آیت‌الله مهدوی‌کنی از دوران سربازی تا دوران سرداری جامعه روحانیت را اداره کرد


آیت‌الله مهدوی‌کنی از دوران سربازی تا دوران سرداری جامعه روحانیت را اداره کرد

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آیت‌الله مهدوی‌کنی از دوران سربازی تا دوران سرداری جامعه روحانیت را اداره کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و همچنین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در آئین نکوداشت «سیاستمدار صادق» ضمن تقدیر از شهردار و معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برای برگزاری نکوداشت آیت الله مهدوی کنی، اظهار کرد: ایشان یک شخصیت چند بعدی داشتند و در تمام ابعاد هم موفق بودند.

وی افزود: ایشان شخصیت علمی، اجتماعی، سیاسی، مدیریتی و اخلاقی بارزی داشتند و همچون نور سفیدی که به رنگ‌های مختلف تجزیه می‌شود، نورانیت و شخصیت ایشان چنین اجزایی داشت.

حدادعادل با بیان اینکه آیت الله مهدوی کنی تربیت شده آقای برهان، علامه طباطبایی و امام خمینی (ره) بودند، یادآور شد: ایشان از نظر مقام علمی جایگاهی ویژه داشت و در بخش اجتماعی و دوران پیش از انقلاب با تمام سختی‌ها امام جماعت مدرسه جلیلی در شمال شهر بود و با دانشجویان، شخصیت‌های اداری و بازاریان این مسجد را اداره کرد. ایجاد صندوق قرض الحسنه، رفع مشکلات مردم، حل اختلافات و حضور در متن جامعه از جمله ویژگی‌های ایشان بود که تا پایان عمرش این اقدامات ادامه داشت و از دوران سربازی تا دوران سرداری، توانست جامعه روحانیت را اداره کند.

وی با بیان اینکه ایشان عضو شورای انقلاب و مورد اعتماد امام (ره) بودند، خاطرنشان کرد: کمیته انقلاب اسلامی به عنوان سخت‌ترین نهاد به آیت الله مهدوی کنی سپرده شد و این اتفاق زمانی رخ داد که امور کشور توسط کمیته‌ها اداره می‌شد. ایشان زمانی که کار سنگین بود بدون تعارف امور را می‌پذیرفت و اگر شخصیت اخلاقی، متدین و خردمند و انقلابی آیت الله مهدوی کنی نبود، شور انقلابی می‌توانست آثار منفی داشته باشد اما ایشان مثل لنگری بود که کشتی انقلاب را از طوفان‌ها حفظ می‌کرد.

حداد عادل با اعلام اینکه ایشان اصول خویش را هیچ گاه از دست نداد، گفت: ایشان از حیث انقلابی، متدین و سرسخت بودن در مواضع انقلابی همواره شجاعت داشت. جریانات سیاسی چپ با ایشان دشمنی می‌کردند و آزارش می‌دادند. آیت الله مهدوی کنی در مقابل این جریانات انحرافی که پس از درگذشت امام (ره) رخ نشان داد، ایستاد و از کسانی نبود که پیش از انقلاب شکنجه شده باشد و پس از انقلابی تفاوتی کرده باشد و زندگی ساده و اصول گرا به معنای دقیق کلمه داشت.

وی افزود: ایشان از افراط و تفریط به دور بود و شخصیت دوست داشتنی، ملایم و متینی داشت و صلح درونی با خدا منتهی به صلح ایشان با مردم می‌شد. آیت الله مهدوی کنی با اخلاقی که داشت، بین مخالفان نیز طرفدار پیدا کرد.

رئیس شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به انتشار کتابی توسط قدسی سرخه ای همسر آیت الله مهدوی کنی، تصریح کرد: همسر ایشان خاطرات زندگی خود را با آیت الله مهدوی کنی منتشر کرده و در آن به اصول رفتاری و مدارا در رفتار ایشان اشاره شده است.

وی اضافه کرد: آیت الله مهدوی کنی کار بزرگی برای انقلاب کرد که آن تأسیس دانشگاه امام صادق (ع) بود و با اینکه می‌توانست عناوین مختلفی در مرجعیت داشته باشد، وارد جزئیات شد و این دانشگاه را راه اندازی کرد. بنده هم خودم در این دانشگاه کار کردم و هم فرزندم در آن فارغ التحصیل شده و به دلیل نسبت سببی که با آیت الله مهدوی کنی داشتیم، ایشان را بزرگ‌تر خود می‌دانستیم.

حداد عادل با بیان اینکه ایشان نقش برادر را برای رهبر معظم انقلاب داشت، تصریح کرد: مقام معظم رهبری از مرگ ایشان بسیار متأثر شدند و بسیار قدردان حضور آیت الله مهدوی کنی بودند. ایشان هرچه رهبر معظم انقلاب می‌فرمودند اطاعت می‌کرد با اینکه هشت سال بزرگ‌تر از رهبری بود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دانلود کتاب کار دیکته شب اول ابتدایی - کتاب گاج