شهر شکلاتی ایران کجاست؟
تبریز امروز با استقرار ۸۵۰ واحد مدرن تولید صنایع غذایی و شیرینی و شکلات در آذربایجانشرقی، ۵۰ درصد شیرینی و شکلات ایران در این استان تولید و علاوه بر عرضه عمده و خرده در بازارهای مصرف کشور به ۳۰ کشور جهان نیز صادر میشود.
رضا جعفری؛ عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز و رئیس انجمن صنایع غذایی استان آذربایجانشرقی امروز در همایش آموزشی، پژوهشی و تبیینی مشترک کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران و تبریز با محوریت «سلامت محصولات غذایی- کشاورزی» که با حضور رؤسای کمیسیونهای کشاورزی اتاقهای بازرگانی سراسر کشور، فعالان بخش خصوصی و اساتید دانشگاهی در دانشگاه بناب برگزار شد، به جایگاه و قدرت آذربایجان شرقی در صنعت کشور تاکید کرد و اظهار داشت: آذربایجانشرقی با دارا بودن بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ واحد صنعتی و تولیدی، سهم بزرگی در تولید محصولات کشاورزی و صنایع غذایی، تولید بیش از ۵۰ درصد صنعت شیرینی و شکلات کشور را برعهده دارد.
وی به خاطرهای از حضور خود در نمایشگاه بینالمللی مواد غذایی پاریس (SIAL) اشاره کرد و گفت: متاسفانه بهدلیل تحریم کشورمان در مجامع بینالمللی، صادرکنندگان ایران با ملیت کشورهای دیگر در نمایشگاههای خارجی شرکت میکنند که مایه تأسف برای بخش خصوصی است.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تبریز افزود: ما برای افزایش صادرات، تولید و حل مشکلات اقتصادی باید با سایر کشورهای تعامل داشته باشیم و امیدواریم سیاست دولت و مجلس در راستای مذاکرات سازنده با آمریکا و اروپا باشد.
جعفری به حمایت دولت، بانکها و سرمایهگذاران از صنایع تبدیلی تاکید کرد و گفت: با توجه به شرایط اکوسیستم کشور، ما باید در سیستم تبدیلی سرمایهگذاری کنیم.
وی با بیان اینکه پرتودهی هستهای باید برای کشاورز و صنایع تبدیلی صرفه اقتصادی داشته باشد، به توسعه حمل و نقل استان تاکید کرد و متذکر شد: ناوگان حملونقل سردخانهای کشور بسیار ضعیف همچنین ناوگان استان در رتبههای آخر کشوری قرار گرفته است.
بزرگترین مشکلات صادرات محصولات کشاورزی را باقی ماندن سموم است
محمدعلی رضایی؛ رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در این نشست، بر لزوم ایجاد زنجیره ارزش تولید تاکید کرد و بیان داشت: ما متاسفانه در هر جایگاه و مسؤولیتی بهصورت کوتاهمدت و مقطعی کار کردهایم و نگاه بلندمدت و پروژه کارآمد نداشتهایم.
وی، یکی از بزرگترین مشکلات صادرات محصولات کشاورزی را باقی ماندن سموم در این محصولات عنوان کرد و یادآور شد: کشورهای پیشرفته از جمله کشورهای اروپایی به سلامتی انسانها اهمیت ویژهای میدهند و در این راستا نیز در صادرات محصولات زعفران، پسته و سیب با مشکلاتی مواجه هستیم.
تبریز امروز با استقرار ۸۵۰ واحد مدرن تولید صنایع غذایی و شیرینی و شکلات در آذربایجان شرقی، ۵۰ درصد شیرینی و شکلات ایران در این استان تولید و علاوه بر عرضه عمده و خرده در بازارهای مصرف کشور به ۳۰ کشور جهان نیز صادر میشود.
تبریز از شهرهای کهن ایران زمین به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و قرار گرفتن در کریدور راههای اصلی مواصلاتی شرق به غرب و بر عکس همواره محل اتراق و سیر و سیاحت گردشگران ایرانی و خارجی بوده و در این میان انواع غذاهای محلی و سنتی و شیرینی و سوغات آن رونق خاصی یافته است.
در شکلگیری تنوع غذایی و خوراک و شیرینیهای سنتی و حتی در این اواخر شکلات و صنایع غذایی و آشامیدنی شهر تبریز میداندار بوده و طعم و لذت و تنوع غذایی این شهر کهن نه تنها در ایران بلکه در کشورهای همجوار نیز زبانزد عام و خاص بوده است.
تولید دستی و سنتی شیرینی در آذربایجانشرقی و تبریز قدمت ۵۰۰ ساله دارد و بهدلیل نزدیکی تبریز به اروپا، آسیای میانه و قفقاز و مراودات تجاری تهیه و عرضه انواع شیرینی سنتی آمیخته با فن و هنر و اصول تغذیه در این شهر کهن مورد توجه خاصی قرار گرفته است.