وضعیت پرچالش صنعت آروماتیک در مهرماه / تنها پتروشیمی بوعلی سینا رشد کرد


وضعیت پرچالش صنعت آروماتیک در مهرماه / تنها پتروشیمی بوعلی سینا رشد کرد

در این گزارش وضعیت تولید و فروش پتروشیمی‌های تولیدکننده آروماتیک را در مهرماه مورد بررسی قرار گرفته است.

به گزارش تجارت نیوز،

بررسی گزارش‌ عملکرد ماهانه پتروشیمی‌های فعال در صنعت آروماتیک نشان می‌دهد، پتروشیمی بوعلی سینا در مهرماه، تنها پتروشیمی آروماتیکی بود که توانست حجم تولید خود را افزایش دهد. همچنین بوعلی در کنار اصفهان دو پتروشیمی برتر در زمینه رشد درآمد مهرماه بودند.

مهر ۱۴۰۳ برای پتروشیمی‌های تولیدکننده آروماتیک چالشی بود؛ چرا که تنها یکی از پتروشیمی‌های این گروه موفق به افزایش حجم تولید خود شد و باقی آروماتیکی‌ها بر مردار نزولی تولید بودند.گزارش فعالیت ماهانه آروماتیکی‌های بورس منتشر شد و خبر از کاهش درآمد کل این صنعت در مهر داد. نگاهی به ارقام گزارش‌های این صنعت نشان می‌دهد چهار پتروشیمی تولیدکننده آروماتیک یعنی نوری، بوعلی، اصفهان و فارابی مجموعا در مهرماه موفق به شناسایی درآمد ۲۱ هزار و ۴۳۵ میلیارد تومانی شده‌اند.

مقایسه این عدد با درآمد صنعت آروماتیک در مهرماه سال گذشته، کاهش ۰.۳ درصدی آن را نشان می‌دهد. لازم به ذکر است عمده این کاهش درآمد، مربوط به افت درآمد پتروشیمی نوری در این ماه است. چرا که سایر پتروشیمی‌های گروه آروماتیک در این ماه بر مدار صعودی درآمدزایی حرکت کرده‌اند.

البته درآمد پتروشیمی‌های آروماتیکی‌ نسبت به ماه گذشته یعنی شهریور حدود ۲۱ درصد افزایش داشته است. همچنین باید گفت چهار پتروشیمی فعال در زمینه تولید آروماتیک در مهرماه امسال موفق به تولید ۵۸۲ هزار و ۵۶۱ تن از محصولات خود شده‌اند. این عدد در مقایسه با مهرماه سال گذشته بیشتر از دو درصد کاهش داشته است.

بیشترین افزایش درآمد ماهانه آروماتیکی‌ها

بررسی و مقایسه گزارش فعالیت ماهانه پتروشیمی‌های تولیدکننده آروماتیک در مهرماه امسال نشان می‌دهد، تنها پتروشیمی نوری در این ماه کاهش درآمد داشت و سایر آروماتیک‌سازان در بخش درآمدزایی کارنامه خوبی ثبت کردند.

1

در این میان، پتروشیمی اصفهان از سایر رقبا بهتر عمل کرد؛ به نحوی که درآمد ماهانه پتروشیمی اصفهان از ۵۸۴ میلیارد تومان در مهرماه سال گذشته با رشد ۳۴ درصدی به ۷۸۳ میلیارد تومان رسیده است. از این رو پتروشیمی اصفهان در صدر جدول رشد درآمدزایی گروه آروماتیک قرار می‌گیرد.

همچنین پتروشیمی بوعلی سینا نیز در این ماه موفق شد درآمد خود را حدود ۱۸ درصد افزایش دهد و جایگاه دوم رتبه‌بندی افزایش درآمد را تصاحب کند. طبق جدول درآمد این پتروشیمی از ۵.۶ همت در مهر ۱۴۰۲ به ۶.۶ همت در مهرماه امسال رسیده است.
پتروشیمی فارابی نیز دیگر پتروشیمی موفق در رشد درآمدزایی بود؛ به طوری که درآمد این شرکت از ۱۰۶ میلیارد تومان در مهرماه ۱۴۰۲ با رشد ۱۵ درصدی به ۱۲۱ میلیارد تومان رسید.

در طرف دیگر ماجرا اما درآمد پتروشیمی نوری با کاهش حدود هشت درصدی از ۱۵ هزار میلیارد تومان در مهرماه سال ۱۴۰۲ به ۱۳ هزار و ۸۹۸ میلیارد تومان در مهرماه امسال رسید. از این رو پتروشیمی نوری در قعر جدول درآمدزایی گروه آروماتیک قرار گرفت.

حجم تولید آروماتیکی‌ها نزولی شد

در سمت تولید اما روند متفاوتی دیده می‌شود؛ طبق گزارش‌های مهرماه آروماتیک‌سازان، حجم تولید سه پتروشیمی فارابی، اصفهان و نوری در مهرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است. در این حین اما اوضاع برای پتروشیمی فارابی وخیم‌تر از سایر رقبا بوده؛ چرا که حجم تولید این پتروشیمی در مهرماه حدود ۲۵ درصد کاهش داشته است.

همچنین پتروشیمی اصفهان و نوری نیز در این ماه به ترتیب کاهش ۱۸ و چهار درصدی مقدار تولید را پشت سر گذاشته‌اند. با این حساب می‌توان گفت تنها پتروشیمی این گروه که در تولید موفق بوده، بوعلی سیناس

2

ت. چرا که گزارش‌ فعالیت ماهانه این پتروشیمی رشد چهار درصدی حجم تولید و رقم ۱۷۷ هزار و ۳۴۴ تن را مخابره کرده است.

بیشترین میزان تحقق ظرفیت اسمی آروماتیک‌سازان

اما موضوعی که باید به آن پرداخته شود این است که پتروشیمی‌های صنعت آروماتیک در هفت ماهه ابتدایی سال جاری چقدر از ظرفیت تولید اسمی سالانه خود را محقق کرده‌اند. نگاهی به گزارش‌های تجمیعی پتروشیمی‌های آروماتیکی نشان می‌دهد پتروشیمی بوعلی سینا با تحقق ۶۹ درصد از ظرفیت اسمی سالانه خود، بهتر از سایر رقبا عمل کند. همچنین پتروشیمی نوری نیز با ثبت رقم ۶۴ درصد عملکرد مناسبی داشته است.

3

منبع : انرژی پرس
به اشتراک گذاری

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

10 متن نامه درخواست وام، برای موقعیت‌ های مختلف