همچنین نحوه واگذاری سهام شرکتهای اصلی ایرانخودرو و سایپا توسط شرکتهای فرعی و وابسته مشخص و درنهایت مقرر شد بعد از برگزاری نشستهای تخصصی در این باره تصمیمگیری شود. به نظر میرسد هیات عالی واگذاری در تلاش است در گام نخست مشکل سهام تودلی را در شرکتهای خودروسازی حل کند. در سالهای گذشته برخی شرکتهای زیرمجموعه خودروسازان، سهام شرکتهای اصلی را از طریق معاملات تودلی خریداری کردهاند.
رئیس سازمان خصوصیسازی با اشاره به اینکه روند ارزشگذاری سهام ۲ شرکت ایرانخودرو و سایپا در جریان است، اعلام کرد: مدلهای خرید تعهدی برای افزایش بهرهوری سهام این دو شرکت در دستور کار است. زهره عالیپور ادامه داد: سازمان خصوصیسازی هرگونه مصوبهای را که شورای هماهنگی سران در خصوص افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها، ابلاغ کند، اعمال خواهد کرد.
روند متفاوت نمادهای خودرویی
روز یکشنبه و در جریان دادوستدهای گروه خودرویی در بازار سهام، نمادهای بزرگ این صنعت بورسی روند متفاوتی را طی کردند.بر این اساس نمادهای ایرانخودرو، کرمانخودرو،گروه بهمن و گسترشسرمایهگذاریایرانخودرو مثبت و در مقابل نمادهای سایپا، بهمندیزل، پارسخودرو، زامیاد، سایپادیزل و ایرانخودرودیزل منفی شدند.
ازسویدیگر روز یکشنبه در گروه خودرویی طی ۶۳ هزار نوبت معاملاتی ۲.۷ میلیارد سهم به ارزش ۱.۰۱۵میلیارد تومان معامله شد که نسبت به روز شنبه با رشد روبهرو بود. همچنین ارزش روز بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز یکشنبه بالغبر ۲۹۴هزار میلیارد تومان شد.
ادامه روند مثبت بورس
روز یکشنبه و در خلال معاملات بازار سهام شاخص کل بورس با رشد ۱۸.۴۳۳واحدی در محدوده دومیلیون و ۸۶۸هزار واحد قرار گرفت. ازسویدیگر شاخصکل هموزن نیز با افزایش ۷.۳۹۳ واحدی در محدوده ۸۷۷هزار واحد ایستاد. در این بازار نیز ۲۱.۴میلیارد ورقه سهم به ارزش بیشاز ۱۶.۹هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با رشد ۱۲۳واحدی در محدوده ۲۶هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز ۹.۷میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیشاز ۱۴.۱هزار میلیارد تومان دادوستد شد.
به طور خلاصه اخبار FATF، تغییرات و نوسان نرخ دلار و تعدیل نرخ ها و توجه به گزارش ماههای قبل، روند این روزهای بازار را رقم زده و موج دوم رشد بازار سهام تحقق یافته است. این تحولات در نهایت به رشد بورس منجر خواهد شد. البته سهامداران باید از رفتار هیجانی در بازار پرهیز کنند.