کاوشگر خورشیدی ناسا زنده است!
۲ روز پس از آنکه کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا از نزدیکترین فاصله با این ستاره گذشت، برای نخستین بار پس از این رویداد با زمین تماس گرفت.
پارکر از فاصلهای ۱۰ بار نزدیکتر از مسافت بین خورشید و عطارد گذر کرد.
به گزارش اسپیس، این فضاپیما قبل از نیمه شب پنجشنبه (۲۶ دسامبر) به وقت آمریکا، سیگنالی به زمین فرستاد. پارکر در ساعت ۱۱:۵۳ دقیقه به وقت گرینویچ شب کریسمس از فاصله ۶.۱ میلیون کیلومتری سطح خورشید با سرعت ۶۹۰ هزار کیلومتر برساعت گذشت.
محققان روی زمین از ۲۰ دسامبر یعنی زمانیکه کاوشگر از کنار خورشید گذر کرد، از آن بی خبر بودند بنابراین سیگنال دریافتی تاییدیهای حیاتی از آن است که فضاپیمای نجات یافته در سلامت است و به طور نرمال فعالیت میکند. محققان کنترل ماموریت در آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز واقع در مریلند سیگنال مذکور را قبل از نیمه شب ۲۶ دسامبر دریافت کردند. این فضاپیما طوری برنامه ریزی شده تا جزئیات دقیقی تری از وضعیت خود را در یکم ژانویه ۲۰۲۵ میلادی به زمین بفرستد. در آن تاریخ محققان متوجه میشوند آیا فضاپیما طی گذر نزدیک از کنار خورشید مشاهدات مورد انتظار را جمع آوری کرده است یا خیر.
«مایکل باکلی» سخنگوی این آزمایشگاه که بر ماموریت کاوشگر خورشیدی پارکر نیز نظارت میکند، در بیانیهای ایمیلی نوشته است: این امر تصویری بهتر از فضاپیما و سلامت سیستمهای زیرمجموعه و ابزار، ازجمله آنکه رکوردرهای داده پارکر پر شدهاند یا خیر، فراهم میکند.
پارکر در اواخر ژانویه ۲۰۲۵ میلادی و هنگامیکه از خورشید دور میشود و به فاصلهای امن میرسد، انبوهی از تصاویر و دادههای علمی را به زمین میفرستد.