رولزرویس به دنبال استفاده از راکتور هسته‌ای در مأموریت‌های فضایی


رولزرویس به دنبال استفاده از راکتور هسته‌ای در مأموریت‌های فضایی

آژانس فضایی بریتانیا از برنامه‌های رولزرویس برای به‌کارگیری راکتور هسته‌ای در مأموریت‌های فضایی و کاوش ماه حمایت می‌کند. رولزرویس امروز اعلام کرد سرمایه لازم را از آژانس فضایی بریتانیا برای تحقیق درباره استفاده از سوخت‌های هسته‌ای برای...

آژانس فضایی بریتانیا از برنامه‌های رولزرویس برای به‌کارگیری راکتور هسته‌ای در مأموریت‌های فضایی و کاوش ماه حمایت می‌کند.


رولزرویس امروز اعلام کرد سرمایه لازم را از آژانس فضایی بریتانیا برای تحقیق درباره استفاده از سوخت‌های هسته‌ای برای مأموریت‌های سفر به ماه دریافت می‌کند. محققان و مهندسان رولزرویس در حال کار روی میکرو راکتوری هستند که قدرت لازم برای انسان‌ها جهت زندگی و کار در روی ماه را فراهم کند. همان‌طور که می‌دانید تمامی مأموریت‌های فضایی به منبع قدرت مشخصی نیازمند هستند تا از سیستم‌های ارتباطی، برنامه‌های علمی و تحقیقاتی حمایت کنند. سوخت هسته‌ای پتانسیل افزایش قابل‌توجه زمان مأموریت‌های ماه نوردها را دارد و به این ترتیب می‌تواند ارزش علمی آن‌ها را بهبود بخشد.

آژانس فضایی بریتانیا نیز اعلام کرد سرمایه ۲.۹ میلیون پوندی را به این پروژه اختصاص می‌دهد. پروژه موردبحث شامل توسعه یک راکتور هسته‌ای ماژولار برای ماه نورد بریتانیا خواهد بود. شایان ذکر است در سال ۲۰۲۲ نیز این موسسه ۲۵۰ هزار پوند را صرف مطالعه و تحقیق در همین زمینه کرده بود. وزیر علوم و تکنولوژی بریتانیا می‌گوید:

کاوش در فضا بستر نهایی برای بررسی بسیاری از تکنولوژی‌های مهمی است که ما در روی زمین به آن‌ها نیاز داریم: از مواد و ربات‌ها گرفته تا تغذیه، تکنولوژی پاک و بسیاری موارد دیگر. از آنجایی که ما آماده بازگشت انسان به ماه پس از نیم قرن می‌شویم، بنابراین از پروژه جذابی همچون راکتور ماژولار ماه نورد رولزرویس پشتیبانی می‌کنیم تا پیشتاز استفاده از منابع قدرت جدید برای مأموریت‌های فضایی باشیم.

او ادامه می‌دهد:

همکاری‌هایی از این دست بین صنعت بریتانیا، آژانس فضایی و دولت بریتانیا به ایجاد شغل‌های بیشتر در بخش تکنولوژی فضایی ۱۶ میلیارد پوندی ما کمک کرده و از پیشبرد اهدافمان در علم روز دنیا اطمینان حاصل می‌کند.

انتظار می‌رود به‌کارگیری سوخت هسته‌ای برای مأموریت‌های فضایی شغل‌های جدیدی را به منظور حمایت از این اقتصاد ارزشمند ایجاد کند. رولزرویس می‌خواهد این راکتور تا سال ۲۰۲۹ آماده نصب روی ماه نورد و ارسال به ماه شود. میکرو راکتور هسته‌ای یاد شده که در مقایسه با سیستم‌های قدرت دیگر نسبتاً کوچک و سبک‌وزن است صرف‌نظر از محل به‌کارگیری، نور خورشید و دیگر شرایط محیطی می‌تواند قدرت مداومی را مهیا سازد.

این شرکت با بخش‌های دیگری همچون دانشگاه آکسفورد، بنگو، برایتون، مرکز تحقیقات ساخت پیشرفته شفیلد و… همکاری می‌کند. جذب این سرمایه به معنی تقویت دانش و کارایی رولزرویس در زمینه چنین سیستم‌های پیچیده‌ای بوده است. بریتانیایی‌ها روی سه ویژگی کلیدی میکرو راکتور یعنی سوخت موردنیاز برای تولید گرما، روش انتقال گرما و تکنولوژی تبدیل آن به الکتریسیته کار می‌کنند. تکنولوژی موردبحث کاربردهای بالقوه زیادی دارد و می‌تواند در زمینه‌های تجاری و نظامی نیز کاربرد داشته باشد. هدف این است که یک منبع قدرت مدرن و پیشرفته برای نیازهای مختلف تولید شود و از نظر زیست‌محیطی نیز مزیت‌های بالایی را به نمایش بگذارد. ابی کلایتون مدیر برنامه‌های آینده رولزرویس می‌گوید:

سرمایه‌گذاری جدید آژانس فضایی بریتانیا به معنی پیشرفت برنامه میکرو راکتور رولزرویس است. ما مفتخریم که با دانشگاه‌های بریتانیا و این آژانس برای نمایش بهترین دانش و خلاقیت بریتانیا در فضا همکاری می‌کنیم. این سرمایه‌گذاری باعث خواهد شد ما در مسیر تبدیل میکرو راکتور به واقعیت پیشرفت کنیم و مزیت‌های آن را هم برای فضا و هم برای زمین نشان دهیم. تکنولوژی موردبحث می‌تواند در زمینه‌های تجاری و دفاعی هم کاربرد داشته باشد و یک انرژی پاک، ایمن و مطمئن محسوب شود.

دکتر پل بیت مدیر ارشد آژانس فضایی بریتانیا نیز خاطرنشان می‌سازد:

ما در حال حمایت از تکنولوژی و توانایی‌هایی هستیم که بتواند اهداف جاه‌طلبانه کاوش‌های فضایی بریتانیا را پیش ببرد. تولید سوخت هسته‌ای برای ماه نورد شانس منحصربه‌فردی است تا از چنین تکنولوژی‌هایی حمایت کنیم و دانش و مهارت‌های خود در زمینه هسته‌ای و فضایی را بهبود بخشیم. این پروژه خلاقانه که توسط رولزرویس رهبری می‌شود شاید بتواند اسکان انسان در ماه را میسر سازد و شغل‌های بیشتری را نیز ایجاد نماید.

همکاری رولزرویس با آژانس فضایی بریتانیا پس از آن صورت می‌گیرد که این موسسه دولتی اخیراً سرمایه‌گذاری ۵۱ میلیون پوندی را برای شرکت‌هایی اعلام کرد که بتوانند سرویس‌های ارتباطی و ناوبری را برای مأموریت‌های سفر به ماه توسعه دهند. سرمایه‌گذاری یاد شده بخشی از برنامه مون لایت آژانس فضایی اروپاست که هدفش ارسال ماهواره‌های متنوع به مدار ماه خواهد بود. تحقق این برنامه باعث خواهد شد فضانوردان، محققان و ماه نوردان بتوانند داده‌های زیادی از جمله ویدئوهای باکیفیت را ارسال کرده و به‌صورت ایمن در روی ماه حرکت کنند.

برچسب ها
تکنولوژی

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

اعلام قیمت جدید سورن‌پلاس دوگانه‌سوز