گوشی ناتینگ فون بخریم یا نه؟هر آنچه باید درباره ویژگی های متفاوت برند Nothing Phone بدانید


گوشی ناتینگ فون بخریم یا نه؟هر آنچه باید درباره ویژگی های متفاوت برند Nothing Phone بدانید

گوشی‌های ناتینگ فون (Nothing Phone) به لطف طراحی منحصربه‌فرد، قابلیت‌های خلاقانه، و رویکرد متفاوت در بازار گوشی‌های هوشمند، طرفداران خاص خود را پیدا کرده‌اند. اما آیا این گوشی‌ها ارزش خرید دارند؟ در این مقاله، به بررسی تمامی جوانب این دستگاه از...

گوشی‌های ناتینگ فون (Nothing Phone) به لطف طراحی منحصربه‌فرد، قابلیت‌های خلاقانه، و رویکرد متفاوت در بازار گوشی‌های هوشمند، طرفداران خاص خود را پیدا کرده‌اند. اما آیا این گوشی‌ها ارزش خرید دارند؟ در این مقاله، به بررسی تمامی جوانب این دستگاه از سخت‌افزار و طراحی گرفته تا قیمت و ارزش خرید آن خواهیم پرداخت.

nothing-3.jpg

مقدمه

ناتینگ فون، محصول شرکتی به همین نام است که توسط کارل پی، یکی از بنیان‌گذاران وان‌پلاس، راه‌اندازی شده است. این شرکت هدف خود را بر «نوآوری در طراحی و تجربه کاربری» متمرکز کرده و تلاش دارد تا محصولاتی متمایز و به‌یادماندنی ارائه دهد. نخستین مدل از گوشی‌های این برند، با نام Nothing Phone (1) در سال 2022 معرفی شد و سپس مدل‌های دیگر نیز روانه بازار شدند.

رابط کاربری سبک و بدون برنامه های مزاحم، طراحی متفاوت و استفاده از قابلیت‌هایی نظیر نورپردازی Glyph در پشت گوشی، از ویژگی‌هایی است که توجه‌ها را به خود جلب کرده است. در ادامه به بررسی جزئیات این گوشی‌ها می‌پردازیم.

nothing-3.jpg

سخت‌افزار و طراحی گوشی‌های ناتینگ فون

یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت ناتینگ فون، طراحی خلاقانه و متمایز آن است. گوشی های ناتینگ فون اغلب به بدنه‌ای شیشه‌ای و فریم فلزی مجهز هستند البته به استثنای مدل 2a. این ویژگی در کنار بدنه شفاف که بخشی از اجزای داخلی گوشی را نشان می‌دهد و قابل مشاهده بودن پیچ‌های بدنه حس متفاوتی از محصولی مدرن و صنعتی به کاربر القا می‌کند.

گوشی های ناتینگ فون برای کاهش هزینه تمام شده به جای استفاده از جدیدترین فناوری محافظ صفحه، به گوریلا گلس ۵ مجهز هستند که چند سالی از عرضه آن می‌گذرد. همچنین این گوشی‌ها دارای استاندارد محافظتی IP54 و IP53 (برای Nothing Phone (1)) هستند که یعنی تنها در برابر پاشش مایعات مقاومند و امکان غوطه ور شدن در آب را ندارند.

مشخصه

ناتینگ فون (۱) / Nothing Phone (1)

ناتینگ فون (۲) / Nothing Phone (2)

ناتینگ فون (2a) / Nothing Phone (2a)

نمایشگر

OLED، 6.55 اینچ، HDR10+، امکان نمایش ۱ میلیارد رنگ LTPO OLED، 6.7 اینچ، HDR10+، مکان نمایش ۱ میلیارد رنگ AOLED، 6.7 اینچ، HDR10+، مکان نمایش ۱ میلیارد رنگ

رزولوشن نمایشگر

1080 در 2400 پیکسل 1080 در 2412 پیکسل 1080 در 2412 پیکسل

نرخ نوسازی نمایشگر

120 هرتز 120 120

محافظ صفحه نمایش

Gorilla glass 5 Gorilla glass 5 Gorilla glass 5

دوربین اصلی

50/50 مگاپیکسل 50/50 مگاپیکسل 50/50 مگاپیکسل

فیلم‌برداری

4K@30fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS, live HDR 4K@30/60fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS, live HDR, OIS 4K@30fps, 1080p@60/120fps, gyro-EIS

دوربین سلفی

16 مگاپیکسل 32 مگاپیکسل 32 مگاپیکسل

رم

۸ یا 12 گیگابایت ۸ یا 12 گیگابایت ۸ یا 12 گیگابایت

پردازنده

Qualcomm Snapdragon 778G+ 5G (۶ نانومترس) Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (۴ نانومتری) Mediatek Dimensity 7200 Pro (۴ نانومتری)

حافظه داخلی

128 تا 256 گیگابایت 128 تا 256 گیگابایت 128 تا 256 گیگابایت

سیستم عامل

اندروید 12 همراه با رابط کاربری Nothing OS 2.5.5 و دریافت ۳ بروزرسانی اصلی اندروید 13 همراه با رابط کاربری Nothing OS 2.6 و دریافت ۳ بروزرسانی اصلی اندروید 14 همراه با رابط کاربری Nothing OS 2.6 و دریافت ۳ بروزرسانی اصلی

ابعاد

159.2 x 75.8 x 8.3 میلی‌متر 162.1 x 76.4 x 8.6 میلی‌متر 161.7 x 76.3 x 8.6 میلی‌متر

وزن

193.5 گرم 201.2 گرم 190 گرم

جنس بدنه

آلومینیوم و شیشه آلومینیوم و شیشه پلاستیک و شیشه

استاندارد حفاظتی

IP53، مقاومت در برابر گرد و غبار و قطرات آب IP54، مقاومت در برابر گرد و غبار و قطرات آب IP54، مقاومت در برابر گرد و غبار و قطرات آب

باتری

4500 میلی‌آمپر ساعت 4700 میلی‌آمپر ساعت 5000 میلی‌آمپر ساعت

شارژ سریع

پشتیبانی از شارژ 33 واتی سیمی پشتیبانی از شارژ 45 واتی سیمی و ۱۵ شارژر ۱۵ واتری بی‌سیم پشتیبانی از شارژ 45 واتی سیمی

صفحه‌نمایش:

nothing-3.jpg

یکی از نقاط قوت گوشی های این برند صفحه نمایش آنها به شمار می‌رود. تمام گوشی های ناتینگ فون به صفحه نمایش OLED با حداکثر نرخ فریم ۱۲۰ هرتز مجهز هستند که قابلیت نمایش ۱ میلیارد رنگ و نمایش محتوای HDR10+ را دارد. همچنین روشنایی صفحه نمایش این گوشی های نیز به اندازه‌ای هست که مشکلی برای استفاده در فضای باز نداشته باشد.

nothing-3.jpg

قدرت سخت‌افزاری:

در گوشی های برند ناتینگ فون پردازنده‌های پرچم‌دار را نخواهید یافت! این گوشی ها به SoC های میانرده مثل Snapdragon 778G و Dimensity 7200 یا تراشه های پرچم دار سال های گذشته مثل Snapdragon 8+ Gen 1 مجهز هستند که برای نگه داشتن قیمت آنها در محدوده گوشی های میانرده ضروری است.

تجربیات کاربران گوشی های ناتینگ فون نشان می‌دهد که این گوشی ها توان پردازشی قابل قبولی دارند، با این حال، برخی کاربران گزارش داده‌اند که گوشی در حین اجرای طولانی مدت بازی‌ها یا در دمای محیطی بالا، گرمای زیادی تولید می‌کند.

nothing-3.jpg

نوار نورپردازی Glyph

یکی از برجسته‌ترین و ویژگی‌های متمایز کننده ناتیگ فون، نوارهای نورپردازی Glyph در پشت دستگاه است. این نوارهای عملکردی شبیه به نورپردازی قابل آدرس‌دهی در سیستم های گیمنیگ دارند که به چندین زون (Zone) قابل برنامه ریزی تقسیم شده اند. کارکردهای اصلی این قابلیت به سه دسته زیر تقسیم می‌شود.

  • اعلان‌ها: نمایش رنگ های متفاوت متفاوت برای تماس‌ها، پیام‌ها، و اعلان‌های خاص.
  • شارژ: نمایش وضعیت شارژ هنگام اتصال به شارژر.
  • شخصی‌سازی: امکان تنظیم انیمیشن‌های نورپردازی برای مخاطبان خاص.

یکی از ایراداتی که قابلیت نورپردازی گوشی‌های ناتینگ فون با آن مواجه است، عدم پشتیبانی توسط اپلیکیشن های شخص ثالث است. این موضوع باعث می‌شود استفاده از این قابلیت محدود به برنامه‌های پیش فرض گوشی مثل اعلان ها، شارژ و مخاطبان باشد.

nothing-3.jpg

نرم‌افزار و رابط کاربری ناتینگ فون

سازندگان گوشی های اندرویدی برای ایجاد تمایز با رقبا معمولاً تلاش می‌کنند رابط کاربری گوشی‌های خود را با انواع قابلیت‌ها و برنامه‌های کاربردی عرضه کنند. این موضوع برای همه کاربران جذاب نیست یکی از دلایل عمده جذابیت گوشی های پیکسل گوگل نیز ارائه تجربه اندورید «خالص» است.

رابط کاربری گوشی‌های ناتینگ فون، با نام Nothing OS، یکی از جذاب‌ترین جنبه‌های این دستگاه‌ها محسوب می‌شود و به‌خاطر طراحی تمیز، مینیمالیستی، و روان، بسیار مورد تحسین کاربران قرار گرفته است. این رابط کاربری تجربه‌ای نزدیک به اندروید خام ارائه می‌دهد و برخلاف بسیاری از برندهای دیگر، فاقد نرم‌افزارهای پیش‌فرض غیرضروری (bloatware) است. ویژگی‌هایی مانند پوشه‌های تعاملی که می‌توانند در صفحه اصلی مانند ویجت عمل کنند و منوی اعلان تمیزتر و کاربردی‌تر از سایر رقبا، از نکات برجسته رابط کاربری Nothing OS هستند.

nothing-3.jpg

کاربران همچنین از امکانات خاص Nothing OS مانند دکمه‌های سفارشی در صفحه قفل (مانند فعال کردن حالت ذخیره انرژی یا چراغ‌قوه) و قابلیت‌های هماهنگ با طراحی مینیمالیست گوشی، ابراز رضایت کرده‌اند. این سیستم‌عامل در عین سادگی، امکانات و ویژگی‌های کلیدی را بدون پیچیدگی‌های اضافی ارائه می‌دهد. اما برخی کاربران به محدودیت‌هایی در قابلیت شخصی‌سازی پیشرفته، که در برخی نسخه‌های اندروید موجود است، اشاره کرده‌اند.

از منظر عملکرد، Nothing OS بسیار روان عمل می‌کند و در استفاده روزمره و حتی هنگام بازی، مشکل خاصی گزارش نشده است. بهینه‌سازی‌های انجام‌شده بر روی نرم‌افزار باعث می‌شود که عملکرد گوشی حتی پس از چند ماه استفاده، بدون لگ و اختلال باشد.

nothing-3.jpg

دوربین گوشی‌های ناتینگ فون

تمام گوشی های ناتینگ فون که تا کنون عرضه شده اند، دارای دوربین دوگانه ۵۰ مگاپیکسلی هستند. دوربین گوشی‌های ناتینگ فون، به‌ویژه مدل Nothing Phone (2)، عملکردی مناسب و قابل‌قبول ارائه می‌دهد، اما در مقایسه با پرچمداران بازار، در برخی جنبه‌ها مثل عکس‌برداری در نور کم یا زوم اپتیکال عقب‌تر است. کیفیت تصاویر با رنگ‌های طبیعی قابل قبول بوده و نسبت به برندهای دیگر، پردازش کمتری روی عکس ها اعمال می‌شود. اما به علت استفاده از چیپست میانرده، زمان پردازش عکس پس از ثبت کمی طولانی است که می‌تواند برای افرادی که به عکاسی سریع عادت دارند، آزاردهنده باشد.

nothing-13.jpg

به‌طور کلی دوربین گوشی های ناتینگ فون را برای عکاسی معمول و روزمره کاملاً مناسب است، اما ویژگی متمایز کننده‌ای در رابطه با دوربین گوشی‌های آن وجود ندارد. کیفیت تصاویر در نور مناسب بالاست، اما در شرایط نور کم، گوشی‌هایی مثل آیفون یا سامسونگ به دلیل پردازش بهتر تصویر، عملکرد بهتری دارند. به‌عنوان یک گوشی در رده قیمتی میان‌رده، دوربین این گوشی را می‌توان «خوب اما نه فوق‌العاده» توصیف کرد، که برای کاربران غیرحرفه‌ای در عکاسی کاملاً رضایت‌بخش خواهد بود.

nothing-3.jpg

قیمت و ارزش خرید گوشی‌های ناتینگ فون

یکی از دلایل جذابیت ناتینگ فون، قیمت مناسب نسبت به طراحی و ویژگی‌ها است. این گوشی‌ها در محدوده میان‌رده قرار می‌گیرند، اما طراحی و برخی قابلیت‌های آن‌ها به پرچمداران نزدیک است. اگر صرفاً به مشخصات سخت ‌‌افزاری نگاه کنید، گزینه‌‌های بهتری نسبت به ناتینگ فون در بازار خواهید یافت. اما فلسفه طراحی متفاوت این گوشی‌ها، مقایسه ارزش خرید آن نسبت به دیگر گوشی های اندرویدی را دشوار می‌کند.

مزایای گوشی های Nothing Phone:

  • طراحی جذاب و متمایز
  • قیمت رقابتی
  • تجربه نرم‌افزاری روان

معایب گوشی های Nothing Phone:

  • عملکرد متوسط دوربین در برخی شرایط
  • سخت‌افزاری که ممکن است برای کاربران حرفه‌ای کافی نباشد
  • عدم پشتیبانی نرم‌افزاری های متفرقه از قابلیت نورپردازی گوشی

جمع‌بندی

گوشی‌های ناتینگ فون با طراحی منحصربه‌فرد و ویژگی‌های متمایز نظیر نورپردازی قابل برنامه ریزی و رابط کاربری Nothing OS، توانسته‌اند جایگاهی متفاوت در بازار گوشی‌های هوشمند پیدا کنند. این محصولات با طراحی شفاف و صنعتی، تجربه‌ای بصری متمایز ارائه می‌دهند، در حالی که نرم‌افزار ساده و بهینه آن‌ها، تجربه‌ای روان و نزدیک به اندروید خالص را برای کاربران فراهم می‌کند.

نمایشگر OLED با کیفیت بالا و نرخ نوسازی 120 هرتز از دیگر نقاط قوت این گوشی‌هاست که در کنار قیمت رقابتی، ارزش خرید آن‌ها را افزایش داده است. با این حال، سخت‌افزار میان‌رده و محدودیت‌هایی نظیر عدم پشتیبانی نرم‌افزارهای شخص ثالث از قابلیت نورپردازی، ممکن است برای برخی کاربران حرفه‌ای محدودکننده باشد.

در بخش دوربین، ناتینگ فون عملکردی مناسب اما نه شگفت‌انگیز دارد و برای کاربران غیرحرفه‌ای در عکاسی کاملاً کافی است. عمر باتری و قابلیت شارژ سریع نیز در حد مطلوب قرار دارند، اما مقاومت محدود در برابر آب و عدم استفاده از فناوری‌های محافظتی پیشرفته صفحه نمایش، نشان از تمرکز برند بر کنترل هزینه‌ها دارد.

در مجموع گوشی‌های ناتینگ فون برای کسانی که به دنبال طراحی خاص و تجربه‌ای متفاوت از دستگاهی در کلاس میان‌رده هستند، گزینه‌ای جذاب محسوب می‌شوند. اما برای کاربران حرفه‌ای یا کسانی که نیاز به سخت‌افزار قدرتمند دارند، گزینه‌های بهتری در بازار وجود دارد.

سوالات پرتکرار

آیا ناتینگ فون برای بازی مناسب است؟

بله، اما بیشتر برای بازی‌های متوسط. عملکرد سخت‌افزاری برای بازی‌های سنگین ممکن است کافی نباشد.

نوار نورپردازی گوشی های ناتینگ فون چه کاربردهایی دارد؟

این نوار برای اعلان‌ها، وضعیت شارژ، و حتی به‌عنوان چراغ قوه قابل استفاده است.

آیا ناتینگ فون به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری دریافت می‌کند؟

بله، شرکت ناتینگ وعده ارائه ۳ بروزرسانی اصلی برای گوشی های خود را داده است.

آیا ناتینگ فون ضدآب است؟

گوشی های ناتینگ فون دارای استاندارد IP53 و IP54 هستند که در برابر پاشش آب مقاوم‌اند، اما برای غوطه‌وری در آب مناسب نیستند.

آیا خرید ناتینگ فون به‌صرفه است؟

اگر طراحی و نوآوری برای شما اهمیت دارد، بله. اما اگر به دنبال سخت‌افزار یا دوربین قدرتمند هستید، گزینه‌های دیگری نیز در بازار موجود است.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

وزیر ارتباطات درباره وعده رفع فیلترینگ: همچنان در حال پیگیری هستیم + ویدئو