پزشکیان: نظام اداری در قالبهای منسوخ،منجمد شده است/استفاده ازظرفیت دانشگاه برای حل مشکلات
رئیسجمهور ضمن اعلام آمادگی دولت در راستای فراهم کردن بسترهای لازم برای دانشگاهها جهت مشارکت و نقشآفرینی در حل مسائل کشور گفت: نهاد دانشگاه یکی از کانونهای قابل اعتماد و اتکا برای دولت در زمینه حل مشکلات کشور است.
پزشکیان: نظام اداری در قالبهای منسوخ،منجمد شده است/استفاده ازظرفیت دانشگاه برای حل مشکلات
به گزارش واحد سیاسی خبرگزاری صبح اقتصاد «مسعود پزشکیان» صبح امروز شنبه هشتم دیماه ۱۴۰۳ در دیدار اعضای فعلی و ادوار انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها در سخنانی، نهاد دانشگاه را یکی از کانونهای قابل اعتماد و اتکا برای دولت در زمینه حل مشکلات کشور دانست و گفت: امروز کشور با مجموعهای از مسائل و مشکلات در حوزههای مختلف دست به گریبان است که اگر دانشگاهها با ظرفیتهای بالای خود به میدان بیایند و هریک به تناسب رشتههای تخصصی خود موضوعات مرتبط را مشخص و برای آن راهکار اجرایی و عملیاتی احصا و ارائه کنند، بخش قابل توجهی از مشکلات کشور حل خواهد شد.
وی در ادامه ضمن اعلام آمادگی دولت در راستای فراهم کردن بسترهای لازم برای دانشگاهها جهت مشارکت و نقشآفرینی در حل مسائل کشور گفت: امروز تا دلتان بخواهد درباره مسائل مختلف نظر و دیدگاه وجود دارد، در حالی که یکی از مشکلات جدی ما در بخش عمل و اجراست، متاسفانه نظام اداری ما در قالبهای منسوخ شده منجمد شده و بسیاری از مدیران در حالت انفعال به سر میبرند و خارج کردن آنها از این وضعیت نیز بسیار زمانبر خواهد بود، در چنین شرایطی ما آمادهایم با دانشگاهها به صورت پروژهمحور کار کنیم و مبنای پرداختهای ما نیز بر اساس عملکردها خواهد بود.
رئیسجمهور با بیان اینکه آینده کشور به نوع نگرش و عملکرد امروز ما بستگی دارد، گفت: کشور ما به ویژه در مناطق مرزی به رغم برخورداری از ظرفیتها و منابع فراوان، همچنان با مشکلاتی همچون فقر مواجه است و از سوی دیگر با سوءمدیریت پدیدههایی همچون کولبری، سوختبری و تهلنجی را به جای فرصت به تهدید برای کشور تبدیل کردهایم. اگر ما از ظرفیت مرزها بدرستی استفاده کنیم، بخش قابل توجهی از اثرات تحریمها خنثی خواهد شد و در این رابطه نیز دانشگاهها میتوانند چه در زمینه ارائه راهکار و چه در زمینه اجرا به دولت کمک کنند.
ضرورت ارتقای دانشگاهها به سطح ۳ و ۴
پزشکیان همچنین بر ضرورت ارتقای سطح دانشگاههای کشور به نسل ۳ و ۴ تاکید کرد و گفت: در دورههای گذشته بر اساس دیدگاههای غلط به توسعه بیضابطه دانشگاهها پرداختیم، در حالی که مسئله با اهمیتتر در این حوزه ارتقای سطح کیفی دانشگاهها مبتنی بر مهارتآموزی به دانشجویان در راستای حل مشکلات جامعه است که دولت در رابطه نیز آمادگی کمک و مساعدت دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه حل همه مسائل و مشکلات کشور نباید صرفا معطوف به نظر شخص رئیس جمهور باشد، افزود: ما امروز در کشور از مجموعه عظیمی از انسانهای توانمند برخورداریم که شاید خیلی از آنها از بنده بهتر باشند، اما فرصت بروز و ظهور پیدا نکردهاند، باید زمینه و بستر برای نقشآفرینی این افراد فراهم شود و یکی از گامهای موثر در این زمینه تمرکززدایی از مدیریت در مرکز و واگذاری اختیارات به استانهاست.
مسئولیتپذیری، عملکرد و پاسخگویی سه ملاک انتخاب مدیران
رئیسجمهور با بیان اینکه در انتخاب مدیران برای ما نه رویکردهای جناحی، مذهبی و قومیتی، بلکه برخورداری از سه عنصر مدیریتی مسئولیتپذیری، عملکرد و پاسخگویی اهمیت دارد، تصریح کرد: ما به مدیرانی نیازمندیم که بدانند، بتوانند و بخواهند که دولت را در رسیدن به اهدافی که تعیین کرده، کمک کنند و طبعا هر کسی که در این چارچوب عمل نکند، کنار خواهد رفت.
پزشکیان در ادامه به موضوع ناترازیها به عنوان یکی از مسائل مبتلابه کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه عدم تناسب میان منابع و مصارف و سوءمدیریت در توزیع، به علاوه مصرف نادرست، امروز به صورت یک چالش بزرگ نمایانگر شده که دولت برای فرهنگسازی در رعایت الگوی مصرف و کنترل و رفع این چالش نیز برنامهریزی کرده است.
وی همچنین به اقدامات دولت در زمینه همافزایی در داخل و تعامل با خارج نیز اشاره کرد و گفت: آنچه که امروز دولت در زمینههای مختلف موفق به دستیابی به آنها شده، با همدلی و توافق میان سه قوه اتفاق افتاده است؛ ما بدون هماهنگی و همدلی کاری از پیش نخواهیم برد و بر استمرار این روند تاکید داریم.
رئیسجمهور ضمن قدردانی از ارائه نظرات اساتید دانشگاهی درباره مسائل مختلف کشور گفت: ما از حضور و نظرات دلسوزانه شما قدردانیم اما از شما میخواهیم این نظرات را به راهکارهای قابل اجرا و عملیاتی تبدیل کنید، گرچه فرصت و زمان ما محدود است، اما اگر دانشگاه به کمک دولت بیاید خواهیم توانست در این فرصت محدود نیز بسیاری از مسائل را که در حوزه اختیارات ما است، حل و فصل کنیم.