ساخت مسکن حمایتی با فرمول فعلی به شکست می‌انجامد


ساخت مسکن حمایتی با فرمول فعلی به شکست می‌انجامد

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با تأکید بر ضرورت افزایش میزان تسهیلات مسکن گفت: ساخت مسکن حمایتی با فرمول فعلی به شکست می‌انجامد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در رابطه با ساخت مسکن استطاعت پذیر، اظهار داشت: اگر بخواهیم در مدل نهضت ملی مسکن که در حال حاضر آخرین مدل ساخت مسکن حمایتی از سوی دولت است با ساز و کار فعلی پیش برویم قطعاً شکست خواهیم خورد و ضروری است در خصوص نحوه ساخت و نحوه واگذاری مسکن بازتعریف جدیدی ارائه شود.

هدایت با اشاره به شرایط مالی و اقتصادی مردم، وضعیت دولت در بخش زیرساخت‌ها، عدم حمایت بانک‌ها در ارائه تسهیلات، سقف وام مسکن، شرایط تقسیط و نرخ بالای سود وام، عنوان کرد: این عوامل باعث شده تا نهضت ملی مسکن طبق برنامه پیش نرود و ادامه دادن آن با این شرایط را کار اشتباهی می دانم.

وی با اشاره به این که تسهیلات پرداختی دولت تناسبی با هزینه تمام شده مسکن ندارد، یادآور شد: در آغاز واگذاری مسکن مهر به متقاضیان در برخی شهرها، تسهیلات پرداختی دولت با هزینه ساخت برابری می‌کرد و گاهاً متقاضیان برای دریافت واحد مسکونی خود آورده ای نمی‌پرداختند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با تأکید بر اهمیت موضوع تأمین زیرساخت‌ها، ادامه داد: با تلاش شبانه روزی دولت در تأمین زیرساخت‌ها و حمایت بانک‌ها برای افزایش رقم وام مسکن شاید بتوان ۷۰۰ هزار واحد مسکونی تعهد شده را تا اواخر دولت فعلی تحویل مردم داد.

هدایت یادآور شد: با وجود این که در زمان ساخت مسکن مهر منابع لازم برای تأمین زیرساخت‌ها از محل منابع مسکن مهر تأمین می‌شد، فراهم شدن زیرساخت‌های لازم چندین سال به طول انجامید.

وی با بیان این که تولید مسکن می‌بایست توسط بخش خصوص انجام شود، گفت: دولت هم بی کیفیت، هم دیر و هم گران می‌سازد و اگر این کار به واسطه بخش خصوصی صورت گیرد هر سه معضل اشاره شده رفع خواهد شد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تصریح کرد: یکی از فرصت‌های بسیار بزرگ در شهرها و به ویژه در کلانشهرها، فرصتی به نام بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری است که در حال حاضر به عنوان تهدید مطرح هستند اما این تهدید را می‌توان با مشارکت بخش خصوصی، مداخله هوشمندانه دولت و ارائه تسهیلات کارآمد توسط بانک‌ها به یک فرصت تبدیل کرد.

هدایت با اشاره به این که هزینه ساخت یک مترمربع واحد مسکونی در حریم شهرها و محدوده‌هایی که فاقد زیرساخت‌های لازم هستند حدود ۵۰ میلیون تومان است، عنوان کرد: در محدوده‌های دارای بافت‌های فرسوده و ناکارآمد در شهر تهران ظرفیت ساخت بیش از ۸۰۰ هزار واحد مسکونی وجود دارد و چنانچه دولت بتواند به جای ارائه وام ۲۵ میلیونی بلاعوض که برای ساخت و سازهای خارج از محدوده در نظر گرفته، ۸۰ الی ۹۰ درصد قیمت ساخت مسکن را در قالب تسهیلات به بخش خصوصی دهد و تسهیلات بانکی و مشوق‌ها برای ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده را افزایش دهد، تولید و عرضه مسکن رونق می‌گیرد.

مدیرعامل سازمان نوسازی افزود: لایحه تشکیل سازمان اجاره داری حرفه ای با هدف حمایت از اقشاری که امکان صاحب خانه کردن آنها بسیار سخت است به شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد داده‌ایم تا با همراهی دولت بتوانیم این گروه هدف را نیز حمایت کنیم تا بتوانند در دوره‌های بعدی صاحب خانه شوند.

وی ابراز امیدواری کرد که با کاهش هزینه‌های نظام مهندسی، تأمین اجتماعی، عوارض و… و افزایش تسهیلات، مشوق‌ها و حمایت‌ها در محدوده بافت‌های فرسوده بتوان انگیزه ورود و مشارکت بخش خصوصی در تولید مسکن در مناطق جنوبی شهر تهران بیشتر کرد تا هم نوسازی بافت‌های فرسوده و هم تولید مسکن استطاعت پذیر محقق شود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

30 عکس نقاشی کودکانه ساده و آسان و زیبا از تصاویر جدید بچه گانه