خطر تندروها برای جریان اصولگرا از زبان ایمانی: عقلا به رادیکالیسم حساسیت داشته باشند
اقدامات اخیر اصولگرایان و انتقادات گاه و بیگاه آنان از سوپرانقلابیها نشان میدهد که تندرویها آنان را هم خسته کرده است. چنانچه هر چند وقت یکبار شاهد تقابل و نقدها به این طیف از تندروها هستیم. اما آیا اصواگرایان به دنبال...
اقدامات اخیر اصولگرایان و انتقادات گاه و بیگاه آنان از سوپرانقلابیها نشان میدهد که تندرویها آنان را هم خسته کرده است. چنانچه هر چند وقت یکبار شاهد تقابل و نقدها به این طیف از تندروها هستیم. اما آیا اصواگرایان به دنبال اعلام برائت از تندروها هستند؟
به گزارش خبرآنلاین، ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا، درباره برخورد اصولگرایان با تندورها بیان کرد: «جریان موسوم به جریان اصواگرا، تا به الآن کارنامه ضعیغی در خصوص مقابله با برخی از جریانات فکری در درون خودش داشته است. عملکرد آنان قابل قبول نیست.»
وی همچنین تاکید کرد: «من فکر میکنم مسئله افراطیون و رادیکالیسم یک پدیده جدید است و همه جناحهای سیاسی و عقلای سیاسی باید نسبت به آن حساسیت نشان بدهند.»
این فعال سیاسی گریزی هم به تجمعاتی که علیه دولت و مجلس دوازدهم به راه افتاد زد و گفت: «ما باید اجازه بدهیم برخی از افراد انتقاد کنند حتی اگر اکثریت جامعه مخالفت آنان را نپسندند. اگر بخواهیم جلوی اظهارنظرها را بگیریم، نظرات زیرزمینی شده و به نفع سیاست کشور نیست.»
مشروح گفت و گوی ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا را در ادامه میخوانید؛
آقای ایمانی! این روزها فشار تندروها به دولت چهاردهم بر سر تصمیماتی مانند بررسی FATF و احتمالات مذاکرات برای رفع تحریمها بیشتر شده است. حتی در تصمیماتی مانند قانون عفاف و حجاب و فیلترینگ؛ تجمعاتی هم علیه آقای قالیباف و پزشکیان رخ داده است. به نظر شما پشت پرده این فشارها و تندرویها چیست؟
این مخالفتها نشان دهنده یک جامعه سیاسی پویاست. اینکه افرادی از هر اردوگاه فکری باشند که با برخی از اقدامات دولت یا مجالس مخالفت کنند. این اشکالی ندارد. یک جامعه یک دست که از دولت وقت، شورای نگهبان یا مجلس وقت حمایت کند، مطلوب نیست. ما باید اجازه بدهیم برخی از افراد انتقاد کنند حتی اگر اکثریت جامعه مخالفت آنان را نپسندند. اگر بخواهیم جلوی اظهارنظرها را بگیریم، نظرات زیرزمینی شده و به نفع سیاست کشور نیست.
من با هر گونه تجمع افراد، گروهها و جناحها برخلاف مجوز وزارت کشور مخالف هستم، اما بگذاریم افراد با اقدامات دولت بر سر FATF یا قیمت ارز مخالفت کنند و حتی وزارت کشور به صورت رسمی اجازه بدهد افراد نظرات خودشان را علیه رئیس دولت یا رئیس مجلس بیان کنند. نباید به دنبال آن باشیم که اگر افرادی با یک سری از اقدامات دولت مخالفت کردند، به آنان مارک تندرو بزنیم. باید حرفها گفته شود و اشکالی ندارد که تجمعاتی در مخالفت با FATF یا ابلاغ قانون عفاف و حجاب برگزار شود. این خیلی بهتر از آن است که جلوی حرف زدن افراد را بگیریم. مگر علیه مجلس تا به الآن تظاهرات نبوده است.
هیچگاه در تجمعات نباید توهین به افراد مسئول و غیرمسئول شده به کار ببرند
آقای ایمانی! موضوع این نیست که بگوییم نباید از دولت یا مجلس انتقاد کرد، اما یک فرقی بین انتقاد کردن و تندروی وجود دارد. منظور ما برگزاری تجمعی است که همراه با توهین و تهدید همراه بوده، مانند تجمع اخیر که رئیس مجلس را تهدید کردند.
تجمع باید در چارچوبی که وزارت کشور اجازه میدهد، برگزار شود. اگر وزارت کشور به صورت رسمی مجوز بدهد، مشخص میشود که درخواست کننده این تجمع چه کسانی بوده و مسئولیتهای تجمع هم را باید بپذیرند. هیچگاه در تجمعات نباید توهین به افراد مسئول و غیرمسئول شده و ادبیات سخیف به کار نبرند. اگر وزارت کشور هم برای برگزاری تجمع مجوز نداد، آن افراد هم ادبیات سخیف به کار بردند، باید یقه چه کسی را گرفت؟
بر همین اساس، اگر وزارت کشور برای تجمعی، مجوز صادر نکرد، باید آن را بهم بزند. اگر مجوز صادر کرد، مشخص میشود که درخواست کننده مجوز چه کسی بوده و مسئولیت اینکه توهین و حرفهای ناپسند زده شده را به عهده فردی که درخواست مجوز داده است.
چرا وزارت کشور سختگیری کرده و مجوز نمیدهد؟
چند تجمعی که زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم برگزار شده، بدون مجوز بوده است. سکوت وزارت کشور توجیه دارد؟
در مجموع نه فقط برای وزارت کشور دولت چهاردهم که درباره تمامی وزارت کشورها گفتهام، اگر تجمعی حتی بعد از نمازجمعه استانها برگزار میشود، باید با مجوز وزارت کشور باشد. اگر تجمعی هم بدون مجوز برگزار میشود، وزارت کشور باید آن را بهم بزند. از طرفی دیگر هم باید برای برگزاری تجمع مجوز طبق اصل قانون اساسی بدهد. در طی ۴۰ سال گذشته، به تعداد انگشتهای دست هم تجمعی را که وزارت کشور برای برگزاری تجمع سیاسی یا صنفی مجوز داده باشد را پیدا نمیکنید.
چرا وزارت کشور سختگیری کرده و مجوز نمیدهد؟ از همین فردا اعلام کند که هر تجمع کنندهای که مخالف یا موافق دولت باشد، باید از من مجوز گرفته و آن را به فوریت صادر خواهم کرد. اگر وزارت کشور برای تجمعی مجوز نداده است، باید آن را بهم بزند. نمیتوان گفت، که وزارت کشور مجوز نداده، تظاهرات انجام شده، برخورد هم نکرده و بگوییم مقصر کیست؟
اصولگرایان مواجهه جدیتر با تندروها داشته باشد
از زمان انتخابات مجلس تا کنون و در چند ماه اخیر، بارها شاهد این بودیم که در برخی از رسانههای اصولگرا، از برخی تندروها مانند آقای رسایی و آقای ثابتی و ... انتقاد کردند. نظر شما در این باره چیست؟ آیا عقلای اصولگرا به این نتیجه رسیدهاند که نباید به تندروها بها داده شود؟
جریان موسوم به جریان اصواگرا، تا به الآن کارنامه ضعیغی در خصوص مقابله با برخی از جریانات فکری در درون خودش داشته است. عملکرد آنان قابل قبول نیست. یعنی اصولگرایان در زمان انتخابات و بعد از آن، یک سکوت و مماشاتی را با برخی از طیفها داشته است که همین طیفها در مواقعی در مقابل اصولگرایان ایستاند. اصولگرایان تلاش کردند بر اساس حسن نیست با آنان برخوردی نداشته و مماشات کنند. این مماشات با این روش کار صحیحی نبوده است.
باید جریان اصولگرایان یک خط مشی و مواجه جدی تری نسبت به طیفهای دیگری که نگاه متفاوتی دارند، داشته و تدبیر جدی کند. طیفهایی که ممکن است حیات اصولگرایان را در معرض خطر قرار بدهند.
نباید اجازه رشد به رادیکالیسم بدهیم
اما برخی معتقدند که تندروهای امروز مانند جبهه پایداری، محصول عملکرد خود اصولگرایان است...
مسئله تندروی در هر دو طیف سیاسی سابقه دارد. بنای تندروی را ابتدا اصلاح طلبان در ۲۰ سال پیش شروع کردند. من فکر میکنم مسئله افراطیون و رادیکالیسم یک پدیده جدید است و همه جناحهای سیاسی و عقلای سیاسی باید نسبت به آن حساسیت نشان بدهند. همه نباید اجازه رشد به رادیکالیسم بدهند، نه اینکه اگر متعلق به آن جناح بود، این جناح مطالبه کند یا به عکس
باید همه مطالبه برخورد با رادیکالیسم را داشته باشند تا به یک درک مشترک برسم که رادیکالیسم برای کشور خطرناک است. اگر با رادیکالسیم در یک جناح برخورد کرد، رادیکالهای جناح دیگر بیشتر تحریک میشوند.
آقای ایمانی! آیا اصولگرایان به دنبال اعلام برائت از تندروها هستند؟
من اطلاع دقیقی ندارم، اما بازخوردهایی که ما داریم نشان میدهد که اصولگرایان، به این جدیت رسیدند که یک مقداری صفوف روشنتر و واضحتر باشند.