طرز صحیح استفاده از کاغذ روغنی در آشپزی و شیرینی پزی
کاغذ روغنی یکی از ملزومات مهم پخت کیک و شیرینی در خانه است که استفاده از آن مزایای زیادی به دنبال دارد. اگر دوست دارید درباره انواع کاربرد کاغذ روغنی برای استفاده در آشپزی در منزل، اطلاع پیدا کنید، این مقاله از ستاره را از دست ندهید.
کاغذ روغنی یکی از ضروریات پخت کیک، شیرینی، پیتزا خانگی، لازانیا، نان خانگی و سایر خوراکیها و غذاهایی است که قصد دارید در خانه درست کنید. این کاغذ که به کاغذ مومی هم معروف است، کاغذی سلولزی و سفیدرنگ است که ظاهری صیقلی دارد. در صورت استفاده از کاغذ روغنی برای پخت کیک و شیرینی و سایر خوردنیها، نیازی به استفاده از روغن زیاد نیست و این خود مزیتی بزرگ برای سلامتی محسوب میشود. ضمنا با استفاده از کاغذ روغنی، کیک و شیرینی به کف قالب نمیچسبد و قالب یا سینی فر هم تمیز میماند. در این مقاله از مجله ستاره راجعبه انواع کاربرد کاغذ روغنی توضیح دادهایم. با ما همراه باشید.
طرز استفاده از کاغذ روغنی برای پیتزا
برای استفاده از کاغذ روغنی زیر پیتزا با خمیر نانوایی جهت جلوگیری از چسبیدن خمیر به سینی فر، لازم است ابتدا کاغذ روغنیتان را به اندازه لازم برای پهن کردن کف سینی، برش بزنید. سپس کاغذ را روی سطح سینی گذاشته و خمیر را روی آن پهن کنید. پس از خارج کردن سینی از فر، هم پیتزا بهراحتی از کاغذ روغنی جدا میشود و هم سینی کاملا تمیز باقی میماند.
طرز استفاده از کاغذ روغنی در قابلمه
کاربرد کاغذ روغنی در قابلمه هم بسیار ساده است؛ به این منظور ابتدا کاغذ را به اندازه مورد نظر برش دهید، آن را ته قابلمه بگذارید و سپس یک کاغذ روغنی را هم روی برنجها قرار دهید و در قابله را ببندید تا برنج بهخوبی دم بکشد.
طرز استفاده از کاغذ روغنی در سینی فر
جهت پخت پیراشکی گوشت یا سایر غذاهایی که روی سینی فر قرار میدهید و بعد داخل فر میگذارید، میبایست در وهله نخست کاغذ روغنی را به اندازه مورد نظر ببرید، سپس برای پاک شدن آن از هرگونه آلودگی احتمالی، هر دو طرف آن را با یک دستمال کاملا تمیز، پاک کنید. سپس کاغذ روغنی را کف سینی پهن کرده و با فرچه مخصوص روغن، روغن را روی تمام سطح کاغذ روغنی خود پخش کنید. روغن اضافی باقیمانده را با دستمال کاغذی بگیرید، سپس روی طرف دیگر کاغذ هم با فرچه روغن، بهطور یکنواخت چرب کنید.
طرز استفاده از کاغذ روغنی در سرخ کن بدون روغن
اگر میخواهید در دستگاه ایرفرایر بهراحتی و با صرف کمترین میزان روغن کوکو و دیگر سرخکردنیها را آماده کنید، کاغذ روغنی یکی از لوازم ضروری است؛ بدون استفاده از کاغذ روغنی مایع آبکی کوکو بهراحتی در سبد دستگاه ایرفرایر قرار نمیگیرد و ممکن است به داخل دستگاه بریزد. ضمنا استفاده از کاغذ روغنی در سرخ کن بدون روغن با جلوگیری از شستوشوی مکرر ظرف و سبد دستگاه، موجب طول عمر بیشتر و بهتر دستگاه شما خواهد شد. برای استفاده از کاغذ روغنی در سرخ کن بدون روغن باید آن را به اندازه کف سبد دستگاه برش دهید. گفتنی است پس از اتمام کار و پخت کوکو یا غذای مورد نظر در دستگاه ایرفرایر روی کاغذ روغنی، تنها لازم است کاغذ روغنی را دور بیندازید و با یک پارچه نمدار، دستگاه را تمیز کنید.
طرز استفاده از کاغذ روغنی در قالب کیک
به منظور استفاده از کاغذ روغنی در انواع قالب های کیک باید آن را به اندازه کف قالب برش دهید، سپس دو طرف کاغذ را با دستمالی کاملا بهداشتی پاک کنید تا آلودگی نداشته باشد. بعد از آن، کاغذ روغنی را کف قالب بگذارید و روی آن را به کمک فرچه مخصوص روغن، بهصورت یکنواخت روغن بمالید. در آخر مایع شیرینی را روی آن ریخته و قالب را داخل فر قرار دهید.
طرز استفاده از کاغذ روغنی در قالب کمربندی
برای استفاده از کاغذ روغنی در انواع قالبهای کمربندی پخت کیک، باید کاغذ روغنی را به اندازه قالب کیک را با قیچی ببرید. هرچقدر طول کاغذ روغنی با محیط قالب کیک مطابقت بیشتری داشته باشد، کار شما دقیقتر و بهتر است. پس از برش کاغذ روغنی آن را در قالب کمربندی کیک محکم کنید.
طرز استفاده از کاغذ روغنی در هواپز
برای استفاده از کاغذ روغنی در دستگاه پرکاربرد هواپز نخست باید کاغذ روغنی را به ابعاد مورد نظر ظرف هواپز با قیچی ببرید و سپس آن را داخل ظرف هواپز قرار دهید. اگر مایع غذا مانند کوکو آبکی است، لازم است از دو عدد کاغذ روغنی روی هم استفاده کنید. سپس مواد غذایی را روی آن گذاشته و جهت جلوگیری از خشک شدن بیش از حد غذا، میتوانید در ادامه کمی روی مواد خود را با فرچه مخصوص روغن، چرب کنید. در آخر هم در هواپز را بسته و پس از پخت کامل، کاغذ روغنی را دور بیندازید.
چگونه کاغذ روغنی را در قالب گرد بگذاریم؟
برای گذاشتن کاغذ روغنی در قالب گرد کیک، لازم است ابتدا کاغذ را از طول تا کنید و سپس مجددا آن را از عرض نیز تا بزنید. در ادامه، کاغذ تاشده را بهصورت مثلث دو بار تا بزنید. سپس قالب گرد را برگردانده، نوک کاغذ مثلثی را در مرکز قرار دهید و قسمتهای اضافه کاغذ مثلثیشکل را که از محیط دایره خارج است، با قیچی ببرید. در آخر کاغذ مثلثی را باز کرده و داخل قالب گرد قرار بدهید.
چگونه کاغذ روغنی را از نان جدا کنیم؟
یکی از مشکلاتی که حین پخت نان در فر و با استفاده از کاغذ روغنی ممکن است ایجاد شود، چسبیدن نان به کاغذ روغنی پس از خروج از فر است. برای اینکه با چنین مشکلی مواجه نشوید، لازم است زیر خمیر نان را قبل از گذاشتن روی کاغذ روغنی، با فرچه مخصوص کمی روغن بمالید. پس از خارج کردن نان از فر نیز اجازه دهید نان سرد شود و سپس اقدام به جدا کردن آن از کاغذ روغنی کنید. ترفند دیگر برای جدا کردن راحت نان از کاغذ روغنی کشیدن یک دستمال نمدار پشت کاغذ روغنی هنگام جدا کردن نان از کاغذ است.
چرا کیک به کاغذ روغنی میچسبد؟
مهمترین دلیل چسبیدن کیک به کاغذ روغنی این است که قبل از اینکه مایع کیک یا شیرینیتان کامل بپزد، آن را از فر خارج میکنید. از آنجایی که بخشهایی از شیرینی کاملپختهنشده هنوز مایع است، به کاغذ روغنی میچسبد. برای جلوگیری از چسبیدن کیک یا مایع شیرینی به کاغذ روغنی تنها کافی است به مایع کیک برای پختن کامل، بهاندازه کافی مهلت بدهید. معمولا فرصت مورد نیاز برای پخت کامل روی جعبه پودر کیک درج شده است.