عوارض کاشت ناخن که از آن بی خبرید.


عوارض کاشت ناخن که از آن بی خبرید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید کاشت ناخن با عوارض بسیاری همراه است. از جمله این عوارض می‌توان به نازک و شکننده شدن ناخن، مسمومیت، آلرژی، تغییر رنگ ناخن و افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها اشاره کرد. ابزارهای استریل نشده ممکن است منجر به عفونی شدن ناخن‌ها شود و به همین دلیل توجه به موارد بهداشتی موضوعی بسیار مهم است.

عوارض کاشت ناخن را که بدانید با آگاهی بیشتری این روش را انتخاب می‌کنید. امروزه بسیاری از خانم‌ها به طور مرتب از کاشت ناخن استفاده می‌کنند و این کار بخشی از روال زیبایی آن‌ها برای تقویت ناخن‌های طبیعی و البته افزایش زیبایی ناخن‌ها شده است. با این حال گاهی اوقات به دلایل مختلفی ممکن است همه چیز خیلی بد پیش برود. سالن‌ها یا ناخن‌کارهای بدون آموزش یا تجربه مناسب از ابزار و مواد نامرغوبی استفاده می‌کنند که شرایط را به طور کامل برای مراجعه‌کننده تغییر خواهد داد. به همین دلیل همیشه ایده خوبی است که بررسی کنید آیا مانیکوریست شما صلاحیت و تجربه لازم را دارد یا نه. در این مقاله از دکترتو به بررسی این عوارض می‌پردازیم، موضوعی که اگر شما را درگیر کرده باید خیلی زود برای بررسی و درمان آن به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. وبسایت دکترتو با فراهم کردن شرایط نوبت‌دهی آنلاین ویزیت حضوری یا آنلاین، روند دریافت نوبت ویزیت را برای شما آسان می‌کند.

عوارض کاشت ناخن چیست؟ آیا کاشت ناخن عوارض دارد؟

تمام انواع کاشت ناخن می‌تواند منجر به بروز عوارض گوناگونی شود. این عوارض در هر فرد و با توجه به میزان دقت، تبحر و رعایت نکات بهداشتی از سمت ناخن کار متفاوت خواهد بود. از ابتلا به عفونت‌های قارچی ناشی از کثیف بودن ابزار و وسایل، ابتلا به عفونت‌های باکتریایی، واکنش‌های آلرژیک و حساسیت‌های پوستی گرفته تا آسیب‌های دائمی به ناخن و عدم رشد مجدد ناخن‌ها، همه و همه عوارض احتمالی ناشی از کاشت ناخن دست‌ها و پاها هستند. در ادامه تمامی عوارض ناشی از کاشت ناخن را به صورت مفصل‌تری توضیح داده‌ایم.

کاشت ناخن چه عوارضی دارد؟تمامی مدل‌های کاشت ناخن می‌تواند منجر به عوارض خفیف تا شدید شود.

۱. تاثیرات مخرب گازهای سمی

محصولات مورد استفاده در سالن‌های ناخن حاوی مواد شیمیایی زیادی هستند که اثرات جدی بر سلامتی خواهند داشت. بیماری‌های تنفسی ممکن است در اثر کار و تردد مداوم در سالن‌های ناخن ایجاد شوند. استفاده از این محصولات افراد را در معرض مواد شیمیایی قرار می‌دهد که به مرور زمان روی چشم، تنفس و پوست اثر می‌گذارد.

۲. نازک شدن ناخن‌ ها

کاشت ناخن اگر به درستی انجام نشود، می‌تواند باعث بروز مشکلات مختلفی شود. یکی از این موارد دقت نکردن در سوهان کردن ناخن طبیعی است. این کار برای کمک به چسبندگی بهتر مواد انجام می‌شود که می‌تواند به مرور زمان منجر به نازک و ضعیف شدن ناخن‌ها شود.

۳. خطر مسمومیت و آلرژی

برخی افراد ممکن است به مواد مورد استفاده در کاشت ناخن حساسیت داشته باشند که منجر به قرمزی، تورم و خارش می‌شود. همچنین ممکن است از درماتیت تماسی رنج ببرید که یک واکنش آلرژیک معمولی ناشی از مواد شیمیایی موجود در مواد کاشت ناخن است.

۴. تغییر رنگ ناخن

افراد ممکن است عفونت ناخن را تجربه کنند. این عفونت به دلیل به دام افتادن رطوبت است و ‌از آنجایی که محیط مرطوب برای رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها مناسب است، منجر به عفونی شدن ناخن می‌شود. در چنین شرایطی رنگ ناخن تغییر می‌کند که تغییر رنگ ناخن به سبز ممکن است در اثر عفونت‌های باکتریایی و قارچی باشد.

۵. تماس با مواد شیمیایی سرطان زا

برخی مواد کاشت ناخن معمولاً مخلوطی از الکل، سیانوآکریلات و متاکریلات، بنزن، فرمالدئید و… هستند که جز مواد سرطان‌زا شناخته می‌شوند. تماس با مواد شیمیایی سرطان‌زا یکی از عوارض جدی کاشت ناخن است. مواد شیمیایی استفاده شده در کاشت ناخن، مانند مونومر، می‌توانند باعث ایجاد حساسیت‌های پوستی، مشکلات تنفسی و در طولانی مدت، افزایش خطر ابتلا به سرطان شوند. این مواد شیمیایی از طریق پوست جذب شده و وارد بدن می‌شوند. به همین دلیل، توصیه می‌شود برای حفظ سلامت، از کاشت ناخن به صورت مداوم و طولانی مدت خودداری کرده و در صورت انجام کاشت، حتما از سالن‌های معتبر و مواد با کیفیت استفاده شود.

ناخنات قارچ گرفته و دنبال راه درمانشون هستی؟

کلیک کن و ویزیت شو.

عوارض کاشت ناخن که از آن بی خبرید.

۶. شل شدن ناخن ها

شل شدن ناخن اغلب اوقات پس از آسیب به ناخن اتفاق می‌افتد، اما ممکن است دلایل دیگری از جمله ابتلا به قارچ هم داشته باشد. درمان این مشکل شامل قطع ناخن جدا شده در حین رشد یا مصرف داروهای ضد قارچ است. همچنین توصیه می‌شود که در چنین شرایطی استفاده از لاک ناخن یا کاشت ناخن را متوقف کنید.

۷. ترک و شکاف ناخن

آماده سازی نامناسب، سوهان بیش از حد یا استفاده از مواد بی‌کیفیت و نامناسب می‌تواند ناخن‌های طبیعی را ضعیف یا حتی شکننده کند. همچنین ممکن است به مرور زمان باعث ترک یا ایجاد شکاف در ناخن شود.

متن انگلیسی:
Nail extensions, when applied and removed correctly, should not cause significant damage to your natural nails. However, problems can arise when the extensions are not properly cared for or when they are removed improperly.
ترجمه متن:
اکستنشن ناخن، زمانی که به درستی اعمال و برداشته شود، نباید آسیب قابل توجهی به ناخن‌های طبیعی شما وارد کند. با این حال، زمانی که اکستنشن‌ها به درستی مراقبت نشوند یا زمانی که به طور نامناسب برداشته شوند، مشکلاتی ایجاد می‌کنند.

ishawlovenails

۸. اگزما و بیماری های پوستی

واکنش‌های آلرژیک نسبت به مواد کاشت ناخن می‌تواند شامل اگزما، شل شدن ناخن و در موارد نادر مشکلات تنفسی ناشی از مواد شیمیایی باشد.

۹. تاثیرات اشعه UV

لامپ‌های یو وی معمولاً برای خشک کردن سریع ژلیش و لاک استفاده می‌شوند. برخی از لامپ‌های ناخن را لامپ‌های UV و برخی را لامپ‌های LED می‌نامند. هر دو این لامپ‌ها تابش UV منتشر می‌کنند. اشعه یو وی ناشی از تابش این لامپ‌ها منجر به پیری زودرس پوست و سرطان پوست در اطراف بستر ناخن و انگشتان می‌شود.

۱۰. التهاب دور ناخن

مواد شیمیایی استفاده شده در کاشت ناخن مانند چسب و پودر اکریلیک می‌توانند باعث ایجاد حساسیت و التهاب در پوست اطراف ناخن شوند. این التهاب می‌تواند به صورت قرمزی، خارش، تورم و حتی ایجاد تاول ظاهر شود. علاوه بر این، عدم رعایت بهداشت مناسب در حین کاشت و همچنین فشار وارد شده به ناخن توسط مواد کاشت نیز می‌توانند باعث التهاب و عفونت در اطراف ناخن شوند. پارونیشیا معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که پوست اطراف ناخن ملتهب شده یا آسیب دیده باشد. هنگامی که پوست به این شکل آسیب می‌بیند، میکروب‌ها وارد شده و باعث عفونت می‌شوند.

۱۱. ابتلا به قارچ ناخن

عفونت قارچی یکی از عوارض شایع کاشت ناخن است. این قارچ‌ها معمولاً به دلیل رطوبت حبس شده در زیر ناخن ایجاد می‌شوند. بیشتر عفونت‌های قارچی جدی نیستند و در خانه درمان می‌شوند. اما عفونت‌های جدی‌تر معمولاً با داروهای تجویزی ضد قارچ برطرف خواهند شد. قارچ ناخن کاشته شده بیشتر در مورد ناخن‌هایی که به مدت ۳ ماه یا بیشتر کاشت داشته باشند شایع است. یکی از علل آن هم می‌تواند تمیز نکردن درست شکاف ناخن پیش از قرار دادن مواد کاشت روی سطح آن باشد.

عوارض کاشت ناخن که از آن بی خبرید.

بخاطر عفونت قارچی، جراحی ناخن برات توصیه شده؟ راهنمایی بگیر.

۱۲. اگزمای تماسی

اگزما روی ناخن می‌تواند باعث تغییر رنگ، ایجاد شیار، سوراخ شدن و سایر موارد این چنینی شود. این اگزمای ناخن معمولاً با ترکیبی از تغییرات سبک زندگی مانند اجتناب از محصولات تحریک کننده و خشک نگه داشتن دست‌ها و حتی مصرف داروهایی مانند استروئیدهای موضعی درمان می‌شود. به طور کلی اگزمای دست شایع‌تر است و تغییرات ناخن‌های دست شایع‌تر از تغییر ناخن‌های پا است. اگزمای پومفولیکس می‌تواند چین‌های ناخن و پوست اطراف ناخن (کوتیکول) را تحت تاثیر قرار دهد و در نتیجه تورم ایجاد کند.

این بیماری می‌تواند باعث ایجاد حفره (فرورفتگی) در ناخن‌ها شود و برای جلوگیری از تشدید این وضعیت نیاز به درمان‌های جدی‌تر هست.

۱۳. سوهان کشیدن به روش غیر اصولی

سوهان زدن اصولی ناخن‌ها، آن‌ها را محکم، سالم و به فرم ایده‌آل نگه می‌دارد. اما در مقابل هم سوهان زدن نادرست ناخن‌ها می‌تواند باعث ترک خوردن، کنده شدن یا شکستن آن‌ها شود. بنابراین یادگیری بهترین تکنیک‌ها و سرمایه‌گذاری روی بهترین ابزارها از سمت ناخن کار، برای جلوگیری از این اتفاق موضوع مهمی است. برای سرعت بخشیدن به فرآیند سوهان‌کشی ناخن‌ها به شکل عالی، ناخن‌گیرها جایگزینی سریع‌تر برای کوتاه کردن ناخن‌ها نسبت به استفاده از تخته سنباده یا سوهان‌ها هستند.

۱۴. عفونت باکتریایی

عفونت‌های باکتریایی به اندازه عفونت‌های قارچی رایج نیستند، اما افرادی که ناخن‌های مصنوعی دارند بیشتر از افرادی که ناخن‌های مصنوعی ندارند، مستعد ابتلا به عفونت‌های باکتریایی ناخن هستند. استافیلوکوکوس اورئوس و باکتری استرپتوکوک دو عامل شایع عفونت باکتریایی ناخن هستند.

عوارض کاشت ناخن با ژل

مانیکور ژل باعث شکنندگی، لایه برداری و ترک خوردن ناخن می‌شود. همچنین استفاده مکرر از آن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست و پیری زودرس پوست را افزایش دهد. ایجاد فضای بسته بین ناخن طبیعی و ژل می‌تواند محیطی مناسب برای رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها باشد.

عوارض کاشت ناخن با پودر

کاشت ناخن با پودر می‌توانید با دقت نکردن به اصول بهداشتی خطراتی برای مراجعه کننده به دنبال داشته باشد. در ادامه درباره عوارض کاشت ناخن با پودر صحبت کرده‌ایم.

  • فرو بردن نوک انگشتان در شیشه پودر یک عمل غیربهداشتی است. متخصصان توصیه می‌کنند که حتما از ناخن کار بخواهید که به جای فرو بردن ناخن در ظرف پودر، مقدار مورد نیاز پودر را با یک ابزار تمیز روی ناخن شما بپاشد.
  • کاشت ناخن با پودر ممکن است پایه ناخن را ضعیف کند.
  • نازک شدن ناخن‌ها باعث افزایش شکستگی آن‌ها می‌شود.
  • پودر کاشت نانخن ممکن است حاوی مواد مضری مانند متیل متاکریلات باشد. این ماده که مصرف آن در بسیاری از کشورها ممنوع شده، آسم را تشدید و راه‌های هوایی را تحریک می‌کند. اتیل متاکریلات و تولوئن هم دو ماده دیگر هستند که به طور بالقوه برای رشد جنین مضر هستند.
عوارض کاشت ناخن با پودر چیست؟عوارض کاشت ناخن با پودر شامل ضعیف و شکننده شدن ناخن‌ها است.

عوارض کاشت ناخن پا

بعضی از افراد تصور می‌کنند که عوارض کاشت ناخن پا کمتر از کاشت ناخن دست است. به همین دلیل در ادامه برخی از رایج ترین عوارض کاشت ناخن پا را توضیح داده‌ایم:

نوع عارضهتوضیحات
تضعیف ناخن‌های طبیعیروند استفاده از اکستنشن ناخن اغلب شامل صاف کردن و زبری سطح ناخن‌های طبیعی است. این کار می‌تواند به مرور زمان بستر ناخن را ضعیف کند و ناخن‌های را بیشتر در معرض شکستن و آسیب قرار دهد.
خطر ابتلا به عفونت‌های قارچیناخن‌های مصنوعی محیط مرطوبی ایجاد می‌کنند که قارچ‌ها در آن رشد کرده و باعث تغییر رنگ، شکنندگی و ناراحتی ناخن‌ها می‌شوند.
جداسازی بستر ناخناستفاده مداوم از کاشت ناخن باعث جدا شدن بستر طبیعی ناخن از صفحه ناخن می‌شود. این اتفاق هم می‌تواند منجر به درد و حساسیت شود.
آسیب شیمیایی برخی از محصولات کاشت ناخن حاوی مواد شیمیایی مانند فرمالدئید، تولوئن و دی بوتیل فتالات (DBP) هستند که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض این مواد شیمیایی باعث خشکی، شکنندگی و زرد شدن ناخن‌های طبیعی می‌شود.
نازک شدن صفحات ناخنسوهان کاری و فرم دادن منظم به کاشت ناخن می تواند منجر به نازک شدن صفحات ناخن طبیعی شود. در این حالت ناخن‌های نازک بیشتر در معرض آسیب هستند و ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا استحکام خود را بازیابی کند.
عوارض کاشت ناخن پا

عوارض کاشت ناخن دست

فرقی ندارد که کاشت ناخن دست انجام می‌دهید یا پا، در هر دو حالت خطراتی سلامت پوست، ناخن و حتی ریه‌ها و چشم‌های شما را تهدید می‌کند. برخی از عوارض کاشت ناخن دست عبارتند از:
  • آسیب ناخن: یکی از اصلی‌ترین عوارض کاشت ناخن، آسیب رسیدن به ناخن‌ها است. کاشت ناخن باعث ضعیف و شکننده شدن ناخن‌ها می‌شود.
  • عفونت: کاشت ناخن باعث رشد عفونت‌های باکتریایی و قارچی می‌شود. رطوبت و باکتری‌ها می توانند بین کاشت و ناخن طبیعی گیر کنند و منجر به عفونت شوند. عفونت ناخن موضوعی دردناک است که گاهی اوقات به سختی درمان می‌شود.
  • واکنش‌های آلرژیک: مواد کاشت می‌توانند حاوی مواد شیمیایی باشند که در برخی افراد واکنش‌های آلرژیک ایجاد می‌کند. علائم یک واکنش آلرژیک می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر و شامل خارش، قرمزی و تورم باشد.
  • مشکل در انجام کارهای روزانه: انجام کارهای روزانه مانند تایپ کردن، باز کردن قوطی‌ها یا بطری‌ها و حتی بستن دکمه‌های لباس با ناخن مصنوعی می‌تواند دشوار باشد. طول و ضخامت ناخن می‌تواند در انجام فعالیت‌های روزانه اختلال ایجاد کند.
  • آسیب ناشی از ریمو کردن ناخن: برداشتن کاشت ناخن می‌تواند به همان اندازه که خود کاشت خطرناک است، مضر باشد. این فرآیند می تواند به ناخن‌های طبیعی آسیب برساند و باعث نازک، ضعیف و شکننده شدن آن‌ها شود. در برخی موارد، آسیب می‌تواند دائمی باشد و باعث شود ناخن‌ها به درستی رشد نکنند.

متن انگلیسی:
In short, artificial nails can leave your nails thin, brittle, and parched.
ترجمه متن:
به طور خلاصه، ناخن‌های مصنوعی می‌توانند ناخن‌ها را نازک، شکننده و خشک کنند.

aad

عوارض کاشت ناخن برای کودکان

همانطور که همه ما آگاه هستیم، کاشت ناخن برای کودکان موضوعی خطرناک است و عوارضی به همراه خواهد داشت. از جمله عوارض کاشت ناخن در کودکان می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • تحریک درماتیت تماسی آلرژیک
  • شکننده و ضعیف شدن ناخن‌ها
  • ایجاد اونیکولیز (جدایی بین ناخن و بستر ناخن)
  • افزایش خطر ابتلا به عفونت ناخن

عوارض کاشت ناخن در شیردهی

گفته شده که مواد شیمیایی مورد استفاده در کاشت ناخن برای مادر و کودک بی‌خطر است. با این حال، خطر عفونت در این شرایط بیشتر است و توصیه می‌شود که در مورد استفاده از کاشت ناخن در دوران شیردهی با پزشک مشورت شود.

عوارض کاشت ناخن در بارداری

هیچ خطر ثابت شده‌ای در رابطه با کاشت ناخن در دوران بارداری وجود ندارد. با این حال قرار گرفتن طولانی مدت و مکرر در معرض برخی از مواد شیمیایی مضر است. بهتر است مادران باردار درباره ممنوعیت‌های احتمالی در رابطه با کاشت ناخن در دوران بارداری، با پزشک متخصص خود صحبت کنند.

جلوگیری از عوارض کاشت ناخن

شاید کاشت ناخن عوارضی داشته باشد که پیش از این می‌دانستید یا پس از خواندن این مطلب به صورت جامع‌تری از آن آگاهی پیدا کردید. اما برخی از افراد هستند که ترجیح می‌دهند ناخن‌های کاشته شده‌ داشته باشند اما با رعایت موارد ایمنی، احتیاطات لازم را در نظر داشته باشند. با این کار احتمال بروز عوارض احتمالی تا حد مطلوبی کاهش می‌یابد. در ادامه درباره برخی از روش‌های پیشگیری از ابتلا به هر یک از عوارض کاشت ناخن صحبت کرده‌ایم.

  • قبل از انجام کاشت یا ترمیم، مشتری باید دست‌های خود را به طور کامل بشوید تا خطر عفونت کاهش یابد. ناخن کار هم باید به دقت وضعیت ناخن‌های مشتری را بررسی کند. در صورت مشاهده علائم عفونت قارچی یا سایر بیماری‌ها روی ناخن‌ها، کاشت یا ترمیم ناخن‌ها باید به تعویق بیفتد.
  • کیفیت مواد مورد استفاده مستقیماً بر ایمنی این روش و حفظ سلامت تاثیر می‌گذارد. بنابراین، استفاده از مواد باکیفیت و اصل موضوعی بسیار مهم است. اجزای ارزان قیمت یا تقلبی ممکن است حاوی مواد شیمیایی مضری باشند که باعث واکنش‌های آلرژیک یا سایر مشکلات مرتبط با سلامتی شوند.
  • تمیزی سطح کار بسیار مهم است. ناخن کار باید میز خود را کاملا تمیز و ضدعفونی کند. تمام ابزارها و مواد باید روی سطح تمیزی قرار گیرند تا از هرگونه آلودگی و میکروب جلوگیری شود.
  • همه ابزارها از جمله برس‌ها، فویل، سوهان‌ها و سایر ابزار باید استریل شوند. توصیه می‌شود تا حد امکان برای هر فرد از وسایل یکبار مصرف استفاده شود.
  • ناخن‌کار باید برای هر مشتری از دستکش جدید استفاده کند. هم مشتری و هم ناخن‌کار هم می‌توانند برای حفظ سلامت خود از ماسک استفاده کنند.
  • ناخن کار باید ناخن‌هایی کوتاه و تمیز داشته باشد تا از آسیب تصادفی به مشتری جلوگیری شود.
  • ناخن کار باید دست‌های خود را مرتبا بشویید.
  • لباس کار ناخن کار باید تمیز و راحت باشد، استفاده از روپوش یا لباس فرم مخصوص توصیه می‌شود.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

ضدعفونی و استریل کردن ابزارهای کاشت ناخن از جمله نکات کلیدی برای پیشگیری از ابتلا به عوارض کاشت ناخن و حفظ سلامت هنگام کاشتن ناخن‌ها است. ابزارهای استریل نشده ممکن است منجر به عفونی شدن ناخن‌ها شود و به همین دلیل توجه به موارد بهداشتی موضوعی بسیار مهم است. توصیه می‌شود از اتوکلاوها، ضدعفونی کننده‌های اشعه ماوراء بنفش یا محلول‌های ضدعفونی مخصوص برای استریل کردن ابزار استفاده شود. برای جلوگیری از عفونت هم باید فویل‌ها، سوهان‌ها و سایر مواد دور ریختنی پس از استفاده برای هر مشتری دور ریخته شوند.

پس از اتمام کار هر مشتری هم باید سطح کار با یک ماده ضدعفونی‌کننده به طور کامل پاک شود. این کار به حفظ سطح بالایی از بهداشت و ایمنی در سالن‌ها و همچنین حفظ سلامت مراجعین کمک زیادی می‌کند. با این حال اگر به هر دلیلی به مشکلات ناخن پس از کاشت مبتلا شده‌اید، بهتر است با یک متخصص زیبایی پوست در این باره مشورت کنید. شما می‌توانید از سامانه دکترتو نسبت به دریافت ویزیت حضوری و یا مشاوره آنلاین اقدام کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

روایت حبیب رضایی از «ضیافتی خالصانه در سینما»