محققان دانشگاه فناوری کوئینزلند (QUT) موفق به ساخت ورقهای انعطافپذیر شدند که گرمای بدن انسان را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. این فناوری که توان تولید 1.2 میلیوات برق در هر سانتیمتر مربع را دارد، میتواند آینده گجتهای پوشیدنی و حتی دستگاههای الکترونیکی دیگر را متحول کند.
تأمین انرژی دستگاههای پوشیدنی یکی از چالشهای جذاب دنیای فناوری به شمار میآید که هر از چند گاهی یک راهکار نهچندان موفق برای آن معرفی میشود.
گجتهای پوشیدنی معمولاً دستگاههای کوچک و سبکی هستند که علیرغم اندازه کم، باید قابلیتهای بسیار زیادی را هم ارائه کنند. بر همین اساس، محققان همواره به دنبال راهی برای تأمین انرژی این دستگاهها و عبور از باتریهای محدود فعلی هستند.
در تازهترین مورد، محققان دانشگاه فناوری کوئینزلند (QUT) یک ورقه بسیار نازک و انعطافپذیر ساختهاند که میتواند گرمای بدن انسان را به انرژی الکتریکی تبدیل کند.
به گفته محققان، این دستاورد را میتوان یک پیشرفت قابل توجه در زمینه فناوری گجتهای پوشیدنی توصیف کرد، فناوری جدیدی که حتی میتواند دستگاههای پوشیدنی را هم متحول کند.
در بخشهایی از بیانیه مطبوعاتی مرتبط با این دستاورد آمده است:
این تکنولوژی همچنین میتواند برای خنکسازی تراشههای الکترونیکی نیز مورد استفاده قرار گرفته و به گوشیهای هوشمند و رایانههای شخصی کمک کند تا کارآمدتر ظاهر شوند.
گرمای بدن جایگزین باتری میشود؟
پروفسور ژی گانگ چن، سرپرست تیم تحقیقاتی این پروژه مدعی شده که این دستگاه ترموالکتریک انعطافپذیر را میتوان به راحتی بر روی پوست قرار داد، جایی که به طور مؤثر اختلاف دمای بدن انسان و هوای اطراف را به برق تبدیل میکند.
در همین رابطه بخوانید:
- دستاورد دانشمندان چینی: ساخت باتری اتمی که تا 50 سال شارژ نگه میدارد!
به گزارش interestingengineering، پژوهشگران برای ارزیابی عملکرد این فناوری قطعهای به اندازه یک برگه A4 از آن را بر روی پوست خود قرار دادند. این برگه A4 در نهایت توانست توان قابلتوجه 1.2 میلیوات در هر سانتیمتر مربع را تولید کرده و موفق عمل کند.
نظر شما در رابطه با این دستاورد چیست؟ آیا به زودی شاهد جایگزینی باتری دستگاههای پوشیدنی با این فناوری خواهیم بود؟