نقش سامانه‌های هوشمند در پیشگیری و شناسایی مجرمان


نقش سامانه‌های هوشمند در پیشگیری و شناسایی مجرمان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: سامانه‌های هوشمند نقش غیر قابل انکاری در پیشگیری و شناسایی مجرمان ایفا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در جلسه شورای مدیران معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با اشاره به اقدامات دستگاه قضائی در زمینه بهره‌مندی از هوش مصنوعی در فرایندها گفت: بدیهی است استفاده از سامانه‌های هوشمند می‌توانند نقش غیر قابل انکاری در راستای پیشگیری، شناسایی، دستگیری و مواجهه با مجرمین ایفا کنند.

وی افزود: بانک اطلاعاتی خوبی از مجرمین از جمله در حوزه سرقت تهیه شده و به سمت تکمیل آن از طریق شناسایی مالخران در حال حرکت هستیم چرا که باید زمینه‌های فروش و استفاده از اموال مسروقه را از بین برد.

جهانگیر خاطر نشان کرد: جرم سرقت طی سالیان متمادی در صدر جرایم بوده، اما در سال جاری و با اقدامات گسترده، روند رو به رشد این جرم متوقف شده است. به دلیل اهمیت موضوع جرم سرقت، یکی از جلسات شورای عالی پیشگیری از جرم کشور به ریاست حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای برگزار و برای ۲۱ دستگاه بیش از ۸۰ تکلیف تعیین شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه مقابله با جرایم با رویکرد پیشگیرانه در سطح عالی را نیازمند یک همت همگانی و اجماع عمومی دانست و افزود: توجه به مسائل شهری از جمله احداث پارکینگ و یا مسائل مرتبط با اصناف و اتحادیه‌ها از جمله در زمینه اعمال نظارت‌های قانونی توسط وزارت صمت، در کنار اقدامات پیشگیرانه شهروندان می‌تواند زمینه‌های ارتکاب جرایم به ویژه جرم سرقت را کاهش دهد.

وی افزود: برای مقابله علمی با سرقت نیازمند مشارکت تمام ارکان جامعه به ویژه خانواده‌ها در کنار سایر اجزا، با ایجاد خود مراقبتی و ارتقای دانش و آگاهی هستیم تا چرخه وقوع سرقت کنترل شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین زرندی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در این جلسه ضمن تقدیر از نیروی‌های خدوم نظامی و انتظامی گفت: استقرار نظم و امنیت یک نعمت بزرگ است و جا دارد از تلاشگران این عرصه تقدیر و تشکر کنیم.

وی با اشاره به فشار اقتصادی که از طریق دشمنان به مردم عزیز وارد می‌شود افزود: علی رغم تلاش شبانه روزی در زمینه پیشگیری و برخورد با جرایم، متأسفانه شاهد وقوع جرم از جمله جرایم مرتبط با سرقت هستیم که به هیچ روی زیبنده نظام مقدس اسلامی نیست، بنابراین باید تلاش‌ها در این زمینه بیشتر شود.

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی با اشاره به آیه ۳۸ سوره مبارکه مائده افزود: دستورات و تعالیم الهی مملو از حکمت و مشحون از عزت است و عمل به آن برای ما راهگشا و نجاتبخش است کما اینکه در این آیه خداوند متعال ضمن اشاره به احکام مرتبط با سرقت و تعیین مجازات این جرم، بر لزوم بازدارندگی در احکام تأکید می‌فرمایند که از باب پیشگیری از وقوع و تکرار جرایم بیان شده و باید مورد توجه قرار گیرد.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی نیز در این جلسه با تشریح اقدامات این مجموعه در راستای پیشگیری و برخورد با جرایم به ویژه در حوزه سرقت، ضمن تقدیر از تلاش بی وقفه ضابطان دستگاه قضائی گفت: ضمن ارج نهادن به نتایج تلاش گسترده در زمینه پیشگیری و برخورد با جرایم، اما نباید از واقعیت‌ها غافل شد، بر این اساس نیازمند تلاش بیش از پیشی در راستای اجرای قانون هستیم.

محمد حسین درودی با اشاره به مشکلات معیشتی گفت: وضعیت اقتصادی طبیعتاً تأثیر قابل ملاحظه‌ای در زمینه وقوع جرایم از جمله جرم سرقت دارند و بدیهی است ایجاد و افزایش اشتغال و رونق هرچه بیشتر تولید در زمینه کاهش جرایم نقش مؤثر دارند.

در پایان این جلسه، معاون امور اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه ضمن تقدیر از حسن توجه مدیریت مجموعه قضائی خراسان رضوی و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در زمینه پیشگیری، به تشریح گوشه‌ای اقدامات این معاونت در چارچوب سند تحول و تعالی قوه قضائیه پرداخت.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

زنده به گور کردن 175 ایرانی توسط آمریکا؛ درخواست دختر شهید از قوه قضائیه