بیوگرافی، عکسها و زندگی مائده طهماسبی
مائده طهماسبی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، کارگردان تئاتر و مترجم متولد سال ۱۳۳۶ در بابل است. او مدرک کارشناسی ارشد رشته خبرنگاری گرایش تئاتر و علوم سیاسی دارد.
مائده طهماسبی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر است که تا کنون در فیلمها و سریالهای مختلفی ایفای نقش کرده است.
به گزارش ستاره، یکی از کارهای خوب و به یاد ماندنی مائده طهماسبی بازی در فیلم مارمولک به کارگردانی کمال تبریزی در کنار بازیگر خوب پرویز پرستویی بود.
در ادامه با بیوگرافی مائده طهماسبی و فعالیتهای این هنرمند آشنا خواهید شد.
بیوگرافی مائده طهماسبی
مائده طهماسبی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، کارگردان تئاتر و مترجم متولد سال ۱۳۳۶ در بابل است. مائده پس از گذراندن دوره راهنمایی در سن ۱۴ سالگی همراه با خانواده به تهران میآید و در رشته ریاضی فیزیک مشغول به تحصیل میشود. او پس از اینکه در کنکور قبول نمیشود در سن ۱۹ سالگی نزد دایی خود به آلمان میرود و در رشته معماری مشغول به تحصیل میشود. او اکنون مدرک کارشناسی ارشد رشته خبر نگاری گرایش تئاتر و علوم سیاسی دارد و علاوه بر آن مترجم زبان آلمانی نیز است.
ازدواج و خانواده
خانم طهماسبی متاهل و همسرش آقای فرهاد آئیش است. او در دوران دانشجویی در یک برنامه تئاتر با فرهاد آئیش آشنا میشود. آنها پس از سه سال آشنایی و ارتباط با یکدیگر به پیشنهاد آقای آئیش با یکدیگر ازدواج میکنند. آقای آئیش از نحوهی آشنایی شان میگوید: “من مدت زمان زیادی را در آمریکا زندگی میکردم. در آنجا بیشتر در تئاتر کار میکردم و یکی از نمایشهای من در مورد مشکلات اجتماعی زنان بود. به دعوت گروهی از زنان این نمایش را در آلمان اجرا کردم. در آنجا برای اولین بار خانم مائده طهماسبی را دیدم به او گفتم کمی استراحت میکنم و قبل از شروع نمایش من را بیدار کن، دلش به حال من خسته سوخت و یک دقیقه مانده بود به شروع نمایش من را بیدار کرد. از آن موقع مهرش به دلم افتاد (با خنده). بعد از دو سال باز هم همدیگر را در آمریکا دیدیم. همان موقع شماره اش را گرفتم و با او در تماس بودم و احساسم را برایش توضیح دادم. بعد با یک مراسم خیلی مختصر ازدواج کردیم. باور میکنید حتی یک عکس از مراسم نداریم، ولی همسرم در این گونه موارد حساسیت نشان نمیدهد و باید بگویم که مهریه همسرم فقط ۵ سکه است. “
آنها به خاطر تحصیل به آمریکا میروند و پس از ۲۰ سال زندگی در آمریکا در سال ۱۳۷۶ به ایران باز میگردند. این زوج هنرمند فرزندی ندارند و دلیل بچه دار نشدنشان را ترس از مسئولیت سنگین پدر و مادر شدن اعلام کرده اند. او در ادامه خاطر نشان کرد که: “، اما من منکر این نیستم که به هر حال بچه داشتن هم جذابیتهای خودش را دارد و شیرینی بخش زندگی خیلی افراد است. به نظرم هر زوجی باید متناسب با سبک زندگی خودش در این مورد تصمیم بگیرد. “
خوب است بدانید پدر مائده طهماسبی پزشک و رئیس بیمارستان بوده است. ایشان دو برادر و یک خواهر دارند.
شروع فعالیت بازیگری
خانم مائده طهماسبی فعالیت بازیگری را در آمریکا و با حمایت همسرش آغاز میکند و این زوج هنرمند در سال ۱۳۷۷ به ایران باز میگردند و با کارگردانی نمایش گزارش به آکادمی فعالیت خود را شروع میکند. او اولین تجربهی سینمایی خود را با فیلم دایره به کارگردانی جعفر پناهی کسب میکند.
زندگی بدون گوشت
خانم طهماسبی و همسرش فرهاد آئیش اکنون بیش از ۲۲ سال است که گوشت نمیخورند. آنها معتقدند که خوب نیست برخی موجودات را نگه داریم و بعد سرشان را ببریم … مائده گفته بیشتر غذاهای شرقی میخوریم، مثلا غذاهای ژاپنی، تایلندی، این غذاها پر از سبزیجات و برای بدن مفید هستند.
نسبت مائده و مهسا طهماسبی
بد نیست بدانید مهسا طهماسبی برادر زاده مائده طهماسبی بوده و فرهاد آئیش شوهر عمهی مهسا طهماسبی است.
فعالیتهای مائده طهماسبی
کارهای سینمایی
آذر (۱۳۹۵)
آنها (۱۳۹۴)
هیس! دخترها فریاد نمیزنند (۱۳۹۱)
بچگیتو فراموش نکن (۱۳۹۰)
خرس (۱۳۹۰)
در امتداد شهر (۱۳۸۹)
باد در علفزار میپیچد (۱۳۸۶)
پارک وی (۱۳۸۵)
سنتوری (۱۳۸۵)
ماهیها عاشق میشوند (۱۳۸۳)
مارمولک (۱۳۸۲)
نورا (۱۳۸۰)
دایره (۱۳۷۸)
کارهای تلویزیونی
تاریکی شب، روشنایی روز (حجت قاسم زاده اصل، ۱۳۹۷)
از یادها رفته (بهرام بهرامیان، ۱۳۹۶)
عشق تعطیل نیست (بیژن بیرنگ، ۱۳۹۳)
پردهنشین (بهروز شعیبی، ۱۳۹۳)
خداحافظ بچه (منوچهر هادی، رمضان ۱۳۹۱)
زمین انسانها (ابوالحسن داوودی، ۱۳۹۰)
مرگ تدریجی یک رؤیا (فریدون جیرانی، ۱۳۸۷)
قرارگاه مسکونی (سید جواد رضویان، ۱۳۸۷)
گاراژ ۸۸۸ (سام کلانتری، ۱۳۹۵–۱۳۹۴)
پنچری (برزو نیک نژاد، ۱۳۹۵)
نون و ریحون
شمسالعماره
باجناغها (فرهاد آئیش، ۱۳۸۳)
کارهای تئاتر
کلمه، سکوت، کلمه (مائده طهماسبی، ۱۳۹۱)
کرگدن (فرهاد آئیش، ۱۳۸۷)
خانواده تت (مائده طهماسبی، ۱۳۸۶)
پنجرهها (فرهاد آئیش، ۱۳۸۴)
والس مردهشوران (کورش نریمانی، ۱۳۸۱)
مدهآ (محسن حسینی، ۱۳۸۰)
کمدی شام آخر (فرهاد آئیش، ۱۳۷۹)
تق صیر و سی و دو دقیقه از ماجرا (فرهاد آئیش، ۱۳۷۹)
گزارش به آکادمی (مائده طهماسبی، ۱۳۷۷)
خر از دست رفته (فرهاد اصلانی)