مشارکت آمریکا در حمله به بریانسک
آقای سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه به صراحت بیان داشته "حمله به منطقه بریانسک با موشک های ATACMS بدون مشارکت آمریکایی ها غیرممکن بود"
اوکراین علاوه بر مجوز بایدن برای شلیک این موشک ها نیاز به کد هایی داشته که این موشک ها بدون آن پرتاب نمی شده و علاوه بر آن نیاز به کد های هدایت کننده ای داشته که این موشک ها را به مقصد برساند و همه این کد ها در اختیار آمریکایی ها بوده، امری که به نوعی به معنای آن است که آمریکایی ها این موشک ها را شلیک کرده اند و فقط دستور داده اند دکمه شلیک را یک اوکراینی بزند.
گو اینکه سامانده های دفاعی روسیه اکثر این موشک ها را به راحتی سرنگون کرده اند اما آنچه مهم است این می باشد که اوکراین به یکباره چنین مجوزی را پیدا کرده تا قبل از پایان دوره ریاست جمهوری بایدن بتواند تنش ها را به حد اعلا برساند.
زلنسکی به خوبی می داند که این عمل وی بدون واکنش روسیه نخواهد بود و قطعا روسیه واکنش سختی به این کار خواهد داد و اما به نظر می آید زلنسکی مهم نیست که تعداد زیادی اوکراینی قربانی منافع آمریکا شوند.
البته کشورهای ناتو که در این ماجراجویی با بایدن و زلنسکی همراهی کردند هم همینطور.
به نظر می رسد با توجه به اینکه ترامپ اعلام کرده پایان دادن به جنگ اوکراین اولویت های اولیه او است و اینکه وی قرار است بلافاصله پس از به قدرت رسیدن "پول تو جیبی زلنسکی" (طبق تویت پسر ترامپ) را قطع کند امروزه بسیاری از کشورهایی که در ماجراجویی بایدن و زلنسکی با آنها شریک بودند دلواپس هستند که چه خواهد شد و اگر این جنگ تمام شود آنها با این همه دشمنی که با ملت روسیه کردند چه کار باید انجام دهند.
همه آنها دلواپس خشم ملت روسیه از آنها می باشند.
در چنین شرایطی به نظر می آید بایدن به دنبال آن است که شرایط را به گونه ای رقم بزند و تشنج وجنگ را به اوج برساند که راه برای ترامپ برای توقف جنگ بسته شود.
عملا می توان گفت حتی بایدن امیدوار است که روسیه از سلاح های هسته ای بر علیه اوکراین و یا دیگر کشورهای عضو ناتو در اروپا ویا حتی نیروهای آمریکایی استفاده کند تا عملا راه هرگونه مصالحه ای بسته شود.
ما این نوع رفتار را زمانی که بوش پدر در انتخابات شکست خورد را دیده ایم، زمانی که وی تصمیم گرفت قبل از تحویل کاخ سفید به کلینتون وارد صومالی شود و تعدادی از سربازهای آمریکایی را آنجا قربانی کرد تا وقتی کلینتون کاخ سفید را تحویل می گیرد دیگر نتواند از آنجا خارج شود و شرایط سیاسی به گونه ای شود که هیچ رئیس جمهوری ای در آمریکا جرئت خروج از صومالی را پیدا نکند چون سربازان آمریکایی آنجا کشته شده اند و شرایط سیاسی داخلی آمریکا اجازه چنین تصمیمی را نمی دهد.
بعد از آن هم دیدیم که بوش پسر هم آمریکا را وارد افغانستان و عراق کرد و تا سالهای سال بعد از آن هیچ رئیس جمهوری ای نمیتوانست پای هزینه های حضور نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان را امضا نکند تا در نهایت آمریکایی ها چیزی ما بین 7.5 تا 8.5 ملیارد دلار هزینه کردند.
امروزه نیز به نظر می رسد با توجه به اینکه دلیل اصلی شکست فجیع دموکرات ها در انتخابات اخیر حمایت های آمریکا از زلنسکی (و اسرائیل) بود بایدن تصمیم دارد که به قول معروف دست ترامپ را در حنا بگذارد و کاری کند که وی نتواند از این مخمسه خروج کند، البته وی تلاش دارد اگر بتواند مشکل اسرائیل در دوران او پایان یابد تا این امتیاز نیز به ترامپ داده نشود اما به نظر می رسد که نتانیاهو تصمیم ندارد که این امتیاز را به آمریکا بدهد.