استاد جعفریان از یک سو نگاهش به گذشته و از سوی دیگر حال و آینده را می‌بیند


استاد جعفریان از یک سو نگاهش به گذشته و از سوی دیگر حال و آینده را می‌بیند

عضو پیوسته فرهنگستان علوم در پیامی که برای مراسم پاسداشت چهره رسول جعفریان برگزار شد مطرح کرد: در کنار رشته‌های مختلف تاریخ، به نظر من تاریخ علم می‌تواند در ارتقای دانش نقش مؤثری ایفا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز (یکشنبه ۱۶ دی ماه) مراسم رونمایی از کتاب «آفاق دانایی» که مجموعه گفتگوهای رسول جعفریان است و به کوشش حامد زارع گردآوری شده با حضور جمعی از اهالی علم در سالن اجتماعات خبرآنلاین برگزار شد.

در این جلسه حجت الاسلام ناطق نوری، حجت الاسلام معراجی، حجت الاسلام معزی، حجت الاسلام مهدوی راد، محسن جوادی، نادره رضایی، محسن اسماعیلی، سیدفرید قاسمی، مسعود معینی پور، علی لاریجانی، حجت الاسلام احمد واعظی، غلامرضا امیرخانی و اساتید برجسته دیگری حضور داشتند.

در بخشی از این مراسم، پیام آیت الله سید مصطفی محقق داماد استاد حوزه و دانشگاه که برای این مراسم نگاشته شده بود قرائت شد.

متن این پیام به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

برای توسعه و پیشرفت ملت‌ها، آگاهی به تاریخ نقش مهمی را ایفا می‌کند ولی آگاهی به تاریخ نه صرفاً به معنای اطلاع از سرگذشت پیشینیان برای تفاخر و تظاهر بلکه برای حرکت رو به پیش و رشد و تعالی و بهره گیری از تجربیات گذشتگان برای ساختن آیندگان.

در کنار رشته‌های مختلف تاریخ، به نظر من تاریخ علم می‌تواند در ارتقای دانش نقش مؤثری ایفا کند.

در رشته‌هایی که اینجانب آشنایی دارد، ابهام بسیاری از مسائل، معلول ناآگاهی به تاریخ آن دانش است. و دانشمند وقتی می‌تواند نظریه‌پردازی کند که به روند شکل‌گیری آن دانش در بستر تاریخی آگاهی کافی داشته باشد.

صدیق مفضال، جناب استاد دکتر رسول جعفریان شخصیتی است که عمر گرانبهای خود را اختصاص به شناخت تاریخ اسلام داده است.

آثار مستطاب ایشان نشان می‌دهد که وی همواره در میان گذشته، حال و آینده ایستاده است. از یک سو نگاهش به گذشته و از سوی دیگر حال و آینده را می‌بیند.

نگاه ایشان به تاریخ مسائل علمی منبع غنی و پرباری است که برای ارباب پژوهش و تحقیق و ارجاعات آنان به آثار ایشان گواه روشنی است برای صدق این مدعا.

اینجانب برای این متفکر عالی قدر عمری به درازای خورشید از درگاه حق متعال همراه با موفقیت‌های روزافزون مسالت دارم.

سید مصطفی محقق داماد، ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

قدس سره شریف یعنی چه؟