مدیران «هایلاتی» در فوتبال؛ 6 مشکلی که در نیم فصل استقلال را آزار داد


مدیران «هایلاتی» در فوتبال؛ 6 مشکلی که در نیم فصل استقلال را آزار داد

کارشناس فوتبال معتقد است استقلال به ۶ دلیل نتوانسته نتیجه مطلوبی را در نیم فصل اول بیست و چهارمین دوره لیگ برتر کسب کند چرا که معضل بزرگی که در فوتبال وجود دارد در این تیم هم دیده شد.

به گزارش خبرنگار مهر، تیم فوتبال استقلال تهران در شرایطی نیم فصل اول لیگ برتر را به پایان رساند که با کسب ۱۸ امتیاز رده دهم را از آن خود کرد و با بی ثباتی‌های مختلفی هم دست و پنجه نرم کرد. این تیم، یک بار هدایت نیمکت را از نکونام به موسیمانه سپرد و یک بار هم در سطح مدیریت با تغییراتی مواجه شد و در نهایت هم نتوانست نتیجه مطلوبی کسب کند.

علیرضا پورمند، کارشناس فوتبال و بازیکن و مربی پیشین تیم‌های ملی، در گفتگو با خبرنگار مهر، به بررسی شرایط تیم استقلال در نیم فصل اول رقابت‌ها پرداخت و همچنین به برخی مشکلاتی مدیریتی که در ساختار فوتبال کشورمان وجود دارد اشاره کرد و این مساله را مهم‌ترین عامل تضعیف فوتبال دانست.

برای ناامیدی کامل زود است

معمولاً آمار و ارقام به عنوان یکی از شاخصه‌هایی در نظر گرفته می‌شود که از طریق آن می‌تواند عملکرد تیم‌ها را مورد ارزیابی قرار داد. در حال حاضر، آمار نشان می‌دهد که استقلال ۱۸ امتیاز کسب کرده است و در رده دهم قرار دارد اما نباید این موضوع را فراموش کرد که به لحاظ امتیازی اختلاف زیادی با تیم‌های بالاتر ندارد و هنوز برای ناامیدی کامل زود است.

مدیران «هایلاتی» در فوتبال؛ ۶ مشکلی که در نیم فصل استقلال را آزار داد

بهترین گلزن استقلال مدافع است

فکر می‌کنم تیم استقلال واقف است که نتوانسته انتظارات را برآورده کند. اگر علت این امر را بخواهیم بررسی کنیم باید به برخی موارد اشاره نمائیم. استقلال بازیکن گلزن ندارد. بهترین گلزن این تیم رامین رضائیان مدافع است که ۳ گل از ۴ گل او هم از روی نقطه پنالتی به ثمر رسیده است و در حال حاضر مهاجم گلزن در تیم وجود ندارد.

۱۸ گل خورده برای استقلال زیاد است

این تیم در خط دفاعی هم نتوانسته است عملکرد خوبی داشته باشد و ۱۸ گل خورده برای استقلال در یک نیم فصل عدد زیادی است. کمتر سالی پیش آمده که گل‌های زده این تیم از گل‌های خورده کمتر باشد. اعتقادم این است وقتی تیمی گل زیاد می‌خورد فقط مدافع یا دروازه بان مقصر نیستند و در این شرایط، دفاع تیمی دچار مشکل است.

تأثیر منفی نبودن ورزشگاه آزادی

یکی دیگر از دلایلی که استقلال می‌توانست بهتر نتیجه بگیرد و نگرفت در دسترس نبودن ورزشگاه آزادی است. آزادی زمین خانگی استقلال و پرسپولیس است و شاید اعضای این تیم نتوانند با ورزشگاه شهدای شهر قدس ارتباط نزدیکی برقرار کنند و آنجا را به عنوان خانه در نظر بگیرند.

هرچه تماشاگر بیشتر باشد شور و شوق و هیجان بیشتری در بازی حکم فرما است و در خصوص در دسترس نبودن ورزشگاه آزادی، تیم میزبان آسیب می بیند. خیلی از بازیکن‌های استقلال و پرسپولیس ملی پوش هستند و به این ورزشگاه عادت کرده اند. هواداران به حضور در ورزشگاه آزادی عادت کرده اند و آزادی برای این دو تیم، یک عامل مؤثر است.

هرچه تماشاگر بیشتر باشد شور و شوق بیشتر و بهتر است. فکر می‌کنم میزبان آسیب می بیند. این ها سال‌ها در آزادی بازی کرده اند. تماشاگرها دوست دارند که در آزادی بازی را ببینند. برای این دو تیم و موفقیت می‌تواند یک عامل باشد.

مدیران «هایلاتی» در فوتبال؛ ۶ مشکلی که در نیم فصل استقلال را آزار داد

مشکل بدنسازی در تیم استقلال

ضمن اینکه به نظر می‌رسد بدنسازی تیم دچار مشکل بوده است. گل‌هایی که استقلال در دقایق پایانی دریافت کرده زیاد است و در چنین شرایطی، آمادگی بدنی می‌تواند یکی از عوامل مؤثر بر این مساله باشد.

سن بازیکنان استقلال زیاد است

موضوع بعدی، سن بازیکنان استقلال است. در این تیم، بازیکن‌های خارجی همه بالای ۳۰ سال هستند. بازیکن‌های داخلی مطرح هم بالای ۳۰ سال هستند. جلالی با ۲۶ سال، جوان‌ترین بازیکن تیم است. هرچند تجربه برای تیم نعمت است اما تلفیقی از جوان‌ها و با تجربه‌ها به تیم طراوت و شادابی می بخشد. در استقلال تجربه بر جوانی غلبه دارد. تجربه برای هر تیمی نعمت است اما هر تیمی نیاز به نیروی جوان و باانگیزه دارد.

خارجی‌های خوبی در فوتبال ایران نداریم

با توجه به جدول رده بندی لیگ برتر، دو تیم تراکتور و سپاهان در رتبه‌های بالا قرار دارند و علاوه بر مسائلی مانند آمادگی جسمانی و شرایط تیمی، هر مربی باید برای چیدن تیم دستش باز باشد و اگر این دو تیم توانسته اند نتیجه بگیرند حتماً بازیکن‌های خوبی در اختیار داشته‌اند.

اما به طور کلی، وقتی در فضایی خارج از فوتبال ایران به موضوع بازیکنان خارجی نگاه می‌اندازیم و آن‌ها را در سطح آسیا مقایسه می‌کنیم بازیکنان خارجی که وارد کشورهای دیگر می‌شوند را با بازیکنان خارجی لیگ برتر قیاس کنیم می‌فهمیم که بازیکن‌های خارجی خوبی به ایران نمی آیند. مسائل مالی و مشکلاتی که در حال حاضر وجود دارد روی این تأثیر گذار است اما به هر صورت، هر چه هزینه کنید همان قدر برداشت می‌کنید.

لیگ ما را با لیگ قطر و عربستان و امارات مقایسه کنید. بازیکن‌هایی که وارد ایران می‌شوند همه پا به سن گذاشته هستند و به راحتی نمی‌توانند به کشورهای دیگر بروند. به نظر می‌رسد داریم از بازیکن‌هایی در سطح پایین‌تر استفاده می‌کنیم اما در همین سطح پایین تراکتور توانسته است یارگیری بهتری داشته باشد.

مدیران «هایلاتی» در فوتبال؛ ۶ مشکلی که در نیم فصل استقلال را آزار داد

استقلال ظرفیت موفقیت را دارد

در کنار این مسائل نباید فراموش کنیم استقلال تیمی است که توانست برابر الاهلی بازی خیلی خوبی ارائه بدهد. برابر فولاد نمایش درخشانی داشت و در همین بازی آخر برابر سپاهان هم عملکرد خوبی داشت و این موضوع نشان می‌دهد که استقلال این ظرفیت را دارد که بتواند فوتبال خوبی بازی کند و نتیجه مثبتی به دست بیاورد.

تنش مدیریتی و ضعف تیم

من فکر می‌کنم یکی دیگر از مشکلاتی که استقلال با آن دست و پنجه نرم می‌کند و شاید روی عملکرد تیم تأثیر گذاشته باشد تنش‌های مدیریتی بوده است.

«مدیران هایلاتی» در فوتبال

برای مدیریت در فوتبال خیلی بحث دارم. اینکه فوتبال ما عقب افتاده و کسی از آن لذت نمی‌برد نه بازیکن مقصر است نه مربی و نه تماشاگر. این مدیریت فوتبال است که مقصر است و بقیه مشکلات، به دنبال مشکلات مدیریتی پدیدار می‌شوند.

مدیران فوتبال ما اکثراً فوتبالی نیستند و مدیران هایلایتی هستند به این معنا که از تلویزیون بازی‌ها را دیده اند اما فوتبالیست‌ها را نمی‌شناسند. رفتار فوتبال را درک نمی‌کنند و با اخلاق و شرایط فوتبال آشنا نیستند. این موضوع باعث شده است خیلی از افراد از این چرخه خارج بشوند چون مدیر نتوانسته است تصمیم بگیرد و یک فرد فوتبالی را به تیم اضافه کند.

در سال‌های اخیر اتفاق مثبتی رخ داده است و یک مدیر ورزشی در باشگاه‌ها اضافه شده است که پیشینه فوتبالی دارد. اما این مدیران ورزشی حق امضا و تصمیم گیری ندارند و یک پست مشورتی است. اگر مدیران فوتبال، فوتبالی باشند نه هزینه‌ها اینقدر بالا می‌رود و هم اینکه حق به حق دار می‌رسد.

مدیران «هایلاتی» در فوتبال؛ ۶ مشکلی که در نیم فصل استقلال را آزار داد

فوتبال باید به فوتبالی‌ها سپرده شود

در تیم‌های ما هیئت مدیره هم ورزشی نیست. این هیئت مدیره تصمیم می‌گیرد مربی را تغییر بدهد. سوال اینجاست که بر چه اساسی سرمربی تغییر کرده است. آیا همه تیم‌هایی که سرمربی عوض کردند نتیجه گرفتند؟ فکر می‌کنم مدیریت کشور باید در سطح کلان تصمیم بگیرد و فوتبال را به دست فوتبالی‌ها بسپارد.

افراد سیاسی و اقتصادی قرار بود به فوتبال کمک کنند اما فکر می‌کنم مشکلات فوتبال ما به خاطر همین دست افراد باشد. شاید فوتبالی‌ها با هم مشکل داشته باشند اما با هم آشتی می‌کنند و مشکلات را حل می‌کنند. اما چنین افرادی روابط افراد فوتبالی را هم خراب می‌کنند. فوتبالیست‌ها چاره‌ای ندارند که از مدیران خود دفاع کنند. فوتبالیست‌ها باید وارد چرخه مدیریت بشوند. این افراد فوتبال را می‌شناسند و تنها راه موفقیت فوتبال همین مساله است.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

پخش زنده دربی 101 در آنتن