خبرگزاری مهر، گروه سیاست – نفیسه عبدالهی: استقلال هزینه دارد و مقاومت با قبول این هزینه، استقلال را ضمانت میکند. برخی نحلهها و گروههای سیاسی با بهانه هزینه داشتن استقلال، خواهان حذف آن هستند و معتقدند چرا باید هزینه داد؟! البته همین گروهها از هزینه تحمیلی به کشورهای وابسته که استقلال ندارند و هزینهای هم بابت آن نمیدهند، اشارهای نمیکنند. شاید پدرخواندههایشان که جزو اعضای اصلی شبکه جهانی صهیونیسم هستند، از آنها خواستهاند که موضوع به این مهمی را از پله دوم شروع کنند و نگویند که مثلاً مصر و کرهجنوبی که استقلال سیاسی ندارند چه آوردهای داشتهاند؟! اولی بعد از جمال عبدالناصر همچنان اندر خَم یک کوچه شخصیت سیاسی محترم گیر کرده است و دومی هم برای پرداخت هزینه خریدهای کوچک هم، نیازمند «آقا اجازه» است.
البته طبیعی است در ساختار نظام سلطه، حصول و حفظ استقلال کار آسانی نیست، چرا که اگر بود، کانادا و استرالیا همچنان مستعمره انگلیس نبودند و یا پادشاهان شکمباره عربی برای حفظ تاجوتختشان برای نظام سلطه دم تکان نمیدادند.
در چنین ساختار بینالمللی، برخی کشورها مسیر حفظ استقلال از گذر مقاومت را در پیش گرفتهاند و در سایه آن روزبهروز قدرتمند شدهاند که مصداق عینی آن همین جمهوری اسلامی خودمان است؛ بهطوری که دیروز واردات سیم خاردار به کشورمان را تحریم کرده بودند و امروز صادرات محصولات متنوع و پیشرفته دفاعی را؛ و جالب آنکه ما را متهم به ارسال محصولات دفاعی به دیگر کشورها میکنند!
کشورهای محور مقاومت نیز با حمایت مادی و معنوی جمهوری اسلامی ایران در مسیر حفظ استقلال گام بر میدارند. البته این مسیر با فرازوفرود همراه است؛ چه آنکه مقامات کشوری مانند سوریه از چندی قبل با مقاومت فاصله گرفتند و شد آنچه که نباید میشد.
طبعاً این در بر پاشنه فعلی نخواهد چرخید، چرا که به گفته ناخدای باخدای انقلاب اسلامی، «جبههی مقاومت یک سختافزار نیست که بشکند یا از هم فرو بریزد یا نابود بشود. «مقاومت» یک ایمان است، یک تفکّر است، یک تصمیم قلبی و قطعی است؛ مقاومت یک مکتب است، یک مکتب اعتقادی است. چیزی که ایمان یک عدّه مردم است، چیز قراردادیای نیست که من حالا میگویم ایمان مردم است این، با فشار آوردن نه فقط ضعیف نمیشود بلکه قویتر میشود.»
بنابراین هستههای ققنوس مقاومت از خاکستر آتش این روزهای سوریه سر برخواهند آورد و این بار دیگر لنگلنگان در مسیر مقاومت گام برنخواهد داشت.
مردم سوریه که این روزها تاوان غفلت مقامات پیشین کشورشان از نقشه مشترک آمریکایی و صهیونیستی و بیتوجهی آنها با اخطارهای امنیتی ارائه شده و البته کمآوردن ارتششان را میهند، با خیزش جوانان غیورشان، بار دیگر کشورشان را از یوغ سلطه بیرون خواهند کشید.
با تغییر رنگ پرچم کشوری، انتظارات و آرمانهای اجتماعی جامعه آن کشور تغییر نخواهد کرد
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در یادداشتی که در روزنامه لبنانی الاخبار با عنوان «سوریه در آزمون سخت گذار» منتشر شد، نوشت: برداشت خامی است چنانچه تصور کنیم با تغییر رنگ پرچم کشوری، انتظارات و آرمانهای اجتماعی جامعه آن کشور نیز تغییر خواهد کرد. مردم سوریه، همان دلیرمردانی هستند که حماسه مقاومت را در جنگ اکتبر ۱۹۷۳ خلق کردند؛ همانطور که رویکرد مردم آزاد سوریه در دفاع از آرمان فلسطین سبب شد که بهرغم مشارکت نظام سابق عربیتمحور بعثی در صف مشارکتکنندگان در کنفرانس مادرید، امید دشمنان به جدایی سوریه از جبهه مقاومت به یأس تبدیل شود.
وی افزود: به عقیده من، حوادث اخیر سوریه نباید منجر به نقض حاکمیت، تمامیت ارضی و شکست نهاد دولت ملی در این کشور شود، بلکه شاید بجا باشد که قبل از صدور حکم، به حکمت آدونیس و دعوت او از هموطنانش به صبر پیش از داوری، توجه کنیم. در باور وی به درستی آمده است که «مردم سوریه در عمق وجود خود مخالف تغییر نیستند، بلکه مخالف رفتارها و شیوههایی هستند که منجر به نتیجهای گردد که با ذات همان تغییر در تضاد باشد». بنابراین، رویدادهای اخیر فرصتی مغتنم است تا به نظرات همه اقوام و گرایشهای فکری موجود در سوریه احترام گذاشته شود.
وزیر امور خارجه گفت: امروز سوریه در آزمون سختی قرار گرفته است. تهدید ناشی از تحرکات جریانهای تروریستی مانند القاعده و داعش، نگرانی منطقه را شدیدتر کرده است و بیم آن میرود تروریستها سوریه را به پایگاهی امن برای خود تبدیل کنند. از سوی دیگر تجاوزات و مداخله نظامی رژیم صهیونیستی و در پس آن آمریکا و متحدان منطقهای آنها از خارج، چالشهایی را ایجاد کرده است. اینها دچار اشتباهات محاسباتی راهبردی جبرانناپذیری شدند که قابل کتمان نیست. هدف آشکار این تجاوزات و مداخله، نابودی بنیانهای اجتماعی، سرمایههای علمی، زیرساختهای اقتصادی و قدرت دفاعی سوریه است. بهرغم دشواری این مسیر و ضربات ناشی از هجوم ارتشهای بیگانه به سوریه، بهروشنی میتوان مشاهده کرد، مردمانی از جنس مردم سوریه در همسایگی این کشور هستند که با دستانی تهی اما روحیه و ایمانی ستودنی، در اردوگاه کوچک جبالیا، دو ماه در برابر یورش زمینی و هوایی ارتش صهیونیستی شجاعانه و قهرمانانه مقاومت کردند.
عراقچی عنوان کرد: راه برونرفت از تنگنای فعلی و برافراشته نگاهداشتن پرچم استقلال و احترام به سربلندی و کرامت ملت سوریه و در اهتزاز نگاه داشتن پرچم آن، حفظ انسجام و روحیه همزیستی بین فرزندان این سرزمین از طریق انتخابات آزاد برای تعیین سرنوشت آینده این کشور توسط همه آحاد و اقشار مردم آن است. احترام به آرای مردم، در انتخاباتی آزاد و سالم انجام میشود که متضمن اراده ملت سوریه باشد و به تشکیل نظام سیاسی منتخب همه اقشار جامعه منجر گردد، این امر، سنگ بنا و جهتگیری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد را تشکیل میدهد.
ریشه مقاومت با تحولات از بین نمیرود
رضا میرابیان سفیر پیشین ایران در کویت در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تحولات سوریه، اظهار داشت: حوادث و تحولات هیچگاه ریشه مقاومت را از بین نخواهد برد نمونه این مهم را میتوان در یمن مشاهده کرد. رژیم اسرائیل گمان میکرد با زدن پالایشگاه و بنادر یمن میتواند آن را از پا در آورد.
وی با بیان اینکه اقدام شب گذشته یمن، رژیم صهیونیستی را به لرزه درآورده است، ادامه داد: اینگونه نیست که اگر دولت سوریه تغییر کرد بدنه مردم و یا احساسات ضد صهیونیستی در سوریه خشکانده شده است. زمانی طول نخواهد کشید جوانان سوری خودشان را پیدا میکنند و سازماندهی میشوند و شروع به پاکسازی اسرائیل در مناطق جولان میکنند.
سفیر پیشین ایران در کویت با اشاره به ایستادگی حزب الله در مقابل تجاوزات رژیم اسرائیل در لبنان، افزود: حزب الله همچنان با استوار ایستادگی میکند و حتی اجازه نمیدهد رژیم اسرائیل به اندازه یک متر وارد خاک لبنان شود.
میرابیان خاطرنشان کرد: بنابراین این تحولات و حوادث در ماهیت، حرکت، زنده بودن و طراوت جریان مقاومت تأثیرگذار نیست؛ ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرد و آسیب ببیند اما اینکه بخواهد از بین برود و سست شود، اینگونه نخواهد شد.