بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

منبع خبر / رسانه کودک / 16 ساعت پیش

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

برنامه‌های پیش روی کمیته‌های بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نشستی با حضور مسئولان و دست‌اندرکاران این جشنواره مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، در این نشست با تاکید بر اهمیت فراگیرکردن و مردمی سازی جشنواره اعلام شد که اقدام‌های خوبی در این زمینه صورت گرفته به‌نحوی که تاکنون نزدیک به ۳۲هزار نفر در این جشنواره - که قرار است روزهای ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در شهر یزد برگزار شود -ثبت‌نام کرده‌اند.

بر این اساس در نشست کمیته‌های بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون که روز دوشنبه سوم دی ۱۴۰۳ در سالن گردهمایی معاونت فرهنگی کانون برگزار شد، فرهاد فلاح رییس، سیده‌عالیه قوامی دبیر، مهدی آرایی رییس دبیرخانه جشنواره قصه‌گویی، امین کمالوندی معاون توسعه و مدیریت منابع کانون، محمد توکلی مدیر اجرایی بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی، حسن صدرایی‌عارف دبیر بین‌الملل جشنواره قصه‌گویی، محسن حموله معاون روابط عمومی کانون، مهرداد قیصر مدیرکل فناوری اطلاعات و تحول اداری کانون و فروهر معدنی مدیر اجرایی کمیته‌های استانی بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی حضور داشتند.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

قصه‌گویی ابزار تربیتی کم هزینه، بی‌آلایش و در دسترس

معاون فرهنگی کانون در این نشست قصه‌گویی را کم‌هزینه‌ترین، بی‌آلایش‌ترین و در دسترس‌ترین ابزار برای تربیت دانست و بر لزوم روزآمدی قصه‌گویی در عین حفظ ساختار سنتی با استفاده از ابزار فناوری و هوش مصنوعی تاکید کرد.

فرهاد فلاح از ثبت‌نام ۳۲هزار نفر در جشنواره قصه‌گویی تاکنون خبر داد و با بیان این‌که ۵۰۰ کارگاه قصه‌گویی در سراسر کشور در یک سال اخیر داشتیم، عنوان کرد: باید در حوزه مردمی‌سازی و ترویج قصه‌گویی تلاش بیشتری داشته باشیم. بین مدیر کل «کانون»ی که برای ترویج قصه‌گویی در طول سال کار کرده است با مدیری که تنها برای جشنواره کار کرده است باید فرق گذاشته شود.

رییس بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی همچنین گفت: جشنواره باید به‌نحوی برگزار شود که فعالیت یک ساله قصه‌گو را در نظر بگیریم نه فعالیت یک شبه او را. بدین ترتیب که رفتار قصه‌گو باید در طول سال مطالعه شود. مستنداتی ارائه شود که چند کلاس و کارگاه برگزار کرده و به چند مدرسه رفته و قصه‌گویی کرده است.

او همچنین اظهار امیدواری کرد گودهای قصه‌گویی در راستای عمومی سازی فرهنگ قصه‌گویی در بوستان‌ها، مسجدها، حسینیه‌ها، سالن‌های گردهم‌آیی و مدارس ایجاد شود.

اهمیت فعالیت‌های گسترده رسانه‌ای، تولید محتوای صوتی و تصویری و مصاحبه‌ با نویسندگان و قصه‌گویان مطرح و انتشار آن در این دو ماه در قالب متن و ویدیو همچنین آموزش و تربیت انسان‌رسانه از بین قصه‌گویان شرکت‌کننده در جشنواره از مهم‌ترین موضوع‌هایی بود که مورد تاکید معاون فرهنگی کانون قرار گرفت.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

طنین قصه‌گویی در همه استانها و شهرها پیچیده است

سیده عالیه قوامی، دبیر بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون در این نشست با بیان این‌که به همت همکاران کانون، طنین قصه‌گویی در همه مراکز کانون در استان‌ها و شهرها پیچیده است، گفت: اتفاق‌های خوبی در استان‌هایی همچون هرمزگان و سیستان و بلوچستان رقم خورده است و همه شهرستان‌های این دو استان درگیر جشنواره شدند. خوشبختانه مسئولان هم حمایت‌های مادی و معنوی خوبی از جشنواره قصه‌گویی داشتند.

قوامی با اشاره به این‌که تا پایان روز ۶ دی همه استان‌ها جشنواره استانی قصه‌گویی را برگزار می‌کنند، بیان کرد: بین ۲۰ تا ۳۰ دی بخش منطقه‌ای با حضور داوران در اصفهان و خراسان رضوی و بخش بین‌المللی نیز ۲۷ تا ۳۰ بهمن در یزد برگزار خواهد شد. با حضور آقای صدرایی‌عارف به عنوان دبیر بین‌الملل جشنواره انتظار داریم که امسال بخش بین‌الملل پرطمطراق و پرشور برگزار شود و مهمانانی از خارج از کشور در جشنواره داشته باشیم.

وی اظهار داشت: در بخش اجرایی جشنواره قصه‌گویی با قبول مسئولیت آقای محمد توکلی به عنوان مدیر اجرایی انتظار داریم جشنواره شور و حال خوبی داشته باشد. خوشبختانه دبیرخانه دائمی جشنواره در یزد تشکیل شده است. همچنین از سه ماه قبل تاکنون ۱۱ نماهنگ تهیه شده است.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ثبت ۱۸۹ قصه علمی و ۵۴۲ قصه‌گوی دینی در جشنواره قصه‌گویی امسال

در ادامه، مهدی آرایی رییس دبیرخانه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون در این نشست با بیان این‌که امسال با تغییرهای عمده در شیوه‌نامه، جشنواره از ۴ بخش به ۱۳ بخش ارتقا یافت، گفت: مهم‌ترین دستاوردی که اتفاق افتاد، این است که همه ایرانیان با همه گرایش توانستند سهمی در جشنواره قصه‌گویی داشته باشند. این وحدت و وفاق ملی که با واسطه این شیوه‌نامه رخ داده، قابل تامل است.

وی تصریح کرد: در جامعه‌ای هستیم که قصه‌های سنتی، منظوم و علمی ضرورت حضور دارد و بر این اساس باید در جشنواره قصه‌گویی برای آنها ظرفیتی ایجاد می‌کردیم. خوشبختانه در جشنواره امسال ۱۸۹ قصه علمی ثبت‌نام شده است. در بخش قصه‌های دینی، ۵۴۲ قصه‌گو ثبت‌نام داشتند. در قصه‌های منظوم ۲۵۲ قصه ثبت شد. در بخش سنتی و کلاسیک نیز بیش از ۶هزار و ۲۴ نفر ثبت‌نامی داشتیم.

آرایی با اشاره به این‌که بحث ایثار و مقاومت قصه امروز جهان اسلام است، بیان کرد: به بهانه قصه‌های ایثار و مقاومت، ۱۳۸ قصه در سه، چهار هفته اخیر به دبیرخانه رسید. ۳۲هزار شرکت‌کننده‌ تاکنون داریم و امید است که اتفاق‌های خوبی در جشنواره قصه‌گویی رخ دهد.

وی با بیان این‌که باید به سمت قصه‌گویی غیر حضوری هم برویم، عنوان کرد: ۶ دی قرار است سایت جشنواره قصه‌گویی بسته شود. در بخش پادکست و کتاب، ۴۶۸ اثر به دست ما رسیده است. امیدواریم مهلت ارسال آثار تا ۱۰ دی تمدید شود. تنوع حضور شرکت‌کنندگان قابل تامل است. در بخش قصه‌های علمی در برخی استان‌ها ۳۰ اثر آمده و در کل استقبال خوبی صورت گرفته است.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ضرورت ایجاد بستری برای حضور آنلاین قصه‌گویان کشورهای مقاومت در جشنواره قصه‌گویی

در ادامه امین کمالوندی، معاون توسعه و مدیریت منابع کانون در این نشست با اشاره به این‌که جشنواره قصه‌گویی نشان کانون است و باید سرپا باشد، گفت: گروه رسانه‌ای ملی بومی باید در یزد تشکیل شود که اخبار را به کل رسانه‌های کشور ارسال کند. همچنین باید از ظرفیت بلاگرها و رسانه‌های غیررسمی استفاده شود. مسئله دیگر تشکیل دبیرخانه دائمی و همچنین کمیته مراسم گشایش و پایانی است.

کمالوندی با بیان این‌که باید بستری برای حضور آنلاین قصه‌گویان کشورهای مقاومت در جشنواره قصه‌گویی تدارک دیده شود، افزود: مسئله دیگر این است که برای ۲۷هزار کودک لبنان و غزه باید یک کار انسانی در جشنواره صورت گیرد. مصاحبه با عروسک‌گردان‌های عروسک‌های بومی هر استان و ساخت مستند از آنها باید مورد توجه قرار گیرد.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ایجاد ۱۴ کمیته در جشنواره قصه‌گویی امسال

بر اساس این گزارش، محمد توکلی مدیر اجرایی بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون با اشاره به این‌که ۱۴ کمیته تشکیل دادیم و در هر کمیته ۱۰ نفر از بهترین‌های استان وجود دارند، گفت: امسال سومین سالیست که جشنواره قصه‌گویی در یزد برگزار می‌شود. مهم‌ترین دغدغه ما درگیر شدن شهر و مردم با جشنواره است. تمام سازمان‌ها باید درگیر جشنواره شوند.

توکلی اظهار داشت: شهر یزد ظرفیت عجیب و غریبی دارد و اگر فضا را برای حضور مهمانان خارجی در جشنواره قصه‌گویی فراهم کنیم، بی‌شک در سال‌های بعد بازتاب بهتری از این جشنواره خواهیم داشت. به هر حال این ظرفیت در یزد هست که بخش بین‌الملل جشنواره درآن پررنگ برگزار شود.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

هدف‌گذاری بر روی چند کشور برای شرکت در جشنواره قصه‌گویی

در ادامه، حسن صدرایی‌عارف، دبیر بین‌الملل بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در این نشست با بیان این‌که کانون نهاد مورد اعتماد خانواده‌هاست، گفت: قصه و قصه‌گویی باید در فضای جامعه نهادینه شود و انتقال پیام از طریق قصه با قدرت بیشتری صورت گیرد. پوستر عربی و انگلیسی و متن خبری جشنواره قصه‌گویی به این دو زبان آماده شده است.

صدرایی‌عارف اظهار داشت: علاوه بر فراخوان‌ها، با نهادها و سازمان‌ها ارتباط برقرار کردیم تا از ظرفیت بین‌المللی آن‌ها استفاده شود. به عنوان مثال نشستی با معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داشتیم. ارتباطاتی را نیز با دانشجویان غیرایرانی داخل کشور برقرار کردیم. روی شبه قاره، آمریکای لاتین فرانسه و چند کشور عربی هدف‌گذاری کردیم که به تولید اثر برسیم.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ضرورت برپایی نمایشگاه عکس و پوستر منتخبان ۲۵ دوره جشنواره قصه‌گویی

بر اساس این گزارش، محسن حموله معاون روابط عمومی کانون ضمن آرزوی توفیق برای همکاران خود در دبیرخانه جشنواره قصه‌گویی گفت: همین که یک استان میزبان جشنواره قصه‌گویی شده است، آن را به فال نیک می‌گیریم. استان یزد به عنوان دبیرخانه این جشنواره بین المللی راهبرد و برنامه‌ریزی شایسته‌ای را در طی این چند سال انجام داده است و نکته حائز اهمیت بهره‌مندی از تجربه و توان افراد کانون و خارج از کانون در انجام امور این جشنواره است و این کار، هم‌افزایی ارزشمندی است.

حموله با بیان این‌که جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ۲۵ دوره برگزار شده است، عنوان کرد: این جشنواره تجربه‌های گرانقدری در حوزه‌های ملی و بین‌المللی دارد و افراد زیادی در این جشنواره حضور داشته‌اند چه در عرصه ملی و چه در عرصه بین‌الملل واز دوره پانزدهم بخش بین‌المللی آن شکل گرفته است. پیشنهاد می‌کنم در کنار برگزاری نمایشگاه عروسکی در جشنواره قصه‌گویی نمایشگاه عکس از منتخبان دوره‌های گذشته و یا نمایشگاه عکس از حضور قصه‌گویان بین‌الملل، همچنین نمایشگاه پوستر ۲۵ دوره گذشته جشنواره را نیز در این دوره برای جریان‌سازی پیش از برگزاری در استان یزد داشته باشیم.

وی حضور رسانه در کنار هر رویدادی را در ماندگاری و اثرگذاری آن رویداد مهم دانست و افزود: اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون در تمامی دوره‌ها در فرآیند فعالیت‌های رسانه‌ای و ثبت و مستندسازی این جشنواره حضور داشته و با ارتباطات با رسانه‌های جمعی اخبار این رویداد بین المللی را پوشش داده است و انتظار می‌رود توان و تجربه ۲۵ ساله روابط عمومی کانون نیز دراین دور در نظر گرفته و از آن استفاده شود

او ادامه داد: استفاده از ظرفیت روابط عمومی ستاد و استان‌ها با یک برنامه‌ریزی و هم‌افزایی با گروه‌های خبری برای پیشبرد هرچه بهتر اهداف جشنواره و برگزاری ضروری است.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ایجاد تور رسانه‌ای برای جشنواره قصه‌گویی ضروری است

معاون روابط عمومی کانون همچنین خاطرنشان کرد: درحوزه خبر و تبلیغات، هماهنگی‌هایی با صدا و سیما صورت گرفته است و از تمام توان در ستاد و استان استفاده می‌کنیم. ستاد خبری جشنواره باید دائماً با هماهنگی دبیرخانه هر روز، هرهفته وهرماه اخبار مرتبط با این جشنواره را در قالب تولید محتوای متنی، تصویری و صوتی داشته باشد تا فرایند اثرگذاری در مخاطبان بیشتر شود.

حموله خاطرنشان کرد: با توجه به برگزاری جشنواره منطقه‌ای پیشنهاد می‌شود ستاد خبری ترکیبی از همکاران ستاد و استانی تشکیل شود. خوب است که این هم‌افزایی برای هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره صورت گیرد. همچنین ضرورت دارد نشست خبری برای اقناع اهالی رسانه پیش‌بینی شود و هم‌چنین می‌توان با برگزاری یک تور رسانه‌ای در روزهای برگزاری این جشنواره میزبان خبرنگاران رسانه‌های ملی و کشوری باشیم.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ایجاد صفحه اختصاصی در شاد به منظور تبلیغات برنامه‌های کانون

در ادامه، مهرداد قیصر مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و تحول اداری کانون در این نشست با اشاره به این‌که در این سال‌ها تعدد سامانه داشتیم، گفت: طراحی سایت جشنواره را از اسفند سال قبل به صورت خودجوش آغاز کردیم. این مساله را هم در نظر گرفتیم که داوری‌ها به صورت آنلاین صورت گیرد. متاسفانه تغییراتی که در برنامه و فرایندها اتفاق می‌افتد ما را با چالش مواجه می‌کند.

قیصر تصریح کرد: برنامه‌ریزی داشته باشیم که برنامه و فرایندها بسته شود و همه چیز مشخص باشد. هم‌چنین می‌توان از ظرفیت شبکه شاد استفاده کرد. در بحث تبلیغات برنامه‌های کانون، در حال تهیه صفحه اختصاصی در شاد هستیم. همچنین خوب است که یک آرشیو از آثار قصه‌گویان منتخب جشنواره قصه‌گویی داشته باشیم.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

شرکت ۴هزار و ۶۰۰ کودک در بخش ۱۰۰ ثانیه‌ای جشنواره قصه‌گویی امسال

بر اساس این گزارش، فروهر معدنی مدیر اجرایی کمیته‌های استانی بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون در این نشست خاطرنشان کرد: استان‌ها همه تلاش را برای این جشنواره انجام دادند و بیش از ۱۳هزار و ۵۰۰ قصه را پالایش کردند. از استان مرکزی که اولین استان در جشنواره قصه‌گویی امسال بود تا آخرین استان یعنی خراسان شمالی که جشنواره ۹ دی در آن برگزار می شود، تلاش کردند.

معدنی با بیان این‌که امسال بخش ۱۰۰ ثانیه‌ای برای کودکان ۱۲ سال داریم، عنوان کرد: ۴هزار و ۶۰۰ کودک روی صحنه می‌آیند و قصه‌گویی می‌کنند. این کودکان در آینده می‌توانند قصه‌گویان توانمندی شوند. علاوه بر این، استان‌ها برنامه‌های جنبی خوبی داشتند که بخشی از آن‌ها را می‌توانیم در قالب نمایشگاه داشته باشیم. خوب است که نکوداشت‌ و تقدیر از مروجان قصه‌گویی در استان‌ها را در نظر بگیریم.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

وی تصریح کرد: امسال روسای جشنواره‌های ما، مدیران استانی بودند و پای کار آمدند. حداقل ۱هزار و ۳۰۰ قصه به بخش منطقه‌ای می‌رسد. برای ما بسیار مهم است داوری منصفانه و عادلانه‌ای داشته باشیم. امسال ۱۶۰ داور بخش استان‌ها را داوری می‌کنند. با حضور هفت مدرس کشور برای داوران دوره گذاشتیم که آن‌ها را هم افق کنیم.

مدیر اجرایی کمیته‌های استانی بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون ابراز امیدواری کرد که بهترین اتفاق‌ها در بخش کشوری جشنواره قصه‌گویی رقم بخورد و چراغ این جشنواره به یکی دو ماه محدود نشود و در طول سال روشن باشد.

بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «راز قصه‌ها، ساز زندگی است» با محوریت حمایت و پشتیبانی از کودکان مظلوم فلسطین، غزه و لبنان ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در شهر یزد برگزار می‌شود.


به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، در این نشست با تاکید بر اهمیت فراگیرکردن و مردمی سازی جشنواره اعلام شد که اقدام‌های خوبی در این زمینه صورت گرفته به‌نحوی که تاکنون نزدیک به ۳۲هزار نفر در این جشنواره - که قرار است روزهای ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در شهر یزد برگزار شود -ثبت‌نام کرده‌اند.

بر این اساس در نشست کمیته‌های بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون که روز دوشنبه سوم دی ۱۴۰۳ در سالن گردهمایی معاونت فرهنگی کانون برگزار شد، فرهاد فلاح رییس، سیده‌عالیه قوامی دبیر، مهدی آرایی رییس دبیرخانه جشنواره قصه‌گویی، امین کمالوندی معاون توسعه و مدیریت منابع کانون، محمد توکلی مدیر اجرایی بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی، حسن صدرایی‌عارف دبیر بین‌الملل جشنواره قصه‌گویی، محسن حموله معاون روابط عمومی کانون، مهرداد قیصر مدیرکل فناوری اطلاعات و تحول اداری کانون و فروهر معدنی مدیر اجرایی کمیته‌های استانی بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی حضور داشتند.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

قصه‌گویی ابزار تربیتی کم هزینه، بی‌آلایش و در دسترس

معاون فرهنگی کانون در این نشست قصه‌گویی را کم‌هزینه‌ترین، بی‌آلایش‌ترین و در دسترس‌ترین ابزار برای تربیت دانست و بر لزوم روزآمدی قصه‌گویی در عین حفظ ساختار سنتی با استفاده از ابزار فناوری و هوش مصنوعی تاکید کرد.

فرهاد فلاح از ثبت‌نام ۳۲هزار نفر در جشنواره قصه‌گویی تاکنون خبر داد و با بیان این‌که ۵۰۰ کارگاه قصه‌گویی در سراسر کشور در یک سال اخیر داشتیم، عنوان کرد: باید در حوزه مردمی‌سازی و ترویج قصه‌گویی تلاش بیشتری داشته باشیم. بین مدیر کل «کانون»ی که برای ترویج قصه‌گویی در طول سال کار کرده است با مدیری که تنها برای جشنواره کار کرده است باید فرق گذاشته شود.

رییس بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی همچنین گفت: جشنواره باید به‌نحوی برگزار شود که فعالیت یک ساله قصه‌گو را در نظر بگیریم نه فعالیت یک شبه او را. بدین ترتیب که رفتار قصه‌گو باید در طول سال مطالعه شود. مستنداتی ارائه شود که چند کلاس و کارگاه برگزار کرده و به چند مدرسه رفته و قصه‌گویی کرده است.

او همچنین اظهار امیدواری کرد گودهای قصه‌گویی در راستای عمومی سازی فرهنگ قصه‌گویی در بوستان‌ها، مسجدها، حسینیه‌ها، سالن‌های گردهم‌آیی و مدارس ایجاد شود.

اهمیت فعالیت‌های گسترده رسانه‌ای، تولید محتوای صوتی و تصویری و مصاحبه‌ با نویسندگان و قصه‌گویان مطرح و انتشار آن در این دو ماه در قالب متن و ویدیو همچنین آموزش و تربیت انسان‌رسانه از بین قصه‌گویان شرکت‌کننده در جشنواره از مهم‌ترین موضوع‌هایی بود که مورد تاکید معاون فرهنگی کانون قرار گرفت.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

طنین قصه‌گویی در همه استانها و شهرها پیچیده است

سیده عالیه قوامی، دبیر بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون در این نشست با بیان این‌که به همت همکاران کانون، طنین قصه‌گویی در همه مراکز کانون در استان‌ها و شهرها پیچیده است، گفت: اتفاق‌های خوبی در استان‌هایی همچون هرمزگان و سیستان و بلوچستان رقم خورده است و همه شهرستان‌های این دو استان درگیر جشنواره شدند. خوشبختانه مسئولان هم حمایت‌های مادی و معنوی خوبی از جشنواره قصه‌گویی داشتند.

قوامی با اشاره به این‌که تا پایان روز ۶ دی همه استان‌ها جشنواره استانی قصه‌گویی را برگزار می‌کنند، بیان کرد: بین ۲۰ تا ۳۰ دی بخش منطقه‌ای با حضور داوران در اصفهان و خراسان رضوی و بخش بین‌المللی نیز ۲۷ تا ۳۰ بهمن در یزد برگزار خواهد شد. با حضور آقای صدرایی‌عارف به عنوان دبیر بین‌الملل جشنواره انتظار داریم که امسال بخش بین‌الملل پرطمطراق و پرشور برگزار شود و مهمانانی از خارج از کشور در جشنواره داشته باشیم.

وی اظهار داشت: در بخش اجرایی جشنواره قصه‌گویی با قبول مسئولیت آقای محمد توکلی به عنوان مدیر اجرایی انتظار داریم جشنواره شور و حال خوبی داشته باشد. خوشبختانه دبیرخانه دائمی جشنواره در یزد تشکیل شده است. همچنین از سه ماه قبل تاکنون ۱۱ نماهنگ تهیه شده است.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ثبت ۱۸۹ قصه علمی و ۵۴۲ قصه‌گوی دینی در جشنواره قصه‌گویی امسال

در ادامه، مهدی آرایی رییس دبیرخانه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون در این نشست با بیان این‌که امسال با تغییرهای عمده در شیوه‌نامه، جشنواره از ۴ بخش به ۱۳ بخش ارتقا یافت، گفت: مهم‌ترین دستاوردی که اتفاق افتاد، این است که همه ایرانیان با همه گرایش توانستند سهمی در جشنواره قصه‌گویی داشته باشند. این وحدت و وفاق ملی که با واسطه این شیوه‌نامه رخ داده، قابل تامل است.

وی تصریح کرد: در جامعه‌ای هستیم که قصه‌های سنتی، منظوم و علمی ضرورت حضور دارد و بر این اساس باید در جشنواره قصه‌گویی برای آنها ظرفیتی ایجاد می‌کردیم. خوشبختانه در جشنواره امسال ۱۸۹ قصه علمی ثبت‌نام شده است. در بخش قصه‌های دینی، ۵۴۲ قصه‌گو ثبت‌نام داشتند. در قصه‌های منظوم ۲۵۲ قصه ثبت شد. در بخش سنتی و کلاسیک نیز بیش از ۶هزار و ۲۴ نفر ثبت‌نامی داشتیم.

آرایی با اشاره به این‌که بحث ایثار و مقاومت قصه امروز جهان اسلام است، بیان کرد: به بهانه قصه‌های ایثار و مقاومت، ۱۳۸ قصه در سه، چهار هفته اخیر به دبیرخانه رسید. ۳۲هزار شرکت‌کننده‌ تاکنون داریم و امید است که اتفاق‌های خوبی در جشنواره قصه‌گویی رخ دهد.

وی با بیان این‌که باید به سمت قصه‌گویی غیر حضوری هم برویم، عنوان کرد: ۶ دی قرار است سایت جشنواره قصه‌گویی بسته شود. در بخش پادکست و کتاب، ۴۶۸ اثر به دست ما رسیده است. امیدواریم مهلت ارسال آثار تا ۱۰ دی تمدید شود. تنوع حضور شرکت‌کنندگان قابل تامل است. در بخش قصه‌های علمی در برخی استان‌ها ۳۰ اثر آمده و در کل استقبال خوبی صورت گرفته است.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ضرورت ایجاد بستری برای حضور آنلاین قصه‌گویان کشورهای مقاومت در جشنواره قصه‌گویی

در ادامه امین کمالوندی، معاون توسعه و مدیریت منابع کانون در این نشست با اشاره به این‌که جشنواره قصه‌گویی نشان کانون است و باید سرپا باشد، گفت: گروه رسانه‌ای ملی بومی باید در یزد تشکیل شود که اخبار را به کل رسانه‌های کشور ارسال کند. همچنین باید از ظرفیت بلاگرها و رسانه‌های غیررسمی استفاده شود. مسئله دیگر تشکیل دبیرخانه دائمی و همچنین کمیته مراسم گشایش و پایانی است.

کمالوندی با بیان این‌که باید بستری برای حضور آنلاین قصه‌گویان کشورهای مقاومت در جشنواره قصه‌گویی تدارک دیده شود، افزود: مسئله دیگر این است که برای ۲۷هزار کودک لبنان و غزه باید یک کار انسانی در جشنواره صورت گیرد. مصاحبه با عروسک‌گردان‌های عروسک‌های بومی هر استان و ساخت مستند از آنها باید مورد توجه قرار گیرد.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ایجاد ۱۴ کمیته در جشنواره قصه‌گویی امسال

بر اساس این گزارش، محمد توکلی مدیر اجرایی بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون با اشاره به این‌که ۱۴ کمیته تشکیل دادیم و در هر کمیته ۱۰ نفر از بهترین‌های استان وجود دارند، گفت: امسال سومین سالیست که جشنواره قصه‌گویی در یزد برگزار می‌شود. مهم‌ترین دغدغه ما درگیر شدن شهر و مردم با جشنواره است. تمام سازمان‌ها باید درگیر جشنواره شوند.

توکلی اظهار داشت: شهر یزد ظرفیت عجیب و غریبی دارد و اگر فضا را برای حضور مهمانان خارجی در جشنواره قصه‌گویی فراهم کنیم، بی‌شک در سال‌های بعد بازتاب بهتری از این جشنواره خواهیم داشت. به هر حال این ظرفیت در یزد هست که بخش بین‌الملل جشنواره درآن پررنگ برگزار شود.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

هدف‌گذاری بر روی چند کشور برای شرکت در جشنواره قصه‌گویی

در ادامه، حسن صدرایی‌عارف، دبیر بین‌الملل بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در این نشست با بیان این‌که کانون نهاد مورد اعتماد خانواده‌هاست، گفت: قصه و قصه‌گویی باید در فضای جامعه نهادینه شود و انتقال پیام از طریق قصه با قدرت بیشتری صورت گیرد. پوستر عربی و انگلیسی و متن خبری جشنواره قصه‌گویی به این دو زبان آماده شده است.

صدرایی‌عارف اظهار داشت: علاوه بر فراخوان‌ها، با نهادها و سازمان‌ها ارتباط برقرار کردیم تا از ظرفیت بین‌المللی آن‌ها استفاده شود. به عنوان مثال نشستی با معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داشتیم. ارتباطاتی را نیز با دانشجویان غیرایرانی داخل کشور برقرار کردیم. روی شبه قاره، آمریکای لاتین فرانسه و چند کشور عربی هدف‌گذاری کردیم که به تولید اثر برسیم.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ضرورت برپایی نمایشگاه عکس و پوستر منتخبان ۲۵ دوره جشنواره قصه‌گویی

بر اساس این گزارش، محسن حموله معاون روابط عمومی کانون ضمن آرزوی توفیق برای همکاران خود در دبیرخانه جشنواره قصه‌گویی گفت: همین که یک استان میزبان جشنواره قصه‌گویی شده است، آن را به فال نیک می‌گیریم. استان یزد به عنوان دبیرخانه این جشنواره بین المللی راهبرد و برنامه‌ریزی شایسته‌ای را در طی این چند سال انجام داده است و نکته حائز اهمیت بهره‌مندی از تجربه و توان افراد کانون و خارج از کانون در انجام امور این جشنواره است و این کار، هم‌افزایی ارزشمندی است.

حموله با بیان این‌که جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ۲۵ دوره برگزار شده است، عنوان کرد: این جشنواره تجربه‌های گرانقدری در حوزه‌های ملی و بین‌المللی دارد و افراد زیادی در این جشنواره حضور داشته‌اند چه در عرصه ملی و چه در عرصه بین‌الملل واز دوره پانزدهم بخش بین‌المللی آن شکل گرفته است. پیشنهاد می‌کنم در کنار برگزاری نمایشگاه عروسکی در جشنواره قصه‌گویی نمایشگاه عکس از منتخبان دوره‌های گذشته و یا نمایشگاه عکس از حضور قصه‌گویان بین‌الملل، همچنین نمایشگاه پوستر ۲۵ دوره گذشته جشنواره را نیز در این دوره برای جریان‌سازی پیش از برگزاری در استان یزد داشته باشیم.

وی حضور رسانه در کنار هر رویدادی را در ماندگاری و اثرگذاری آن رویداد مهم دانست و افزود: اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون در تمامی دوره‌ها در فرآیند فعالیت‌های رسانه‌ای و ثبت و مستندسازی این جشنواره حضور داشته و با ارتباطات با رسانه‌های جمعی اخبار این رویداد بین المللی را پوشش داده است و انتظار می‌رود توان و تجربه ۲۵ ساله روابط عمومی کانون نیز دراین دور در نظر گرفته و از آن استفاده شود

او ادامه داد: استفاده از ظرفیت روابط عمومی ستاد و استان‌ها با یک برنامه‌ریزی و هم‌افزایی با گروه‌های خبری برای پیشبرد هرچه بهتر اهداف جشنواره و برگزاری ضروری است.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ایجاد تور رسانه‌ای برای جشنواره قصه‌گویی ضروری است

معاون روابط عمومی کانون همچنین خاطرنشان کرد: درحوزه خبر و تبلیغات، هماهنگی‌هایی با صدا و سیما صورت گرفته است و از تمام توان در ستاد و استان استفاده می‌کنیم. ستاد خبری جشنواره باید دائماً با هماهنگی دبیرخانه هر روز، هرهفته وهرماه اخبار مرتبط با این جشنواره را در قالب تولید محتوای متنی، تصویری و صوتی داشته باشد تا فرایند اثرگذاری در مخاطبان بیشتر شود.

حموله خاطرنشان کرد: با توجه به برگزاری جشنواره منطقه‌ای پیشنهاد می‌شود ستاد خبری ترکیبی از همکاران ستاد و استانی تشکیل شود. خوب است که این هم‌افزایی برای هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره صورت گیرد. همچنین ضرورت دارد نشست خبری برای اقناع اهالی رسانه پیش‌بینی شود و هم‌چنین می‌توان با برگزاری یک تور رسانه‌ای در روزهای برگزاری این جشنواره میزبان خبرنگاران رسانه‌های ملی و کشوری باشیم.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

ایجاد صفحه اختصاصی در شاد به منظور تبلیغات برنامه‌های کانون

در ادامه، مهرداد قیصر مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و تحول اداری کانون در این نشست با اشاره به این‌که در این سال‌ها تعدد سامانه داشتیم، گفت: طراحی سایت جشنواره را از اسفند سال قبل به صورت خودجوش آغاز کردیم. این مساله را هم در نظر گرفتیم که داوری‌ها به صورت آنلاین صورت گیرد. متاسفانه تغییراتی که در برنامه و فرایندها اتفاق می‌افتد ما را با چالش مواجه می‌کند.

قیصر تصریح کرد: برنامه‌ریزی داشته باشیم که برنامه و فرایندها بسته شود و همه چیز مشخص باشد. هم‌چنین می‌توان از ظرفیت شبکه شاد استفاده کرد. در بحث تبلیغات برنامه‌های کانون، در حال تهیه صفحه اختصاصی در شاد هستیم. همچنین خوب است که یک آرشیو از آثار قصه‌گویان منتخب جشنواره قصه‌گویی داشته باشیم.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

شرکت ۴هزار و ۶۰۰ کودک در بخش ۱۰۰ ثانیه‌ای جشنواره قصه‌گویی امسال

بر اساس این گزارش، فروهر معدنی مدیر اجرایی کمیته‌های استانی بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون در این نشست خاطرنشان کرد: استان‌ها همه تلاش را برای این جشنواره انجام دادند و بیش از ۱۳هزار و ۵۰۰ قصه را پالایش کردند. از استان مرکزی که اولین استان در جشنواره قصه‌گویی امسال بود تا آخرین استان یعنی خراسان شمالی که جشنواره ۹ دی در آن برگزار می شود، تلاش کردند.

معدنی با بیان این‌که امسال بخش ۱۰۰ ثانیه‌ای برای کودکان ۱۲ سال داریم، عنوان کرد: ۴هزار و ۶۰۰ کودک روی صحنه می‌آیند و قصه‌گویی می‌کنند. این کودکان در آینده می‌توانند قصه‌گویان توانمندی شوند. علاوه بر این، استان‌ها برنامه‌های جنبی خوبی داشتند که بخشی از آن‌ها را می‌توانیم در قالب نمایشگاه داشته باشیم. خوب است که نکوداشت‌ و تقدیر از مروجان قصه‌گویی در استان‌ها را در نظر بگیریم.

بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون رویدادی مردمی و فراگیر است

وی تصریح کرد: امسال روسای جشنواره‌های ما، مدیران استانی بودند و پای کار آمدند. حداقل ۱هزار و ۳۰۰ قصه به بخش منطقه‌ای می‌رسد. برای ما بسیار مهم است داوری منصفانه و عادلانه‌ای داشته باشیم. امسال ۱۶۰ داور بخش استان‌ها را داوری می‌کنند. با حضور هفت مدرس کشور برای داوران دوره گذاشتیم که آن‌ها را هم افق کنیم.

مدیر اجرایی کمیته‌های استانی بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی کانون ابراز امیدواری کرد که بهترین اتفاق‌ها در بخش کشوری جشنواره قصه‌گویی رقم بخورد و چراغ این جشنواره به یکی دو ماه محدود نشود و در طول سال روشن باشد.

بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شعار «راز قصه‌ها، ساز زندگی است» با محوریت حمایت و پشتیبانی از کودکان مظلوم فلسطین، غزه و لبنان ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در شهر یزد برگزار می‌شود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

متن تبریک کریسمس | 70 پیام کریسمس فارسی و انگلیسی باکلاس