مزایای روغن کانولا که از آن بی خبرید اما بعد از مصرف نصیب تان می شود
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه کانولا نسبت امگا ۶ به امگا ۳ مناسبی دارد و از این رو در زمره بهترین روغنها از لحاظ خواص تغذیهای است، گفت: کانولا حاوی اسیدهای چرب چندگانه غیراشباع شامل اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ به مقدار کافی است که برای بدن ضروری هستند و به همین دلیل، این روغن به کاهش بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند.
به گزارش بهداشت نیوز، ندا فرحبخش با اشاره به مزایای مصرف روغن کانولا اظهار کرد: روغن کانولا، روغن کلزا با اسید اروسیک پایین (یک اسید چرب امگا ۹ تک غیراشباع) است؛ یکی از مهمترین ویژگیهای روغن کانولا، اشباع بودن کم و داشتن اسیدهای چرب تک غیراشباع نسبتا بالا است و عمدهترین اسید چرب تک غیر اشباع آن، اولئیک اسید است که مقدار آن به بالای ۶۰ درصد نیز میرسد.
وی افزود: همچنین کانولا حاوی اسیدهای چرب چندگانه غیراشباع شامل اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ به مقدار کافی است که برای بدن ضروری هستند و به همین دلیل، این روغن به کاهش بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: از دیگر مزایای تغذیهای این روغن این است که نسبت امگا ۶ به امگا ۳ کمتر از ۳ است و میزان کمتر اسیدهای چرب امگا ۶ در مقایسه با امگا ۳ به کاهش خطر ابتلا بسیاری از بیماریها مانند بیماریهای قلبی - عروقی، سرطان، بیماریهای التهابی و خود ایمنی کمک میکند.
فرحبخش عنوان کرد: علاوه بر این، روغن کانولا حاوی میزان بالای فیتواسترول طبیعی و ویتامین E است. این روغن برای اولین بار در کشور کانادا از دانه گیاه شلغم روغنی استخراج شد و حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب اشباع نشده اولئیک به میزان بیش از ۵۰ درصد، لینولئیک به میزان حدود ۲۶ درصد و لینولنیک به میزان حدود ۱۲ درصد است.
وی افزود: در بعضی از کشورها مانند کانادا، کانولا به طور خالص به عنوان روغن سرخکردنی استفاده میشود؛ اگر چه در کشور ما این روغن از نظر الزامهای استاندارد، تنها برای پخت و پز و سالاد مجاز است و استفاده از آن برای سرخ کردن توصیه نمیشود.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کانولا جزو معدود روغنهایی است که نسبت امگا ۶ به امگا ۳ مناسبی دارد و از این رو در زمره بهترین روغنها از لحاظ خواص تغذیهای است. با این وجود به دلایل مختلف، میزان این محصول در سطح بازار ایران کم است و سهم کمی از روغنهای مصرفی خانوار را دارد.
منبع: ایسنا