سازمان نهضت سوادآموزی: 18 میلیون «بیسواد» و «کمسواد» و 900 هزار «بازمانده از تحصیل» در کشور وجود دارند
تسنیم: رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اعلام کرد: در ۴۵سال گذشته میزان سواد در ایران از ۴۷.۵درصد به ۹۷درصد رسیده است، بااینحال همچنان ۱۸میلیون بیسواد و کمسواد و ۹۰۰هزار بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارند. عبدالرضا فولادوند؛ رئیس سازمان نهضت...
تسنیم: رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اعلام کرد: در ۴۵سال گذشته میزان سواد در ایران از ۴۷.۵درصد به ۹۷درصد رسیده است، بااینحال همچنان ۱۸میلیون بیسواد و کمسواد و ۹۰۰هزار بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارند.
عبدالرضا فولادوند؛ رئیس سازمان نهضت سوادآموزی، در نشست خبری خود با رسانهها اظهار کرد: امام خمینی (ره) در سال ۱۳۵۸ فرمان ریشهکنی بیسوادی را صادر کردند.
وی افزود: یونسکو چهار تعریف از سواد ارائه کرده است؛ نخست، توانایی خواندن و نوشتن بهزبان مادری که از ۴۵ سال پیش آن را ارائه میدهیم. دوم، استفاده از کامپیوتر و آشنایی با زبان، سوم، داشتن ۱۲ مهارت و چهارم، استفاده از این مهارتها برای ایجاد تغییر.
فولادوند گفت: درصد سواد در کشور از ۴۷.۵ درصد در سال ۱۳۵۵ به ۹۷ درصد رسیده است، باسوادی زنان ۲.۵ برابر رشد کرده است و میزان سواد در روستاها نیز بهطور چشمگیری افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: در زندانها کلاسهای سوادآموزی برگزار میشود و حتی برای باسوادی اتباع خارجی نیز اقداماتی صورت گرفته است.
در این ۴۵ سال، ۱۱ میلیون نفر سواد آموخته و مدرک دریافت کردهاند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه تکلیف شده است که اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی که در سال ۱۳۶۳ تدوین شده بود، بازنگری شود و این کار به مراحل پایانی رسیده است و به مجلس ارسال خواهد شد.
فولادوند گفت: سازمان آموزش بزرگسالان بهصورت هیئت امنایی اداره خواهد شد و هدف آن هماهنگی برنامهریزی، پشتیبانی و نظارت بر امور مرتبط با ریشهکنی بیسوادی و ارتقای سواد عمومی است.
وی اضافه کرد: آموزشهای جدید در این سازمان بر اساس نیازهای فردی و اجتماعی جامعه هدف ارائه خواهد شد.
فولادوند افزود: آموزش عمومی بزرگسالان شامل خواندن، نوشتن، حساب کردن و ارتقای مهارت عمومی تا پایان دوره متوسطه دوم است و بخشی از مشکلات بیسوادی دختران در روستاها و مناطق محروم حل خواهد شد، همچنین، آموزش همگانی و توانمندسازی افراد بر اساس نیازهای فردی و اجتماعی، از جمله مهارتهای زندگی، حقوق شهروندی، آداب همسایگی، فناوریهای نوین و... از دیگر وظایف این سازمان است.
وی ادامه داد: افراد بیسواد، کمسواد و افرادی که تمایل به گذراندن دورههای آموزشی دارند، در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال جزو جامعه هدف محسوب میشوند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره وضعیت آموزشیاران بیان کرد: افرادی که قبل از سال ۹۲ بهعنوان معلم جذب شدند، پس از آن به استخدام شرکتهای خصوصی درآمدند که خدمات را به ما ارائه میدهند و ارتباط مستقیم کاری با ما ندارند.
فولادوند درباره بیمه آموزشیاران ابراز کرد: در انعقاد قرارداد با مؤسسات طرف قرارداد، پرداخت بیمه جزو شروط ما بوده است، برخی شرکتها این کار را انجام دادهاند، اما درصد کمی تعداد روزهای تحتپوشش را کاهش دادهاند. افرادی که بیمه برای آنها رد نشده است، باید این موضوع را به مناطق گزارش دهند.
وی اعلام کرد: بیشترین بیسوادی در استانهای مرزی مانند سیستان و بلوچستان و در برخی شهرستانهای تهران مشاهده میشود، حدود ۹۲۰ هزار نفر از اتباع افغانستانی و عراقی نیز آموزش دیدهاند.
فولادوند اظهار کرد: سازمانهای بینالمللی در زمینه باسوادی اتباع بیگانه کمکهای اندکی به ایران دارند، در حالی که در ترکیه حدود ۴۰۰ هزار دانشآموز سوری تحت پوشش سازمان ملل قرار گرفتهاند، اما در ایران تنها یک درصد از هزینهها تقبل شده است.
۸۰۰ بیسواد در خوزستان با همکاری نظام وظیفه باسواد شدند
وی در پایان گفت: تعداد بیسوادان و کمسوادان در کشور ۱۸ میلیون نفر است و سازمان آموزش بزرگسالان میتواند این افراد را آموزش دهد. اکنون ۴۵۰ هزار بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی داریم که هر سال به این تعداد افزوده میشود، بنابراین، سازمان نهضت سوادآموزی باید تقویت شود و مأموریتهای خود را ارتقا دهد.