عباس مقتدایی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره علت تقابل برخی از کشورهای اروپایی با جمهوری اسلامی ایران، گفت: نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که در دهههای گذشته اروپاییان برخی از ادعاها را مطرح کردند که هرچه زمان گذشت مشخص شد که بیش از آنکه واقعاً آن ادعاها مبتنی بر واقعیتهای فراگیر باشد، به دنبال آن بودند که برخی از مطامع و منافع را جلب کنند، اما استانداردهای دوگانه را هم عملاً پدید آوردهاند.
وی ادامه داد: مباحث مربوط به حقوق بشر، موضوعات مربوط به علم و فناوری و ضرورت دستیابی همه جهان به مرزهای دانش، موضوع هوافضا، مسائل مربوط به محیط زیست و موضوعات مرتبط با آزادیهای بیان و عقاید، رشد و توسعه همگی اینگونه است؛ مثلاً حضور انگلستان و فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل متحد در کنار در کنار آمریکا سبب شده تا نوعی اخلال در عملکرد شورای امنیت پدید آید و گویا وتو به عنوان ابزاری برای به اسارت گرفتن ملتهای محرومتر تبدیل شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر کاملاً مشهود است که کشورهای غربی در زمینه علمی حتی نوبل به گونهای رفتار میکنند که مطامع سیاسی و مقاصد و اهداف برنامهریزی شده آنان محقق شود. پیشتر بخشی از ویترینها را هم رعایت و حفظ میکردند، اما اکنون آن ویترینها هم مورد بیتوجهی قرار میگیرد.
مقتدایی ادامه داد: مثلاً اگر قبلاً موضوعات حقوق بشری یا مباحث مربوط به محیط زیست را مطرح میکردند و حداقل برخی از نزاکتها رعایت میشد، اکنون در جریان قتل عام مردم غزه و جنایت جنگی که در این منطقه رخ میدهد، کاملاً غرب بدون روتوش الان قابل مشاهده است، موید این مسئله آن است که به قاتل کمک میکنند، اسلحه میدهند، تجهیزات آنها را مهیا میکنند، به مظلوم ظلم میکنند، از انواع حمایتها به مظلومان جلوگیری میکنند و این مسائل نشان میدهد که استانداردهای دوگانهای وجود دارد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران به جهت اینکه در برابر چنین رویکردی قرار گرفته، همواره مورد بغض و کینه اروپاییان بوده است. اکنون کاملاً مشهود است که جمهوری اسلامی هوادار حقوق بشر است و مدعیانی که قبلاً ما را مورد تمسخر قرار میدادند، اکنون خودشان نه تنها اصل حقوق بشر، بلکه مبانی آن را به سخره گرفتند و ما معتقدیم این روند دیری نمیپاید.
وی بیان کرد: سفرای اروپایی حاضر در ایران مقصرند در اینکه واقعیتهای عینی و ملموس ایران را آنگونه که هست به مراکز تصمیم گیری در کشورهای خود منتقل نکردند. سفرای آلمان، انگلستان و فرانسه که در ایران حضور دارند، باید دولتهای متبوع خود را نسبت به واقعیتهای ایران، توانمندیهای درونی کشورمان و آرمانهای ملتی که با انقلاب اسلامی، جهش علمی داشته آگاه کرده و دست از شیطنتها بردارند.
وی در ادامه درباره نوع پاسخ ایران به قطعنامه اخیر شورای حکام، گفت: جمهوری اسلامی ایران تلاش میکند در عین حال که به معیارهای بینالمللی و اصول پذیرفته شده در حقوق بینالملل پایبند است و در عین حال که مقررات و معاهدات بینالمللی خود از جمله با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را رعایت میکند، هیچگونه محدودیت و استاندارد دوگانه را نپذیرد و اگر فشاری وارد شود، متناسب با صدماتی که آنها وارد میکنند، در زمینه به حداکثر رساندن بهرهوریها، جهش علمی و پیشرفتهای توسعهای و رها شدن از قیودی که ایران را متوقف کرده است، عمل خواهد کرد.
مقتدایی تصریح کرد: بر این اساس، ما اکنون نسلهای جدید از ابزارها را با اطلاع قبلی به آژانس، مورد استفاده قرار میدهیم و این کار هم با معیارها و حقوق بینالملل و حقوق معاهدات و هم با منافع ملت ایران تطابق دارد.