کشف فسیلهای درختان باستانی در انگلیس
فسیلهای درختان باستانی شبیه به نخلهای امروزی در یک ژئوپارک (پارک زمینشناختی) واقع در انگلیس کشف شد.
به گزارش وبگاه دِیلی گَلِکسی، مسئولان ژئوپارک پا پارک زمینشناختی ریویرا (Riviera) در انگلیس که یکی از ۸ ژئوپارک سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) محسوب میشود، از یک کشف پیشگامانه پرده برداشتند: فسیلهای درختان باستانی، پیشینیان نخلهای امروزی، در سالتِرن کُو (Saltern Cove) منطقه مسکونی توربِی در جنوب شهرستان دِوون و جنوب غربی انگلیس کشف شد.
این فسیلهای ۳۷۷ میلیونساله، با آشکارکردن ماهیت ماقبل تاریخی این منطقه، احتمالاً تاریخچه زمینشناسی آن را بازنویسی میکنند.
ژئوپارک یا پارک زمینشناختی طبق تعریف یونسکو گسترهای است با مرزهای کاملاً آشکار و پهنه کافی که دربرگیرنده چند پدیده زمینشناسی کمیاب و برجسته است و در آن گستره جاذبههای طبیعی، تاریخی و فرهنگی ارزشمند نیز یافت میشود.
فسیلهایی که شناسایی شدهاند متعلق به لایکوپسیدها (lycopsids)، اجداد کوتاهتر نخلهای امروزی هستند و طی بررسی در پایگاه علمی ویژه این ژئوپارک کشف شدند. این یافته بیسابقه، دانشمندان و زمینشناسان را هیجانزده کرده است. این فسیلها که شامل قطعات ریشه و پوست درخت است، برای مطالعه بیشتر به موزه تورکی (Torquay Museum) منتقل شده است.
این کشف اطلاعاتی ارزشمند درباره گذشته زمینشناسی توربِی ارائه میدهد:
درختان اولیه با ارتفاع حدود ۱۳ فوت (۳.۹۶۲۴) شبیه گونههای کوتاهتر نخلهای امروزی بودند و در تشکیل زغالسنگ نقش داشتند.
وجود این فسیلها نشاندهنده وجود جزایر آتشفشانی با پوشش گیاهی در چشماندازی است که قبلاً تصور میشد کاملاً دریایی است.
این یافته اولین شاهد از پوشش گیاهی زمینی در این منطقه در طول دوره دِوُنیَن (Devonian period) است. دوره دِوُنیَن از دورههای زمینشناسی است که در آن، ماهیان و گیاهان خشکی زیاد شدند و نخستین چهاراندامان در اواخر این دوره به وجود آمدند.