سرنوشت طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی ها چه شد؟
ولی الله بیاتی سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس درباره سرنوشت لایحه برگزاری تجمعات و راهپیماییها گفت: موضوع قانونمند کردن تجمعات در دوره یازدهم مجلس مطرح شد اما فرصت کافی برای رسیدگی به آن نبود. در حال حاضر دوباره این موضوع در دستور کار کمیسیون قرار گرفته است.
وی ادامه داد: البته کلیات این طرح مصوب شده است. ما به دنبال این هستیم که با تصویب این قانون تجمعات مردمی را قانونمند کنیم. نباید تصورمان این باشد که هر جایی تجمع یا اعتراضی میشود، این اعتراض یا تجمع در مخالفت با نظام است؛ چراکه براساس اصل ۲۷ قانون اساسی به مردم این فرصت داده شده که حرف خودشان را به صورت مسالمت آمیز مطرح کنند.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: متأسفانه در سالهای گذشته برخی از تجمعات مورد سوءاستفاده قرار میگرفتند. به طور مثال تجمعات صنفی مانند تجمعاتی که کارگران نسبت به عملکرد مدیران دارند و یا ممکن است کارمندان و بازاریان و سایر اقشار مردم اعتراضاتی داشته باشند این موارد در قانونی که ما داریم در کمیسیون بررسی میکنیم دیده شده است و می خواهیم این موضوعات را قانونمند کنیم.
بیاتی تصریح کرد: براساس این قانون اگر افراد قصد برگزاری تجمعی را داشته باشند می توانند مجوز گرفته و با مشخص کردن مکان برگزاری تجمع و همچنین تعیین روز آن، تجمعات خود را به صورت قانونمند برگزار کنند.
وی درباره جزییات این طرح گفت: در جزییات آن وظیفه ای برای دستگاههایی مانند وزارت اطلاعات، وزارت کشور و ... مشخص شده است و در حال بررسی آن هستیم. کلیات این طرح بررسی شده است و بعد از اتمام بودجه اولویت ما در کمیسیون بررسی این طرح است و امیدواریم تا یک الی دو ماه آینده به اتمام برسد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: براساس اصل ۲۷ قانون اساسی این فرصت به مردم داده شده که اعتراضات خود را در موضوعات مختلف صنفی و سیاسی مطرح کنند براساس این طرح هم مردم می توانند مجوز گرفته و اعتراض خود را بیان کنند و تمام این موارد در این طرح دیده شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در این طرح مکانهایی برای تجمعات مشخص خواهد شد، گفت: نه چنین چیزی در نظر گرفته نشده اما باید برای برگزاری تجمع مجوز گرفته شود و با نیروی انتظامی و وزارت کشور هماهنگ شده باشد که سوءاستفاده ای از آن صورت نگیرد.