رابطه بابک زنجانی با شما و ستادتان چیست؟

منبع خبر / فرارو / سیاسی / ۲۵-۱۰-۱۴۰۳

رابطه بابک زنجانی با شما و ستادتان چیست؟

فرارو- ویدیویی از بیژن زنگنه، وزیر پیشین نفت کشور منتشر شده که در آن نسبت به ارتباط میان بابک زنجانی و ستاد سعید جلیلی سوالی مطرح می‌کند. زنجانی که اخیراً اخبار ضدونقیضی در خصوص آزادی وی از زندان منتشر شده، از منتقدان جدی...

فرارو- ویدیویی از بیژن زنگنه، وزیر پیشین نفت کشور منتشر شده که در آن نسبت به ارتباط میان بابک زنجانی و ستاد سعید جلیلی سوالی مطرح می‌کند. زنجانی که اخیراً اخبار ضدونقیضی در خصوص آزادی وی از زندان منتشر شده، از منتقدان جدی زنگنه است و این اتهام را نسبت به وزیر اسبق نفت مطرح کرده است که او را دستگیر کردند تا جلوی دور زدن تحریم‌ها و فروش نفت را بگیرند.

به گزارش فرارو، زنگنه در این ویدیو می‌گوید: «بابک زنجانی یک مجرم محکوم به اعدام با حکم قطعی بود. آقایان در این ایام دارند او را تبدیل می‌کنند به قهرمان ملی دور زدن تحریم‌ها. شرم‌آور است. آقای جلیلی باید توضیح بدهد رابطه بابک زنجانی با ایشان و ستادشان چیست! مجرمی که ۲.۷ میلیارد دلار پول کشورش دستش بوده، ما با چه بدبختی دنبال کردیم، می‌گویند اصلاً او را گرفتند که تحریم‌ها را دور نزنند.

خود آقای [مسعود]میرکاظمی ۱۰ بار من را برد به کمیسیون که چرا علیه زنجانی کاری نمی‌کنی. چرا الان حرف نمی‌زنید؟ ایدئولوژی انقدر مقدس است؟ حزب انقدر مقدس است؟ شما به من می‌گفتید چرا در خصوص بابک زنجانی کوتاهی می‌کنید. ما در قصه بابک زنجانی، شاکی بودیم. قوه قضائیه [وارد شد]مگر ما می‌توانیم به کسی حکم محکومیت زندان بدهیم؟ بابک زنجانی آدمی بود که ۲.۷ میلیارد دلار پول کشور دستش بود. نه این که نفت فروخته باشد. قبل از من پول نقد به او داده بودند که به افراد بدهد. همه‌اش حقه‌بازی بود. از آقای اژه بپرسند. آقای اژه‌ای خوب ایشان را می‌شناخت و تحلیل درستی از شخصیت، رفتار و پرونده‌اش داشت. این حرف‌ها را نزنید. به هر قیمتی که آدم نباید بیاید و کار کند.» بیژن زنگنه و سعید جلیلی از سال‌ها قبل در خصوص پرونده کرسنت با یکدیگر درگیر هستند.

همه هجمه‌ها به جلیلی

زمانی که منتقدین لب به انتقاد از سعید جلیلی باز می‌کنند، یکی از راه‌های مقابله هواداران این سیاستمدار شناخته‌شده کشور به این شکل است: «مگر نمی‌گویید جلیلی سابقه مدیریتی نداشته، پس چرا هر چه می‌شود را تقصیر جلیلی می‌اندازید؟» حرف هواداران جلیلی صحیح است. آنهایی که همه چیز را به جلیلی منتسب می‌کنند نیز در مسیری اشتباه هستند. آن بخش از مشکلات کشور که ناشی از وضع تحریم‌های سازمان ملل، ایجاد فضای تقابلی، انسداد در روابط خارجی و مذاکرات هسته‌ای تحت مدیریت سعید جلیلی است را می‌شود به او نسبت داد. اما در مواردی که بی‌ارتباط هستند، این نسبت دور از منطق است. اما نمی‌شود نفوذ سعید جلیلی در حوزه‌های مختلف حکمرانی کشور را کتمان کرد. آنجایی که گفته می‌شود جلیلی سابقه مدیریتی نداشته، اما تا این حد در امور نقش دارد، پاسخش این است که جلیلی همیشه فردی صاحب‌نفوذ بوده و گوشه‌ای از نفوذ او در مناظرات انتخاباتی امسال مشخص شد. اما این مسائل همچنان در حد ابهام مانده است.

ابهامات درباره آقا سعید

در جریان مناظره‌های ۱۴۰۳، چند نکته درباره تاثیر جلیلی بر تصمیم‌گیری‌های مهم کشور مطرح شد و ابهاماتی به وجود آورد.

مصطفی پورمحمدی در جریان یکی از این مناظره‌ها، حداقل دو نکته مهم درباره اقدامات جلیلی مطرح کرد. او گفت در دورانی که وزیر کشور بود، تلاش کرد فضا را برای فعالیت انجمن‌ها یا سمن‌ها باز کند و مجوز‌های لازم برای این تشکل‌ها صادر می‌شده است. اما جلیلی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی با این اقدامات مخالف بوده، چون آن را پوششی برای انقلاب مخملی می‌دانسته است. جلیلی نه تنها این ادعای پورمحمدی را تکذیب نکرد، بلکه تاکید داشت که سمن‌های واقعی هیئت‌ها و دانشگاه‌ها هستند.

سعید جلیلی با گذشت ۶ ماه از مناظرات و انتخابات ریاست‌جمهوری هنوز روشن نکرده که چرا با اجرای FATF در دوران حسن روحانی مخالف بوده است. او این موضوع را تکذیب نیز نکرد. البته جلیلی صرفاً به این موضوع نمی‌پردازد، اما موضع کلی او و تیمش درباره FATF مشخص است.

این ابهام نیز وجود دارد که آیا جلیلی در تئوری زمستان سخت و به هم زدن روند احیای برجام نقش داشته است یا نه. چرا که رد این تئوری را می‌شود تا تیم جلیلی دنبال کرد. از سوی دیگر، در مناظرات مشخص شد که نفت کشور با ایده‌های دولت سایه و تیم او با این وضعیت فروخته می‌شود. وضعیتی ناشی از تحریم‌های سخت که محمدباقر قالیباف به عنوان یکی از سران سه قوه، حداقل دو یا سه بار طی ماه‌های گذشته به آن اشاره کرده است. درگیری میان جلیلی و زنگنه بر سر موضوع کرسنت نیز قدیمی است و بار‌ها به آن پرداخته شده. به تازگی نقش سعید جلیلی در ممانعت از حضور تلویزیونی میرحسین موسوی پیش از آغاز جدی شدن بحران در سال ۱۳۸۸ نیز مطرح شده است.

باید دید جلیلی درباره این سوال تازه زنگنه نیز سکوت می‌کند یا دست به روشنگری می‌زند.


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

۴ نکته بین سطور مصاحبه پزشکیان با NBC