خلاصه کتاب غذاهای شگفت انگیز مغز
راهنمای تغذیه هوشمندانه برای تقویت ذهن معرفی کتاب غذاهای شگفت انگیز مغز: خلاصه کتاب غذاهای شگفت انگیز مغز (Brain Food) مروریست بر کتاب دکتر «لیزا موسکونی» (Lisa Mosconi)، متخصص تغذیه و عصبشناس...
راهنمای تغذیه هوشمندانه برای تقویت ذهن
معرفی کتاب غذاهای شگفت انگیز مغز:
خلاصه کتاب غذاهای شگفت انگیز مغز (Brain Food) مروریست بر کتاب دکتر «لیزا موسکونی» (Lisa Mosconi)، متخصص تغذیه و عصبشناس ایتالیایی-آمریکایی است که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد. دکتر موسکونی که مدیر برنامه تغذیه و مغز در دانشگاه نیویورک است، در این کتاب رابطه پیچیده بین تغذیه و سلامت مغز را بررسی میکند.
این کتاب که حاصل سالها تحقیق در زمینه نوروبیولوژی تغذیه است، دیدگاه جدیدی درباره نقش غذا در عملکرد مغز ارائه میدهد. موسکونی با ترکیبی از یافتههای علمی جدید و دانش سنتی، نشان میدهد که چگونه انتخابهای غذایی ما میتواند بر حافظه، تمرکز، خلاقیت و حتی خطر ابتلا به بیماریهای عصبی تاثیر بگذارد.
بخشی از کتاب غذاهای شگفت انگیز مغز:
«مغز انسان تنها دو درصد از وزن بدن را تشکیل میدهد، اما بیست درصد از انرژی روزانه ما را مصرف میکند. این عضو پیچیده برای عملکرد بهینه به ترکیب خاصی از مواد مغذی نیاز دارد که متاسفانه در رژیم غذایی مدرن به سختی یافت میشود. تصور کنید مغز شما مانند یک موتور بسیار پیشرفته است که برای عملکرد مناسب به سوخت با کیفیت بالا نیاز دارد. وقتی به جای سوخت مناسب، آن را با مواد غذایی فرآوری شده، قندهای تصفیه شده و چربیهای ناسالم تغذیه میکنیم، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که این موتور ظریف بهترین عملکرد خود را داشته باشد.
تحقیقات نشان میدهد که مغز ما برای عملکرد بهینه به اسیدهای چرب امگا-۳، آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی خاصی نیاز دارد که در غذاهای کامل و طبیعی یافت میشوند. برای مثال، مغز یک فرد بالغ حدود شصت درصد از چربی تشکیل شده است، و بخش قابل توجهی از این چربی باید از نوع امگا-۳ باشد که در ماهیهای چرب، آجیل و دانهها یافت میشود. وقتی این مواد مغذی ضروری را به مغز نمیرسانیم، نه تنها عملکرد روزانهمان را تحت تاثیر قرار میدهیم، بلکه خطر ابتلا به بیماریهای عصبی در آینده را نیز افزایش میدهیم. این مانند ساختن خانهای است که در آن از مصالح نامرغوب استفاده کردهایم، دیر یا زود، ترکها شروع به نمایان شدن میکنند.»
معرفی کتاب غذاهای شگفت انگیز مغز:
خلاصه کتاب غذاهای شگفت انگیز مغز (Brain Food) مروریست بر کتاب دکتر «لیزا موسکونی» (Lisa Mosconi)، متخصص تغذیه و عصبشناس ایتالیایی-آمریکایی است که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد. دکتر موسکونی که مدیر برنامه تغذیه و مغز در دانشگاه نیویورک است، در این کتاب رابطه پیچیده بین تغذیه و سلامت مغز را بررسی میکند.
این کتاب که حاصل سالها تحقیق در زمینه نوروبیولوژی تغذیه است، دیدگاه جدیدی درباره نقش غذا در عملکرد مغز ارائه میدهد. موسکونی با ترکیبی از یافتههای علمی جدید و دانش سنتی، نشان میدهد که چگونه انتخابهای غذایی ما میتواند بر حافظه، تمرکز، خلاقیت و حتی خطر ابتلا به بیماریهای عصبی تاثیر بگذارد.
بخشی از کتاب غذاهای شگفت انگیز مغز:
«مغز انسان تنها دو درصد از وزن بدن را تشکیل میدهد، اما بیست درصد از انرژی روزانه ما را مصرف میکند. این عضو پیچیده برای عملکرد بهینه به ترکیب خاصی از مواد مغذی نیاز دارد که متاسفانه در رژیم غذایی مدرن به سختی یافت میشود. تصور کنید مغز شما مانند یک موتور بسیار پیشرفته است که برای عملکرد مناسب به سوخت با کیفیت بالا نیاز دارد. وقتی به جای سوخت مناسب، آن را با مواد غذایی فرآوری شده، قندهای تصفیه شده و چربیهای ناسالم تغذیه میکنیم، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که این موتور ظریف بهترین عملکرد خود را داشته باشد.
تحقیقات نشان میدهد که مغز ما برای عملکرد بهینه به اسیدهای چرب امگا-۳، آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی خاصی نیاز دارد که در غذاهای کامل و طبیعی یافت میشوند. برای مثال، مغز یک فرد بالغ حدود شصت درصد از چربی تشکیل شده است، و بخش قابل توجهی از این چربی باید از نوع امگا-۳ باشد که در ماهیهای چرب، آجیل و دانهها یافت میشود. وقتی این مواد مغذی ضروری را به مغز نمیرسانیم، نه تنها عملکرد روزانهمان را تحت تاثیر قرار میدهیم، بلکه خطر ابتلا به بیماریهای عصبی در آینده را نیز افزایش میدهیم. این مانند ساختن خانهای است که در آن از مصالح نامرغوب استفاده کردهایم، دیر یا زود، ترکها شروع به نمایان شدن میکنند.»