اولین بنچمارک از تراشه Ryzen AI MAX+ PRO 395 منتشر شده و میتوانیم نیمنگاهی به عملکرد و قدرت پردازنده گرافیکی (iGPU) آن داشته باشیم. بر اساس آنچه در اپلیکیشن بنچمارک گیکبنچ به ثبت رسیده، این نمونه آزمایشی به راحتی RTX 3050 را پشت سر گذاشته است.
پردازندههای AMD Ryzen AI Max 300 (با نام رمز Strix Halo) قرار است اوایل سال 2025 برای لپتاپهای با کارایی بالا برای گیمرها و طراحان گرافیکی از راه برسند.
گرچه با عرضه این پردازنده فاصله چند ماهه وجود دارد، اما به تازگی نتایج بنچمارک یکی از آنها به نام Ryzen AI MAX+ PRO 395 در فضای مجازی افشا شده است.
به گزارش Wccftech، این اولین باری است که بنچمارک یکی از این پردازندهها منتشر شده و نشان میدهد که در آینده نزدیک شاهد عرضه آنها خواهیم بود. بر این اساس، پیشبینی شده که سری Strix Halo در نمایشگاه CES 2025 رسماً معرفی خواهند شد.
طبق اطلاعات منتشر شده، این تراشه بر روی یکی از بوردهای آزمایشی شرکت AMD به نام AMD MAPLE-STXH مورد بررسی قرار گرفته است که معمولاً برای ارزیابی و آزمایش نمونههای اولیه به صورت داخلی کاربرد دارد. بر همین اساس، میتوان گفت که نتایج به دست آمده را نمیتوان عملکرد خام و دقیق این پردازنده توصیف کرد، هر چند که به ما اجازه میدهد نیمنگاهی به آنچه عرضه خواهد شد، داشته باشیم.
اولین بنچمارک از پردازنده AMD Ryzen AI MAX+ PRO 395
پردازنده AMD Ryzen AI MAX+ PRO 395 یک APU رده بالا محسوب میشود که در مجموعه 6 هسته فیزیکی با معماری Zen 5 و 32 رشته پردازشی با کلاک پایه 3.0 گیگاهرتز را ارائه میکند. بر اساس گزارشهای موجود، حداکثر سرعت کلاک این تراشه به 4.4 گیگاهرتز خواهد رسید.
در بخش حافظه نهان یا کش (Cache) نیز شاهد 64 مگابایت سطح سوم (L3) و 16 مگابایت سطح دوم (L2) خواهیم بود، چرا که با یک تراشه با طراحی چیپلت و دارای دو CCD مواجه هستیم. علاوه بر این، به نظر میرسد که این تراشه TDP بین 55 تا 130 وات را به همراه دارد.
در بخش پردازنده گرافیکی مجتمع (iGPU) نیز از همان معماری RDNA 3.5 (مانند سری فعلی Ryzen AI 300) استفاده شده است.
در همین رابطه بخوانید:
- پیکربندی پردازندههای AMD Ryzen AI Max 300 لو رفت؛ تا 16 هسته Zen 5 و 40 واحد محاسباتی RDNA 3.5
- بهترین پردازنده کامپیوتر، CPU های پیشنهادی + راهنمای خرید
این پردازنده در نهایت در تست Vulkan API اپلیکیشن بنچمارک گیکبنچ توانسته امتیاز قابل توجه 67004 را به ثبت برساند. به عبارت سادهتر، گرافیک مجتمع این CPU قویتر از GeForce RTX 3050 شده است.
البته همانطور که گفته شد با نمونه آزمایشی سروکار داریم و در نهایت این عملکرد بهبود خواهد یافت.
نظر شما در رابطه با این پردازنده قدرتمند AMD چیست؟