های مختلفی همراه است. عطسه، آبریزش بینی، گلو درد، تب و بدن درد از نشانه‌های اولیه و متداول سرماخوردگی است....

خانم‌هایی که در دوران بارداری سرماخوردگی را تجربه می‌کنند باید مراقبت‌های ویژه ای داشته باشند. سرماخوردگی در بارداری با علائم و نشانه‌های مختلفی همراه است. عطسه، آبریزش بینی، گلو درد، تب و بدن درد از نشانه‌های اولیه و متداول سرماخوردگی است. خانم‌های بارداری که این علائم را تجربه می‌کنند باید خیلی سریع به پزشک مراجعه کنند تا خطری سلامتی خود و جنین را تهدید نکند. بعضی از دمنوش‌ها و روش‌های خانگی وجود دارند که باید مطابق با نظر پزشک مصرف شود از این رو خودسرانه از دمنوش‌ها استفاده نکنید. از طرفی هم استراحت و خواب کافی برای تقویت سیستم ایمنی بدن خانم‌های باردار مفید است.

اما برای اینکه با روش‌های درمان و پیشگیری سرماخوردگی در دوران بارداری آشنا شوید تا انتهای متن همراه ما باشید.

چگونه سرماخوردگی را در دوران بارداری درمان کنیم؟

سرماخوردگی در بارداری چیست ؟

سرماخوردگی در بارداری یکی از بیماری‌های شایع در دوران بارداری در فصول سرد مربوط به دستگاه تنفسی است و ویروس‌ها و میکروب‌ها عامل ابتلا به آن هستند. بیش از چند صد نوع ویروس وجود دارد که نفوذشان به بدن انسان باعث ابتلا به سرماخوردگی می‌شود. در بیشتر اوقات بدن انسان نسبت به عوامل ابتلا به سرماخوردگی مقاوم است، اما درست زمانی که بدن وارد دوره ضعف شود، احتمال ابتلا به سرماخوردگی از همیشه بالاتر می‌رود.

به غیر از نوزادان و کودکان، زنان باردار از جمله افرادی هستند که نسبت به دیگران بیشتر مبتلا به سرماخوردگی می‌شوند. در دوران بارداری یکی از اتفاقاتی که برای بدن زنان اتفاق می‌افتد، ضعیف شدن سیستم بدنی است و همین بدن را به بستری مناسب برای حمله ویروس‌ سرماخوردگی تبدیل می‌کند. جالب است بدانید که حالت سرماخوردگی از علائم بارداری است و اکثر خانم‌ها آن را تجربه می‌کنند. فرقی نمی‌کند سرماخوردگی در سه ماه اول بارداری باشد یا سرماخوردگی در ماه آخر بارداری اتفاق بیفتد، اگر علائم سرماخوردگی در بارداری را در خود مشاهده کردید، بهترین کار برای درمان سرماخوردگی مراجعه به دکتر زنان است، اما قبل از آن می‌خواهیم درباره این موضوع، آگاهی‌های لازم را در اختیار شما بگذاریم.

علت سرماخوردگی در بارداری

با تغییرات و افزایش هورمون‌های جنسی زنانه در بارداری، سیستم ایمنی بدن ضعیف خواهد شد. با ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن ویروس‌های مختلف راحت‌تر می‌توانند بر بدن وارد شوند و بیماری‌های مختلفی را به وجود آورند. ویروس سرماخوردگی در بدن خانم‌های باردار تاثیرات خودش را بر جای می‌گذارد و باعث بروز بیماری می‌شود. دقت داشته باشید که زنان بارداری هم انتقال دهنده سرماخوردگی هستند و باید نکات ایمنی هنگام رفت و آمد با این افراد را رعایت کرد.

به طور کلی مادران باردار باید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند تا دچار سرماخوردگی نشوند.

علائم سرماخوردگی در بارداری

سرماخوردگی افراد در حالت بارداری با افراد عادی یکسان است اما شاید میزان شدت علائم تفاوت داشته باشد. علائم سرماخوردگی در بارداری عبارتند از:

  • عطسه
  • تب خفیف در بارداری
  • خستگی
  • آبریزش بینی
  • سرفه‌های خشک طولانی
  • سردرد
  • ریزش اشک

هر یک از این علائم می‌توانند به صورت تدریجی یا در روزهای اولیه نمایان شوند. اما خانم‌های باردار باید بلافاصله بعد از بروز علائم به پزشک مراجعه کنند تا پزشک با توجه به شرایط بیماری بهترین نسخه را تجویز کند.

عوارض سرماخوردگی در بارداری

دقت داشته باشید که برای درمان سرماخوردگی در بارداری باید مطابق با نظرات پزشک دارو مصرف کرد. زیرا اگر به صورت خودسرانه داروهای سرماخوردگی را مصرف کنید، احتمال اینکه عوارضی رخ دهد زیاد است. تب بالا در خانم‌های باردار و در سه ماهه اول بارداری می‌تواند به سقط جنین ختم شود. از این رو استفاده از مسکن‌های تب بر باید با دستور پزشک انجام شود تا عوارض احتمالی کاهش پیدا کنند.

چگونه سرماخوردگی را در دوران بارداری درمان کنیم؟

روش‌های درمان سرماخوردگی در بارداری

برخی از خانم‌ها که در دوران بارداری دچار سرماخوردگی می‌شوند، سعی بر این دارند که با مصرف داروهای بدون نسخه و روش‌های خانگی درمان را پیش ببرند. اما بهتر است که این کار را انجام نداد زیرا در بعضی از مواقع ممکن است که مصرف خودسرانه دمنوش‌ها یا داروهای مختلف باعث بروز عوارض جدی شوند.

بنابراین قبل از مصرف هر نوع دارو یا مسکن باید با پزشک مشورت کرد. به طور کلی برای درمان سرماخوردگی در بارداری، روش‌های مختلفی وجود دارند که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

درمان دارویی سرماخوردگی در بارداری

نکته مهمی‌ که در سرماخوردگی بارداری وجود دارد این است که مصرف قرص سرماخوردگی توصیه نمی‌شود و برای مادر و جنین مضر است. بنابراین به هیچ وجه نباید به صورت خودسرانه دارو مصرف کرد. اما داروهایی که می‌توان برای بدن درد و سرماخوردگی در بارداری مصرف کرد عبارتند از:

  • استامینوفن، با نام‌های تجاری مانند تایلنول
  • داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی مانند ناپروکسن، ایبوپروفن و آسپرین

با توجه به تحقیقات انجام شده، داروهای مسکن جزو بی خطر‌ترین داروهای مجاز برای درمان سرماخوردگی خانم‌های باردار است. اما توصیه می‌شود که این مسکن‌ها را با دوز کم مصرف کنید.

همچنین دقت داشته باشید که ایبوپروفن و ناپروکسن نیز نباید در سه ماهه سوم مصرف شوند. زیرا ممکن است که منجر به سقط جنین شوند.

داروهایی برای تسکین سرفه

سرفه یکی از علائم بارز و نشانه‌های سرماخوردگی است که خانم‌های باردار هم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. برای اینکه از سرفه‌های مختلف سرماخوردگی بارداری در امان بود نیاز است که از داروهای تجویز شده پزشک استفاده کرد. دکسترومتورفان و گایافنزین جزو داروهای سرماخوردگی ضد سرفه هستند که پزشک آن‌ها را تجویز می‌کند. همچنین می‌توان برای برطرف کردن سرفه‌های سرماخوردگی شربت‌های ضد سرفه و اکسپکتورانت‌هایی مانند موسینکس را مصرف کرد.

دقت داشته باشید که دوز مصرفی این داروها باید مطابق نظر پزشک باشد و مصرف خودسرانه نداشته باشید.

آنتی‌هیستامین‌ها

آنتی‌هیستامین‌‌ها داروهایی برای رفع آلرژی هستند. این داروها برای رفع آبریزش بینی، عطسه و آبریزش چشم در سرماخوردگی استفاده می‌شوند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که دارو آنتی هیستامین روی خانم‌های باردار تاثیرات مخربی داشته است. از این رو تنها باید با تجویز پزشک از این دارو استفاده کرد.

بهتر است که خانم‌های باردار از داروهای زیر استفاده کنند:

  • دیفن هیدرامین
  • لوراتادین
  • کلرفنیرامین
  • سیتریزین

این داروها به نسبت آنتی هیستامین خطرات و عوارض کمتری برای خانم‌های باردار دارند.

ضد احتقان‌ها

اگر پزشک مصرف داروهای ضد احتقان مانند سودو افدرین را تجویز کند، این دارو برای سرماخوردگی در بارداری خطری نخواهد داشت. با این ‌حال تحقیقاتی مبنی بر بی‌خطر بودن این داروها در بارداری وجود ندارد. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که بعضی از داروهای ضد احتقان از جمله داروهایی مانند سودوافدرین و فنیل افرین ممکن است خطر ناهنجاری زمان تولد را افزایش دهند. به طور معمول توصیه می‌شود که خانم‌ها در بارداری و در سه ماه اول، از داروهای ضد احتقان در مقدار بسیار کمی‌مصرف می‌کنند. همچنین اسپری سالین بنین می‌تواند گزینه بی‌خطر برای احتقان بینی باشند.

راهکارهای درمان سرماخوردگی بارداری در خانه

روش‌های درمان خانگی سرماخوردگی در بارداری باید با توجه به نظر پزشک انجام شوند. بیماری که دچار سرماخوردگی شده است باید نکات مهمی‌را هنگام بارداری رعایت کند که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر هستند:

  • استراحت کافی؛ دراز کشیدن در حالی که سر به سمت بالا است، به تنفس و رفع گرفتگی کمک می‌کند.
  • نوشیدن آب و مایعات زیاد؛ با میل کردن آبمیوه‌ها و اسموتی مواد مغذی می‌توانید انرژی موردنیاز بدنتان را تأمین کنید.
  • مرطوب نگه داشتن اتاق؛ افرادی که دچار گرفتگی بینی و همچنین سرفه مزمن می‌شوند باید هوای اتاق را مرطوب نگه دارند تا کمی‌بهبود پیدا کنند.
  • کمپرس گرم؛ استفاده از کمپرس روی شانه‌ها، سر و سینوس‌ها، به کاهش درد و احتقان کمک خواهد کرد.

سرماخوردگی در بارداری یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی است که در دوران بارداری رخ می‌دهد. این بیماری نیاز به درمان سریع و مراجعه به پزشک متخصص عفونی و زنان و زایمان دارد. از این رو برای اینکه بتوانید از بهترین متخصص‌های کشور برای درمان بیماری استفاده کرد می‌توانید از سامانه دکتردکتر بهره مند شوید. دکتردکتر برای گرفتن نوبت در کنار شما است تا از بهترین متخصص‌ها بتوانید به صورت آنلاین و بدون اتلاف وقت نوبت بگیرید. کافی است که به سامانه نوبت دهی دکتردکتر به آدرس https://drdr.ir/ مراجعه کرده و پس از مطالعه نظرات سایر بیماران از بهترین متخصص نوبت دریافت کنید



روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید


افشاگری بن افلک در مورد علت جدایی اش از جنیفر لوپز و تمجید از همسر سابق