چالش یک ماه زندگی دور از شهر؛ تمایز «خونه‌مونه» ترویج مهاجرت به روستا است!


چالش یک ماه زندگی دور از شهر؛ تمایز «خونه‌مونه» ترویج مهاجرت به روستا است!

تهیه کننده «خونه‌مونه» که از برگزیدگان جشنواره «عمار» است از تمایز این رئالیتی‌شو با دیگر مجموعه‌های تولید شده در روستا گفت و بیان کرد رویکرد این برنامه مورد توجه قرار دادن مهاجرت معکوس است.

به گزارش خبرنگار مهر، برنامه «خونه‌مونه» که به معرفی سبک زندگی در روستاها و جذابیت‌های زندگی خانوادگی در محیط‌های روستایی می‌پردازد، به تازگی در افتتاحیه جشنواره فیلم «عمار» هم با توفیق همراه بود و توانست فانوس جشنواره را کسب کند.

محمدداوود صالحی تهیه کننده «خونه مونه» درباره روند ساخت این مجموعه که در قالب رئالیتی شو برگزار می‌شود به خبرنگار مهر بیان کرد: ۲ فصل ۹ قسمتی این برنامه پیش‌تر پخش شد و سه فصل دیگر در قالب ۸ قسمت برای پخش در ماه رمضان در نظر گرفته شده است.

وی درباره فصل‌های جدید برنامه توضیح داد: ضبط فصل سوم در روستای شمس‌آباد داراب در استان فارس به پایان رسیده و در حال تدوین است. فصل چهارم در روستای بندررستمی استان بوشهر در حال فیلمبرداری است و پیش‌بینی می‌شود ضبط فصل پنجم در بلوچستان انجام شود.

صالحی درباره تیم های تولیدی و عوامل برنامه گفت: برای این برنامه از تیم‌های مختلف تدوین استفاده می‌شود که به‌صورت موازی کار را پیش می‌برند، اما کارگردانی تنها توسط یک تیم انجام می‌شود. در هر فصل از برنامه ۲ کارگردان فعالیت دارند، اما این ۲ نفر به‌صورت هم‌زمان کار نمی‌کنند و فرآیند ضبط هر فصل حدود سه هفته طول می‌کشد.

صالحی با تاکید بر فرآیند دقیق انتخاب روستاها، جزییات این پروسه را شرح داد و یادآور شد: انتخاب هر روستا فرآیندی طولانی و دقیق دارد. ما پیش‌تر در برنامه «نقشه گنج» به ۸۰ روستای مختلف سفر کردیم و تحقیقات میدانی مفصلی انجام داده بودیم. بخشی از این تحقیقات در اختیار تیم تولید «خونه‌مونه» قرار گرفت و کمک زیادی به شناسایی روستاهای مناسب کرد. در این برنامه، ابتدا روستاهایی به‌عنوان کاندیدا معرفی می‌شوند و تیم‌های تحقیقاتی ما به این روستاها سفر می‌کنند. پس از پژوهش‌های میدانی، روستای نهایی انتخاب می‌شود.

وی درباره معیارهای انتخاب روستاها عنوان کرد: ما به‌دنبال روستاهایی هستیم که بافت اصیل روستایی آنها تا حدی حفظ شده باشد، چراکه برخی از روستاها به دلیل رشد شهرنشینی هویت روستایی خود را از دست داده‌اند. همبستگی مردم روستا، وجود فعالیت‌های شغلی متنوع، جاذبه‌های بصری و جمعیت مناسب از دیگر معیارهای ما برای انتخاب یک روستا هستند. نه روستاهایی با جمعیت بسیار کم را انتخاب می‌کنیم و نه نقاط پرجمعیت شبیه شهرها.

صالحی با اشاره به انتخاب افراد گفت: تمام داوران، راهنماها، نقش‌های مکمل و حتی مجری از همان روستای مورد نظر انتخاب می‌شوند. این افراد باید علاوه بر برخورداری از مهارت و توانایی، خوش‌صحبت باشند. آشپزی هم یکی از ویژگی‌های مهمی است که در افراد محلی انتخاب‌شده جست‌وجو می‌کنیم. در مراحل تحقیقاتی، افرادی که این ویژگی‌ها را دارند، شناسایی می‌شوند.

این تهیه کننده درباره نحوه انتخاب خانواده ها نیز بیان کرد: فرآیند انتخاب خانواده‌ها طولانی است. خانواده‌ها در ۲ مرحله مورد ارزیابی قرار می‌گیرند؛ ابتدا به‌صورت تلفنی و سپس در مرحله حضوری بررسی می‌شوند. خانواده‌هایی را انتخاب می‌کنیم که علاوه بر مهارت و توانایی، جذابیت رسانه‌ای داشته باشند و برای مخاطب حضورشان جالب باشد. وقتی برنامه برای اولین بار پخش شد، تعداد متقاضیان برای حضور در فصل‌های بعدی به‌طور چشمگیری افزایش یافت.

وی درباره شرایط شرکت‌کنندگان و چالش‌های پیش‌روی آنها در برنامه توضیح داد: یکی از اهداف مهم برنامه، ترویج مهاجرت معکوس است. بنابراین، خانواده‌ها باید به مدت یک ماه کامل در روستای انتخاب‌شده زندگی کنند. این مدت برای آنها یک چالش جدی است که شامل مأموریت‌های مختلف، از انتخاب خانه گرفته تا مدیریت سایر مسائل روزمره می‌شود. ما کمترین دخالت مستقیم را در روند کار داریم و می‌گذاریم خانواده‌ها تا جای ممکن شرایط را مدیریت کنند.

صالحی که پیش از این خودش از کارگردانان فصل های قبل بوده است در پایان درباره انتخاب برنامه در جشنواره «عمار» گفت: فصل اول و دوم برنامه که در یکی از روستاهای استان مازندران ضبط شده بود، با استقبال زیادی از سوی مدیران سازمان مواجه شد. پس از آن، مرکز سیمرغ از ما خواست که این برنامه را ادامه دهیم و در جشنواره فیلم «عمار» هم شرکت کنیم. ما قسمت‌های مختلفی از فصل اول را برای آنها ارسال کردیم که مورد تأیید قرار گرفت و در جشنواره مورد توجه واقع شد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس/ نقاشی ‏میدان ارگ و سر در جنوبی کاخ گلستان