سند توسعه صنایع دستی رونمایی شد

منبع خبر / اجتماعی / 5 روز پیش

سند توسعه صنایع دستی رونمایی شد

سند ملی توسعه صنایع دستی کشور که قرار بود در نمایشگاه ملی صنایع دستی رونمایی شود امروز طی مراسمی با حضور فعالان این حوزه رونمایی و معرفی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از سند ملی توسعه صنایع دستی ایران امروز در سالن آمفی تئاتر وزارت میراث فرهنگی با حضور رئیس کمیسیون صنعت مجلس، نمایندگان مجلس، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و فعالان صنایع دستی برگزار شد.

سند توسعه صنایع دستی رونمایی شد

در این برنامه عبدالکریم حسین زاده معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: تاریخ با ما نامهربان بوده است. سهم ما از صنایع دستی ۳۰۰ میلیون دلار است این در حالی است که رتبه اول تنوع در صنایع دستی را داریم. انتظار این هست که در دولت جدید این فرصت‌ها احیا شود. اولین پیشنهاد من این هست کشورهایی که هم فرهنگ با ما هستند معتقدند که باید ما سند توسعه منطقه‌ای را با هم بنویسیم.

وی گفت: فرش ما هویت ماست باید به دنبال فرمول‌های جدید باشیم اعتقاد دارم که باید در حوزه سیاست خارجی کارهایی را انجام دهیم. معتقدم که دیپلماسی اقتصادی می‌تواند کمک کننده باشد. اکثر صنایع دستی، صنایع روستایی هست سهم جمعیتی روستایی ما حدود ۲۵ درصد است ما تمایل به همکاری داریم.

زهرا بهروز آذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در این مراسم گفت: صنایع دستی هویت ملی ایران را نشان می‌دهد این فقط یک هنر نیست روایتی از یک نوع زندگی است. در ایران که هر گوشه آن یک رنگی دارد.

وی گفت: امروز بیش از ۷۰ درصد تولیدکنندگان و هنرمندان و خالقان این عرصه زنان هستند و آنها نه تنها این محصولات را با عشق تولید می‌کنند بلکه هدفی که برای آن محصول در نظر می‌گیرند، به منظور ایجاد یک خیر عمومی است این عشق و مهر نسل به نسل انتقال پیدا کرده است.

بهروز آذر گفت: ما در معاونت زنان کنار شما هستیم و امیدواریم در این مسیر شاهد درخشش زنان ایران باشیم.

رضا علیزاده رئیس کمیسیون صنایع مجلس در این مراسم گفت: مطالعه‌ای که درباره این سند کردیم امیدوار شدیم که راه به جای خوبی می‌برد.

وی گفت: نبود برندهای ملی و جهانی صنایع دستی، کاربردی نبودن محصولات صنایع دستی از جمله مواردی است که باید به آنها توجه شود. این سند افتخار ماست و کارشناسی شده است تکلیف دستگاه‌ها را نیز مشخص کرده است.

مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان هم در این برنامه گفت: در اصفهان ۱۵۰۰ کارگاه صنایع دستی وجود دارد. در این استان یک روستا داریم که هر خانه یک کارگاه است اینها می‌تواند مصادیق بارزی از فعالیت‌های مردم این استان باشد.

وی گفت: از منظر تجربه زیسته خود آماده هستیم با ظرفیت دانشگاهی که وجود دارد، تدوین سند با راهبری استانداری داشته باشیم. همچنین نهادسازی و ایجاد بازیگران و ادبیات تجاری موضوع دیگری است. ایجاد و استقرار نظام برندینگ ایران با هدف جایگاه یابی و ارزش صنایع دستی بسیار مهم است.

وی بیان کرد: صنایع دستی سالهاست مظلوم واقع شده است همه هنرمندان چشمان خونی دارند هنوز راه برای رفتن خیلی هست امیدوارم با این سند مشکلات حل شود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

حبس کودک 3 ساله داخل کشو از زمان تولد توسط مادرش