به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندس در چهاردهمین مجمع عمومی حزب موتلفه اسلامی طی سخنانی اظهار کرد: در رابطه با تحزب در نظام جمهوری اسلامی ایران در قانون مشکلات پیچیدهای داریم، چند بار قانون احزاب را در مجلس اصلاح کردیم و امروز ۲۰۰ حزب در کشور داریم که مجوز گرفتند و فعال هستند و خودشان را به سه گروه تقسیم کردهاند.
وی افزود: برخی از احزاب از جمله حزب خود ما مجموعه افرادشان در یک فولکس واگن بیشتر جا نمیگیرد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین تصریح کرد: نظام مردم سالاری دینی بدون شکلگیری ۳ یا ۴ حزب قدرتمند پاسخگو بعید میدانم به سرمنزل مقصود برسد، ممکن است از ما بپرسند موانع قدرتمند شدن حزب در کشور چیست؟ جبههای که نمیخواهند هزینههای احزاب را بپذیرند، یعنی احزاب در انتخابات تلاش میکنند و بعد از انتخابات افرادی که نردبانی از آن بالا رفتهاند را پرت میکنند.
باهنر گفت: برخی از ما مقداری توهم داریم و فکر میکنیم اگر ۲۰۰ هزار رأی آوردهایم یعنی اندازه ۲۰۰ هزار نفر میفهمیم، و کسی که ۲۰ میلیون رأی میآورد فکر میکند به اندازه ۲۰ میلیون نفر متوجه میشود، بخش دیگر این است که سرعت تغییرات علم و فناوری در دنیا سرسامآور است. هر سالی که میگذرد به اندازه تمام علوم از ابتدای بشریت رشد میکند و برخی خوف دارند که هوش مصنوعی ۲۰ سال دیگر بر بشر حکومت کند.
وی ادامه داد: اگر ما بخواهیم در ۳۰ و یا ۴۰ سال گذشته زندگی کنیم داستان زندگی ما همین است، اگر بخواهیم به تقسیم بندیهای قبلی برگردیم اصولگرا و اصلاح طلب است و یا در یک تقسیم بندی دیگری معتدل هم داشته باشیم. باید احزاب را حمایت کرد و به آنها توانمندی داد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین اظهار کرد: نیاز نیست قانون احزاب را عوض کنیم بلکه وزارت کشور و دولت آئین نامهای بنویسد و به احزاب موجود فرصت دهد که هر کدام از آنها توانستند اعضای خود را به ۱۰۰ هزار نفر برسانند و حمایتهای مادی و معنوی را به همین نسبت به آن احزاب بزرگ متمرکز کنیم.
باهنر گفت: هنوز معتقدم میتوانیم ۴ و ۵ حزب بزرگ داشته باشیم اما به سرعت این فرصت را هم از دست میدهیم، ما نمیتوانیم حتی نسبت به ۱۰ سال قبل زندگی را پیش ببریم چه برسد به ۵۰ سال قبل، ما باید با تحولات سرسامآور دنیا خودمان را همراه کنیم. امید داریم حزب موتلفهای که یکی از احزاب پیشکسوت کشور است به عنوان یکی از پنج حزب بزرگ کشور به فعالیت خود ادامه دهد.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین به نهادهای ناظر در دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: در دیگر کشورها سیاسی تنظیم میکنند و همه نهادها طبق آن حرکت میکنند، برخی میگویند احزاب با رهبری تطابق ندارد، در حالی که سیاستهای کلی نظام توسط رهبری ابلاغ میشود و همه نهادها مکلف هستند در چهارچوب این سیاستها حرکت کنند، این چتری است که خط همه را مشخص میکند. احزاب میتوانند در نظام ولایی فعال باشند و گسترده شوند و امید را به نسلهای آینده تزریق کنند.