کشف جای پای دایناسورها با 166 میلیون سال قدمت در انگلیس+ عکس
کشف جای پای ۱۶۶ میلیون ساله دایناسورها در یک معدن در جنوب شرقی انگلستان دانشمندان را به هیجان آورده است.
یک کشف دیرینه شناسی شگفت انگیز در انگلیس منجر به افشای رازهای قدیمی کره زمین خواهد شد. محققان مسیرهای طولانی طی شده توسط دایناسورها را با مجموع ۲۰۰ رد پا شناسایی کردهاند. این ردپاها متعلق به دایناسورهای عظیمی از دوره ژوراسیک میانه هستند که به حدود ۱۶۶ میلیون سال پیش بازمیگردد.
به گزارش نیواطلس، برخی از این ردپاها متعلق به دایناسوری به نام مگالوسائوروس هستند که یک شکارچی دوپا و گوشتخوار با ابعادی به اندازه اتوبوس شهری بوده است. چند ردپا هم مربوط به ستیوسائوروس گردن دراز گیاهخوار است که طول آن به حدود ۱۸ مترمیرسد که معادل طول یک زمین تنیس است.
نکته جالب این است که در نقاطی ردپای دایناسورهای گوشتخوار و گیاهخوار با هم تلاقی میکند و دانشمندان در حال بررسی نحوه تعامل آنها با یکدیگر هستند. این ردپاها توسط یک کارگر معدن که در حال حفاری در معدن دیوارز در آکسفوردشر بود، کشف شد.
پس از اینکه گری جانسون هنگام برداشتن خاک رس از کف معدن با وسیله نقلیه خود برآمدگیهای غیرعادی را مشاهده کرد، گروهی متشکل از ۱۰۰ نفر از جمله محققان دانشگاههای آکسفورد و بیرمنگام در خرداد امسال یک هفته را صرف بررسی این مجموعه ردپا کردند تا سرانجام به یافتههای فوق الذکر رسیدند. تا به حال کشف این تعداد ردپای دایناسور در یک مسیر مشخص در انگلیس سابقه نداشته است.
پیش از این در سال ۱۹۹۷ هم تعداد ۴۰ ردپای دایناسور در همین منطقه کشف شده بود و محققان با تجمیع دادههای علمی و استفاده از پهپاد و مدل سازی سه بعدی خواهند توانست، اطلاعات دقیق تری در این زمینه به دست آورند.