سناریوهای جنگ آینده یمن

منبع خبر / یمن / 4 ساعت پیش

سناریوهای جنگ آینده یمن

فرارو- یمن این روز‌ها بخشی از صدر اخبار خاورمیانه را به خود اختصاص داده است. قسمتی از اخبار مربوط به گسترش حملات انصارالله به رژیم صهیونیستی و قسمتی دیگر راجع به هدف قرار دادن زیرساخت‌های این کشور و تاسیسات نظامی آن از سوی...

فرارو- یمن این روز‌ها بخشی از صدر اخبار خاورمیانه را به خود اختصاص داده است. قسمتی از اخبار مربوط به گسترش حملات انصارالله به رژیم صهیونیستی و قسمتی دیگر راجع به هدف قرار دادن زیرساخت‌های این کشور و تاسیسات نظامی آن از سوی آمریکا و اسرائیل است. تحلیلگران بر این باورند که پس از سقوط نظام اسد در سوریه و کنترل مخالفان بر این کشور، یمن صحنه جنگی جدید خواهد بود.

به گزارش فرارو، انصارالله یمن یکی از گروه‌هایی بود که به دنبال آغاز تجاوز اسرائیل به نوار غزه پس از هفت اکتبر، حمله به منافع رژیم صهیونیستی را آغاز کرد تا اهرم فشاری بر تل‌آویو برای پایان دادن به جنگ و کشتار فلسطینیان باشد. با ادامه پیدا کردن جنگ، عملیات یمنی‌ها نیز گسترده و وارد فاز جدیدی شد. در حال حاضر حملاتی محدود و هدفمند علیه یمن در دستور کار نیرو‌های ارتش آمریکا، اسرائیل و کشور‌های اروپایی قرار دارد.

عملیات در سه فاز

کنش یمنی‌ها علیه اسرائیل و آمریکا به عنوان پشتیبان اصلی این رژیم در سه فاز دسته‌بندی می‌شود. فاز اول، آغاز حملات موشکی و پهپادی به کشتی‌های تجاری است که یا به مقصد بنادر اسرائیل در حرکت بودند، یا مبداء حرکتشان بنادر این رژیم بود و یا به شرکت‌ها و تاجران اسرائیلی تعلق داشتند. کشتی‌هایی که بخواهند از دریای سرخ به خلیج عقبه میان مصر، عربستان و اسرائیل یا کانال سوئز و از آن طریق به دریای مدیترانه برسند، باید از خلیج عدن و تنگه باب‌المندب عبور کنند که همین کریدور دریایی آنها را در تیررس نیرو‌های یمنی قرار می‌دهد. آنهایی که نخواهند این مسیر را طی کنند، باید آفریقا را دور بزنند و به مدیترانه یا عقبه دسترسی پیدا کنند. یمن در ۱۵ ماه گذشته این منطقه را برای کشتی‌های تجاری مربوط به اسرائیل قرمز کرده است.

در فاز دوم، هدف قرار دادن شناور‌های نظامی نیز کنار کشتی‌های تجاری در دستور کار قرار گرفت. نیرو‌های یمنی حملات متعددی علیه شناور‌ها و اهداف نظامی آمریکا انجام می‌دهند که هنوز ادامه دارد.

فاز سوم، هدف گرفتن سرزمین‌های اشغالی با پهپاد و موشک است که این فاز نیز همچنان به طور فعال در حال انجام است. آخرین نمونه آن، شلیک موشک هایپرسونیک به تل‌آویو بود که از تمام سامانه‌های پدافندی اسرائیل و آمریکا عبور کرد و به زمین نشست. در حال حاضر این سه فاز از سوی یمنی‌ها اجرا می‌شود.

حمله هوایی به یمن

سه روز قبل اسرائیل بار دیگر حمله‌ای به زیرساخت‌های یمن در صنعاء و بندر الحدیده انجام داد. مقامات این رژیم اعلام کردند که برای حمله دیگری به یمن نیز آماده می‌شوند. بامداد ۲ دی نیز آمریکا حملاتی به مراکز نظامی یمن از جمله یک انبار موشک و یک مرکز فرماندهی و کنترل انجام داد که یکی از جنگنده‌های فعال در این حمله (اف ۱۸) در مسیر بازگشت مورد اصابت آتش خودی ناو آمریکایی قرار گرفت و سقوط کرد.

تحلیلگران بر این باورند که با توجه به پایان جنگ در لبنان، سقوط سوریه و احتمال پایان یافتن جنگ در یمن، تمرکز محور عبری – غربی بر یمن گذاشته شود. با توجه به سوابق، در یک سناریو حملات هوایی به زیرساخت‌های یمن از سوی نیرو‌های آمریکا در منطقه موسوم به سنتکام همراه با نیروی هوایی اسرائیل در دستور کار قرار می‌گیرد. در سناریوی دیگر، باز هم با توجه به سوابق امکان مشارکت نظامی کشور‌های اروپایی نیز در این حوزه وجود دارد.

سناریوی جنگ زمینی

یمنی‌ها تا آخرین گلوله می‌جنگند. این گزاره در میدان جنگ ثابت شده و امری تبلیغاتی نیست. در عرصه زمینی، اگر قرار بر آغاز جنگ باشد، می‌تواند چند محور را در بر بگیرد. ذکر این نکته لازم است که شرایط یمن شباهتی به سوریه ندارد و آنچه طی کم‌تر از دو هفته در آن کشور رخ داد احتمال موفقیتش در یمن در کمترین حد احتمال است. در نوبت قبلی جنگ یمن، عربستان و امارات دو ستون اصلی عملیات در یمن بودند که در نهایت هم نتوانستند انصارالله را شکست دهند.

دولتِ در تبعید یمن نیز که همچنان از سوی جامعه جهانی به عنوان دولت قانونی شناخته می‌شود و کنترل عدن را در دست دارد، نتوانست به قدرت برگردد. به غیر از درگیری زمینی و هوایی، گروه‌های تروریستی مثل القاعده و داعش نیز فعال به پازل جنگ اضافه شدند. با توجه به این که یمن تحت فصل هفت منشور ملل متحد قرار دارد، دست غرب برای اقدام نظامی علیه این کشور همچنان باز است.

این احتمال وجود دارد که در سناریوی جدید، طراحان به این سو بروند که از یمنی‌ها برای جنگ با یمنی‌ها استفاده کنند، با این تصور که فقط آنها حریف یکدیگر می‌شوند. به همین دلیل شاید پیش از هر اقدامی تلاش کنند نیرو‌های مسلح تحت فرمان دولتِ مخلوع یمن را تقویت و ساماندهی کنند که جنگ زمینی را بر عهده بگیرد. چون هیچ نیروی خارجی در یمن موفق نمی‌شود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس صبح بخیر زمستانی | 130 عکس نوشته صبح بخیر زمستانی