خطر مدارس فرسوده در لرستان
مدارس فرسوده استان لرستان با دیوارهای ترکخورده و سقفهای فروریخته، سلامت و آینده تحصیلی دانشآموزان را در معرض خطر جدی قرار داده است.
«مدرسه ما ۳۰ سال قدمت دارد و در روزهای بارانی، بعضی از کلاسها باید بسته شوند زیرا سقف دچار نمزدگی است» این را یکی از معلمان مدرسهای در پلدختر گفته است.
دیوارهای ترکخورده، سقفهای فروریخته و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی ناکافی نه تنها دغدغه والدین شده بلکه شرایط مناسبی برای فرآیند آموزش فراهم نمیآورد.یکی از والدین خرمآبادی زینب بیرانوند میگوید: «فرزند من هر روز از مدرسه با دلشوره به خانه میآید. نه تنها بهخاطر مسائل ایمنی، بلکه بهخاطر اینکه نمیتواند در یک محیط مناسب یاد بگیرد. واقعا آینده فرزند ما در خطر است».او میگوید: مدارس فرسوده تأثیر مستقیمی بر کیفیت آموزش دارند. دانشآموزانی که در چنین مدارس آسیبدیدهای تحصیل میکنند، از امکانات و شرایط استاندارد آموزشی برخوردار نیستند و این موضوع بر عملکرد تحصیلی آنان تأثیرگذار است.
یک هزار و 200 مدرسه تخریبی
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس لرستان یونس بهاروند ایران نیا گفته است: بیش از یک هزار و ۲۰۰ مدرسه تخریبی، کلنگی و فرسوده در استان داریم و از ۴ هزار و ۵۷۰ مدرسه استان تنها حدود ۵۷ درصد مستحکم هستند.براساس آمار سال ۱۴۰۲ سازمان نوسازی مدارس، بیش از ۲۰ درصد مدارس کل کشور فرسوده و ناایمن هستند که بودجه سنگینی برای بازسازی و نوسازی آنان نیاز است.رئیس سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس حمیدرضا خان محمدی هم در بازدید از پروژههای دلفان گفته بود : در لرستان ۳۰ درصد کلاسها تخریبی و نامستحکم بوده که نیازمند ایمنسازی و مقاومسازی هستند.
کارشناس نوسازی مدارس علی تاجی پورمعتقد است: برای رفع مشکلات مدارس فرسوده در لرستان، نیاز به یک برنامهریزی جامع و همکاری بین دولت، بخش خصوصی و جوامع محلی است.او میگوید: بازسازی و نوسازی مدارس باید اولویتدار باشد، بهویژه در مناطق دورافتاده، نکته دیگر حضور و ورود خیرین است.