فصلنامه «تنور» با تمرکز بر آشپزی به دکه‌ها آمد


فصلنامه «تنور»  با تمرکز بر آشپزی به دکه‌ها آمد

دنیای اقتصاد : نخستین شماره فصلنامه تخصصی فرهنگی، اجتماعی، آشپزی «تنور» منتشر شد. در بخشی از سرمقاله سپهر سرلک، مدیرمسوول و صاحب‌امتیاز «تنور»، آمده است: «در روزگاری که تعداد نشریات چاپی رو به افول است و به‌ویژه در ایران، تاثیرگذاری و مرجعیت خود را از دست داده‌اند، هنوز موضوعات و حوزه‌‌هایی هستند که جا برای سخن گفتن و نوشتن و تحقیق و کندوکاو دارند و هزار حرف نگفته و کار نکرده درباره آنها وجود دارد.

فصلنامه «تنور»  با تمرکز بر آشپزی به دکه‌ها آمد

موضوع غذا و آشپزی یکی از آنهاست... برای من داستان از آشنایی با کتاب‌های آشپزی به‌جا‌مانده از دوران صفوی شروع شد. جایی که از تنوع غذاها، مواد اولیه و تکنیک‌های آشپزی آن دوران،‌ شگفت‌زده شدم و گنجینه‌ای را یافتم که مرا به ریشه‌های فرهنگ و اجتماعی وطنم نزدیک می‌کرد. این من را ترغیب کرد تا آنچه از آشپزی روز دنیا آموخته بودم،‌ با دستورهای به‌جامانده از متون ساسانی، صفوی و قاجاری بازخوانی کنم. گسست زمانی این دوره‌ها، سخت‌خوانی زبانی این متون و ترس از فراموش شدن دستورهای غذاهای محلی یا مواد اولیه‌ای که کمتر استفاده می‌شوند و فهمیدن اینکه چه ظرفیت‌هایی در آشپزی ایرانی نهفته است، باعث شد وقتی استاد علی دهباشی از سر لطف و حمایت گفت مجله‌ای درباره آشپزی منتشر کن، لحظه‌ای در اطاعت ایشان تردید نکنم.» یونس شکرخواه، رضا عابدینی، پرستو رضایی، مونا زارع، رضا درگاهی، سمیه شیرافکن،‌ سعید احمدی و علی دهباشی از جمله نویسندگانی هستند که مقالات و آثارشان در این شماره به چاپ رسیده است. نخستین شماره فصل‌نامه «تنور» به سردبیری سوشیانس شجاعی‌فرد و مدیریت هنری رضا عابدینی به قیمت یک‌میلیون و دویست‌هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان است.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

اتفاقات سی و دومین روز جنگ تحمیلی