هشدار افزایش مسمومیت با گاز CO2 در خراسان شمالی


هشدار افزایش مسمومیت با گاز CO2 در خراسان شمالی

رئیس سازمان آتش نشانی شهرداری بجنورد گفت: در حالی که آمار مسمومیت CO۲ در کل کشور ۱۳ درصد کاهش یافته این آمار سال گذشته در استان صددرصد رشد داشته و این موضوع در خراسان شمالی نگران کننده است.

به گزارش تجارت نیوز،

علی یکدل اظهار داشت: با توجه به شروع فصل سرما مردم باید نسبت به استفاده از وسایل گازسوز مراقبت‌های ویژه‌ای داشته باشند.

وی با اشاره حوادث ناشی از قطع برق در ساختمان‌ها، افزود: مدیران ساختمان‌ها به خصوص در مجتمع‌هایی که چند طبقه هستند٬ حتماً زمان خاموشی برق را باید به اطلاع ساکنین برسانند. در روزهای اخیر به علت قطع برق موارد بسیار زیادی حبس شدگی در آسانسور داشتیم که توصیه ما این است حتماً در این مواقع خونسردی خود را حفظ کنند، زیرا هیچ مشکلی در آسانسور پیش نمی‌آید. در آسانسور هوای کافی برای تنفس وجود دارد و همکاران ما با تماس شهروندان در صحنه حاضر خواهند شد.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی بجنورد گفت: همیشه توصیه ما به مردم این است که کودکان بدون حضور پدر و مادر در آسانسور سوار نشوند و به ویژه در این ایام که شاهد قطع برق هستیم حتماً این موضوع را رعایت کنند.

یکدل، گفت: با توجه رسیدن فصل سرما و قطع برق استفاده از وسایل گرمایشی غیراستاندارد در سطح شهر بسیار زیاد شده و خواهش می‌کنیم در هنگام قطع برق به هیچ عنوان از وسایل گرمایشی بدون دودکش استفاده نکنند.

وی با اشاره به اینکه با فرا رسیدن فصل سرما شاهد مسمومیت‌های ناشی از گاز دی اکسید کربن هستیم، بیان کرد: متاسفانه در خراسان شمالی بر اساس آمار رسمی پزشکی قانونی٬ آمار مسمومیت با گاز گرفتگی بسیار بیشتر از کشور است. متاسفانه در سال 1402 وقتی در کل کشور 13 درصد کاهش کشته شدگان مصرف گاز مونوکسید کربن را داشتیم در استان خراسان شمالی حدود 100 درصد افزایش کشته شدگان ناشی از مسمومیت گاز دی‌اکسید کربن را داشتیم که مهم‌ترین عامل٬ استفاده از وسایل گرمایشی نامناسب و غیراستاندارد به ویژه برداشتن روکش‌های آبگرمکن و استفاده بخاری‌های بدون دودکش است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی بجنورد افزود: متاسفانه با توجه به اینکه هنوز وارد فصل زمستان نشدیم٬ اما از ابتدای پاییز تاکنون 7 مورد فوتی از ناش استنشاق گاز دی‌اکسید کربن در خراسان شمالی داشتیم که این آمار بسیار نگران کننده است.

وی عنوان کرد: از مردم می‌خواهیم به هیچ عنوان لوله بخاری را از پنجره‌ها خارج نکرده و همچنین قرار دادن لوله بخاری در آب واقعاً یک حرکت غلط و غیرایمنی است که منجر به حوادث بسیار زیادی شده است. استفاده از گازهای خوراک پز برای گرمایش و یا استفاده این گازها در محیط‌های بسته و در خودرو یا چادر٬ بسیار خطرناک بوده و شاهد اتفاقات منجر به فوت بر اثر استفاده از این وسایل بوده‌ایم.

منبع : تسنیم
به اشتراک گذاری

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

8 کشوری که جت‌های جنگنده F/A-18 Hornet و Super Hornet در اختیار دارند