خلاصه کتاب پیامبر

منبع خبر / کتاب / 1 روز پیش

خلاصه کتاب پیامبر

حکایت‌های منظوم درباره شکوه زندگی و سرشت انسان معرفی کتاب پیامبر: خلاصه کتاب «پیامبر» (The Prophet)، چکیده اثر جاودانه «جبران خلیل جبران» (Kahlil Gibran)، نویسنده و هنرمند لبنانی-آمریکایی است که در سال ۱۹۲۳...

حکایت‌های منظوم درباره شکوه زندگی و سرشت انسان

معرفی کتاب پیامبر:
خلاصه کتاب «پیامبر» (The Prophet)، چکیده اثر جاودانه «جبران خلیل جبران» (Kahlil Gibran)، نویسنده و هنرمند لبنانی-آمریکایی است که در سال ۱۹۲۳ منتشر شد. این کتاب که به بیش از ۱۰۰ زبان ترجمه شده، یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های قرن بیستم به شمار می‌رود. جبران که در سال ۱۸۸۳ در لبنان متولد شد و در دوازده سالگی به آمریکا مهاجرت کرد، در این اثر با زبانی شاعرانه و عمیق، حکمت شرقی را با اندیشه غربی در هم می‌آمیزد. کتاب روایت المصطفی، پیامبری است که دوازده سال در شهر اورفالیس زندگی کرده و اکنون در آستانه بازگشت به زادگاهش، به پرسش‌های مردم شهر درباره موضوعات مختلف زندگی از عشق و ازدواج گرفته تا کار و مرگ پاسخ می‌دهد. نثر شاعرانه و عمق فلسفی این اثر، آن را به یکی از تاثیرگذارترین کتاب‌های معنوی قرن تبدیل کرده است.

بخشی از کتاب پیامبر:
«و زنی کودکی به آغوش داشت از او پرسید: «درباره فرزندان با ما سخن بگو.» و او چنین گفت: فرزندان شما، فرزندان شما نیستند. آنها پسران و دختران اشتیاق زندگی به خویشتن‌اند. از طریق شما می‌آیند، اما نه از شما، و گرچه با شمایند، اما به شما تعلق ندارند. می‌توانید عشقتان را به آنها بدهید، اما نه اندیشه‌هایتان را، زیرا آنها اندیشه‌های خود را دارند. می‌توانید به خانه‌ی تن‌هایشان سرپناه دهید، اما نه به روح‌هایشان، چرا که روح‌های آنها در خانه‌ی فردا ساکن است، جایی که شما نمی‌توانید به آن وارد شوید، حتی در رویاهایتان. می‌توانید تلاش کنید مانند آنها باشید، اما نکوشید آنها را شبیه خود سازید، زیرا زندگی به عقب باز نمی‌گردد و در دیروز درنگ نمی‌کند.
سپس معلمی گفت: «درباره آموختن با ما سخن بگو.» و او پاسخ داد: هیچ کس نمی‌تواند چیزی به شما بیاموزد مگر آنچه در سپیده‌دم دانش شما، در نیمه‌خواب است. معلم که در سایه معبد، میان پیروانش قدم می‌زند، از حکمت خود نمی‌بخشد بلکه از ایمان و مهربانی خویش می‌بخشد. اگر او براستی دانا باشد، شما را به خانه خرد خویش دعوت نمی‌کند، بلکه شما را به آستانه ذهن خودتان رهنمون می‌شود. ستاره‌شناس می‌تواند درباره درک خود از فضا با شما سخن بگوید، اما نمی‌تواند درک خود را به شما بدهد. موسیقیدان می‌تواند ریتم را که در تمام فضا جاری است برایتان بسراید، اما نمی‌تواند گوشی که ریتم را می‌شنود و صدایی که به آن پاسخ می‌دهد به شما ببخشد. و آن که در علم اعداد داناست می‌تواند از قلمرو وزن و اندازه سخن بگوید، اما نمی‌تواند شما را به آنجا هدایت کند. زیرا بینش یک انسان، بال‌های خود را به انسانی دیگر نمی‌بخشد.»


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

شرلوک هلمز واقعی که بود؟