به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برگزیده این دانشگاه، پژوهش را مقدمه هر نوع اقدام و فعالیت در دانشگاه ها دانست و گفت: باید همه ما عادت کنیم تا در هر زمینه، اقدام و فعالیتی قبل از اینکه وارد عمل شویم تحقیق و بررسی کنیم در این شرایط با موفقیت های بیشتر و بهتری مواجه خواهیم شد. در واقع ترویج هفته پژوهش نیز با این هدف مطرح شده است.
وی در ادامه تصریح کرد: امسال در هفته پژوهش نامگذاری هایی در معاونت پژوهشی وزارت علوم صورت گرفت همه مراکز علمی و آموزشی کشور برای این منظور بسیج شدند. چرا که اهمیت پژوهش های کاربردی بیشتر مطرح است. بنابراین ما در کشور با محدودیت های مختلفی مواجه هستیم و از آنجایی که برای دست یابی به پیشرفت به پژوهش و تحقیقات نیازداریم، شاید توسعه همه جانبه کشورنسبت به توسعه موضوعی موفق تر خواهد بود. باید در بخش پژوهش فعالیت های با اهمیتی را انجام دهیم.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: ما در این دانشگاه با همت همه اجزای دانشگاه در زمینه های مختلف کاربردی در همه رشته های فنی و مهندسی در سطح گسترده فعالیت کردیم. یکی از دلایل این است زمانی که طرح های کلان ملی مطرح شد ۱۶ طرح از ۴۳ طرح کلان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر صورت گرفت و همه مجموعه دانشگاه در این زمینه بسیج بودند و با علاقه وافر در انجام این طرح ها مشارکت کردند.این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در شرایط کنونی نیز اگر در حوزه پژوهش دو بخش را به صورت عمده و کلان مطرح کنیم می توان گفت این دانشگاه هم در ارتباط با تولیدات علمی موفقیت های خوبی دارد. هم فعالیت های مجلات علمی در حوزه های مختلف قابل توجه است.
رهایی افزود: در حال حاضر ۸ مجله علمی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر فعال است و اخیرا نیز سه مجله این دانشگاه در اسکوپوس پذیرفته شد و روند نمایه علمی را طی می کنند.
وی تاکید کرد: در ارتباط با صنعت و انجام پروژه های صنعتی نیز در بخش های مختلف فعالیت های خوبی انجام می گیرد به طورمثال در بخش های مربوط به نفت، گاز و پتروشیمی کارهای بزرگی انجام می دهیم به طوریکه کار مطالعات دو میدان بزرگ نفتی توسط اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیرانجام می شود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: مسئولان شرکت نفت اذهان دارند پتانسیل این دانشگاه بسیار بزرگ است و علاقمند هستند که در زمینه نفت کارهای بیشتری را به دانشگاه واگذار کنند. همچنین با توجه به مشکلاتی که در بحث قاچاق کالا مطرح بود همکاران دانشگاه صنعتی امیرکبیر توانستند دستگاه اسکینر را طراحی و تولید کنند که می تواند با عبور از کنار کامیون ها و سایر وسیله نقلیه، تمامی وسایل داخل این وسیله را اسکن کند. در حال حاضر این محصول را به گمرک عرضه کردیم.
رهایی خاطر نشان کرد: در بخش های مرتبط با دریا نیز با سازمان صنایع دریایی، نیروی دریایی و سازمان بنادر دریایی فعالیت های مختلفی را شروع کردیم. موافقت نامه هزار میلیارد تومانی نیز در این زمینه منعقد کردیم کارهای آن به تدریج پیش می رود و پژوهشکده های مرتبط با آن نیز فعال شدند.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیرافزود: در زمینه جهاد علمی نیز موافقت نامه ۲۵ میلیارد تومانی داریم در زمینه هوش مصنوعی که به صورت تدریجی سفارش پروژه صورت می گیرد. همچنین در زمینه های مرتبط با انرژی نیز با مراکز مختلف نظیر پاسارگاد فعالیت های مشترک برقرار کردیم. ضمن اینکه مجوز مجله علمی و پژوهشی نفت صادر شد و اولین شماره آن به زودی چاپ خواهد شد.رهایی ادامه داد: تمامی پتانسیل دانشگاه در خدمت توسعه طرح های صنعتی اعم از طرح های دریایی، فناوری های نوین، انرژی و غیره قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: بر اساس اولویتی که امسال وزارت علوم و مجموعه آموزش عالی تشخیص داد در شش زمینه راهبردی اعم از فناوری های ساخت افزایشی، ارتعاشات، مهندسی عصبی و شناختی، فتونیک، بیوفتونیک، علوم و فناوری های فتونیک از محل استعدادهای درخشان دانشجو انتخاب شود و این دوره ها نیز از سال جاری ارائه خواهند شد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: وزارت علوم در گذشته یک فعالیت موثر و مفیدی برای دانشگاه ها انجام می داد آن هم برقراری پل ارتباطی با وزارت خانه های مختلف بود. اگر چه دانشگاه ما در این زمینه ها تلاش های گسترده تری می کند به طوریکه مدیران و اساتید برای ایجاد این ارتباط تلاش می کنند. اما به نظر من جایگاه وزارت علوم در هیات دولت به گونه ای است که می تواند کمک کند هم مشکلات صنعتی بهتر به آموزش عالی منتقل شود و هم ارتباط بین این دو بخش شکل بگیرد. اگر این نقش وزارت علوم پررنگ تر شود اساتید با تجربه و جوان علاقمند برای فعالیت در طرح های کلان واگذار شده هستند. چرا که این طرح ها برای آموزش عالی منشا خیر برکت خواهد بود ضمن اینکه پشتوانه مالی خوبی برای این مراکز ایجاد می کند.