چرا مشاوره‌های همکده نتیجه نمی‌دهد؟

منبع خبر / گوناگون / 1 روز پیش

چرا مشاوره‌های همکده نتیجه نمی‌دهد؟

حتماً شما هم شنیده‌اید که می‌گویند جلسات تراپی به درد نمی‌خورد و مگر روان‌شناس می‌خواهد چه بگوید که ما خودمان نمی‌دانیم؟ این‌ها نظرات افرادی است که از جلسات درمانی خود نتیجه مطلوب را کسب نکرده‌اند. چنین صحبت‌هایی ما را با یک سؤال مهم روبرو...

حتماً شما هم شنیده‌اید که می‌گویند جلسات تراپی به درد نمی‌خورد و مگر روان‌شناس می‌خواهد چه بگوید که ما خودمان نمی‌دانیم؟ این‌ها نظرات افرادی است که از جلسات درمانی خود نتیجه مطلوب را کسب نکرده‌اند. چنین صحبت‌هایی ما را با یک سؤال مهم روبرو می‌کند که چرا مشاوره‌ها نتیجه نمی‌دهد؟ در این متن به همین موضوع می‌پردازیم تا سایر افراد این تصور اشتباه را نداشته باشند.

چرا مشاوره‌های همکده نتیجه نمی‌دهد؟

همه افراد از جلسات تراپی نتایج یکسانی به دست نمی‌آورند که دلایل آن نیز مختلف است. در زیر این دلایل را با همدیگر مرور می‌کنیم و توضیح می‌دهیم.

بها دادن به تجربه‌های دیگران

شما می‌توانید از تجربه‌های دیگران استفاده کنید؛ اما نه برای تراپی یا موضوعاتی که مربوط به سلامت روان شما یا تربیت فرزندانتان هستند. شما نباید با توصیه‌های نوه عمه اشرف تصمیم‌های مهم زندگی خود را بگیرید. چنین افرادی دانش بالاتری از شما ندارند و به همین دلیل به شما آسیب می‌رسانند.

ممکن است آن‌ها حتی قصد بدی هم نداشته باشند؛ اما هرگز مشاور خوبی برای شما نیستند و در سطح بالاتری از آگاهی نیستند؛ بنابراین چنین افرادی را فقط برای درد دل کردن یا دیدار در مهمانی‌های خانوادگی در نظر بگیرید و نه برای دریافت مشاوره!

شرکت در تراپی برای درد دل کردن

البته که انسان باید از غم‌ها و مشکلات خود صحبت کند، آن‌ها را تحلیل کند و در مورد راه چاره برای آن‌ها فکری داشته باشد؛ اما جلسات تراپی فقط برای بدگویی یا اظهار ناراحتی در مورد رفتارهای دیگران با شما نیست.

در اتاق درمان شما باید مشکل را مطرح کرده، از افکار و احساسات خود صحبت کنید و در نهایت اجازه بدهید تا مشاور با توجه به داده‌هایی که در اختیار او گذاشته‌اید به شما مشورت صحیح ارائه کند. در غیر این صورت جلسات بار روان‌شناسی چندانی نخواهند داشت و به داشتن زندگی بهتر در آینده شما کمکی نمی‌کنند.

صداقت نداشتن با روانشناس

افرادی که از جلسات تراپی استفاده می‌کنند در اتاق درمان به دلیل ترس از آبرو، ترس از قضاوت شدن، احساس امنیت نداشتن یا فقط برای موجه نشان دادن رفتارهای خود همه جریان را بازگو نمی‌کنند و مشاور را به مسیر اشتباهی می‌برند.

توصیه دلسوزانه ما این است که همه چیز را بدون هیچ کم و کاستی به مشاور خود بگویید. اگر احساس بدی مانند بدخواهی یا حسادت داشته‌اید، آن را بیان کنید؛ زیرا احساس‌ها سرنخ‌های اصلی مشاور هستند که با توجه به آن‌ها می‌تواند تاریک‌ترین قسمت‌های روان شما را ببیند و از رنجی که می‌کشید نجات دهد.

منظم نبودن جلسات مشاوره

جلسات مشاوره به طور منظم و هفتگی برگزار می‌شوند. اگر لازم باشد، ممکن است در کیس‌های حاد حتی هفته‌ای دو یا سه جلسه مشاوره نیاز باشد که مراجعه‌کننده باید حتماً به طور منظم در آن‌ها حضور پیدا کند. برخی نیز می‌خواهند برای چند ماه کلیه مشکل‌های خود را رفع کنند که نشدنی است.

شما باید حداقل یک سال به طور منظم در جلسات شرکت کرده، همکاری کنید و باعث شوید مسیر درمان شکل بگیرد. در غیر این صورت فقط وقت خود را هدر می‌دهید و شاید رنج بیشتری نیز برای خودتان درست کنید.

نیاز به درمان تخصصی‌تر نزد روانپزشک

گاهی مراجعین ما باید به مدت طولانی و به طور منظم تحت‌نظر مشاور در تراپی شرکت کنند تا تغییر و بهبودی در وضعیت آن‌ها مشاهده شود. گاهی نیز لازم است به درمانگری که موضوعات تخصصی را پوشش می‌دهد یا روانپزشکانی که قادر به تجویز دارو یا ارائه درمان‌های تخصصی‌تر هستند ارجاع داده شود.

در صورتی که بیمار نسبت به این تصمیم مشاور خود جبهه بگیرد، تنها درمان خود را به تعویق می‌اندازد؛ اما با پیروی کردن از درمان‌های دارویی و… می‌تواند روند درمان را مراحل بعدی رسانده و بیشتر به خود کمک کند.

داشتن انتظارات غیرواقع‌بینانه

حقیقت این است که مراجعه به مشاور مثل یک چوب جادو نیست که بتواند زندگی شما را به گل و بلبل تبدیل کند و تأثیری نیز روی رفتار سایر اطرافیان شما نمی‌گذارد؛ اما به شما دید و دانشی می‌دهد که برای هر مشکلی در زندگی با روش‌های درست تصمیم گرفته و عمل کنید.

در جلسات تراپی خودتان را بیشتر می‌شناسید، احساس‌ها و افکار خود را روشن‌تر بیان می‌کنید و در پرتو نوری که مشاور روی مشکلات شما می‌اندازد، به جهان‌بینی عمیق‌تری می‌رسید. البته که خارج از اتاق درمان هنوز مشکلات پابرجا هستند؛ اما شما دیگر آدم سابق نیستند و آگاهی بیشتری دارید تا به این مسائل غالب شوید و آن‌ها را حل کنید.

انتخاب نکردن مشاور درست

در همکده ما تعداد خیلی زیادی مشاور داریم که به ما افتخار همکاری داده‌اند. آن‌ها در زمینه‌های مختلف مثل مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره کودکان، اعتیاد، افسردگی و… تخصص دارند. آیا شما در هنگام انتخاب مشاور خود به این نکته توجه داشته‌اید؟

مراجعین در این مورد باید دقت بالایی داشته باشند. مورد دیگری که با آن مواجهه شده‌ایم، انتخاب مشاور هم‌جنس توسط مراجعین بوده است. در این مورد تعصبی نداشته باشید و اجازه دهید درمانگر جلسات تراپی را تکمیل کند تا نتیجه رضایت‌بخشی از آن حاصل شوید.

عوض نکردن مشاور در صورت نداشتن رضایت

جمله معروفی هست که حتماً شما هم آن را شنیده‌اید. این جمله می‌گوید: «بازی را عوض نکن، بازیکن را عوض کن.» اگر در هر زمینه‌ای نتیجه دلخواه را کسب نمی‌کنید، کار خود را ترک نکنید؛ بلکه دوباره با افراد جدیدتری آن را آغاز کنید.

اگر مشاوره‌های شما دستاوردی ندارد و باعث دلزدگی و نا امیدی شما می‌شود، لازم نیست برای همیشه تراپی را کنار بگذارید؛ بلکه باید آن را با مشاور جدیدی ادامه دهید. آن‌قدر این کار را تکرار کنید تا در نهایت به مشاوری برسید که می‌تواند به شما کمک کند.

خودکفا نشدن در حل مشکلات زندگی

هیچ مشاوری قرار نیست به جای شما تصمیم بگیرد یا شما را به مسیری هدایت کند که خودش دوست دارد. این کار مشاورین غیرحرفه‌ای است و شما هم در صورت مشاهده چنین وضعیتی باید دو پای دیگر قرض کرده و فرار کنید.

در واقع هدف مشاور در جلسات تراپی همکده این است که شما را خودکفا کند تا در زندگی برای هر مسئله‌ای برخورد و واکنش صحیح را نشان دهید. شما باید به سلاح‌های کنترل خشم، تعریف مرزهای زندگی، توانایی تفکر مستقل و حل مسئله مجهز شوید. در این صورت در آینده مشکلات به روش بهتر یا کم تعارض تری حل می‌شوند؛ زیرا شما به آن‌ها اشراف دارید و تحت‌تأثیر جریان‌های سخت زندگی به هر طرف کشیده نمی‌شوید.

برای آرامش ذهن خود اقدام کنید! برای دریافت مشاوره روانشناسی و راهنمایی های لازم، همین حالا روی لینک کلیک کنید و یا عدد 3 را به 10005555 پیامک کنید. همچنین می‌توانید با شماره 02191089408 تماس بگیرید. تیم ما در همکده آماده‌است تا شما را همراهی کند!

هشدار! این مطلب صرفا برای آشنایی شما با کسب‌وکار مهمان منتشر شده است و سایت چطور هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد. اطلاعات بیشتر


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تغییرات چهره ای گیتی قاسمی از زیرخاکی و نیسان آبی تا جوکر / تاثیرات بوتاکس بر چهره خانم...