فعالان سوری به جولانی نامه دادند
گروهی از فعالان جامعه مدنی سوریه ابتکارعملی را در شبکههای اجتماعی برای امضای نامهای شامل دیدگاهشان درباره آینده کشور خطاب به احمد الشرع (ابومحمد الجولانی)، سرکرده گروه تحریر الشام کلید زدند. به گزارش ایسنا، این گروه از...
گروهی از فعالان جامعه مدنی سوریه ابتکارعملی را در شبکههای اجتماعی برای امضای نامهای شامل دیدگاهشان درباره آینده کشور خطاب به احمد الشرع (ابومحمد الجولانی)، سرکرده گروه تحریر الشام کلید زدند.
به گزارش ایسنا، این گروه از فعالان در نامه خود ضمن تشکر از عملکرد الشرع و نیروهایش در این مدت صرف نظر از برخی اقدامات فردی اشتباه اعلام کردند: با گذشت بیش از یک ماه از حضور شما در راس قدرت و بروز نشانههای نگرانکننده متعددی در خصوص مرحله انتقالی و آینده کشور، ابهامها و خلأهایی در قانون اساسی وجود دارند که موجب نگرانیهای بسیاری به ویژه در میان متخصصان قانون اساسی و قوانین شده و استمرار این وضعیت میتواند خطراتی را ایجاد کند.
آنها در ادامه تاکید کردند: انتظار میرود که سند قانون اساسی صادر شود که اصول، قواعد و ساختار مرحله انتقالی و شیوه مدیریت آن را تعیین کند بدون اینکه فراتر از هویت و آینده کشور بوده و هدف از آن ساماندهی مرحله انتقالی، تضمین حقوق و آزادیها، برطرف کردن نگرانیهای مردم و پایان دادن به شایعهها و تفسیرها باشد.
همچنین این فعالان در ادامه نامه خود اظهار کردند: کنفرانس ملی که قرار است برگزار شود، اولین، مهمترین و تاثیرگذاترین گام بنیادی برای حال حاضر و آینده کشور است چراکه ویژگیهای آتی کشور را مشخص میکند و تمامی تصمیمها و گامهای اصلی پس از آن از جمله انتخاب مجمع موسسان و تدوین قانون اساسی بر اساس نتایج آن شکل خواهند گرفت به همین دلیل با نهایت دقت، تامل و مسؤولیتپذیری برای آن آماده شد.
به نوشته روزنامه «عربی۲۱»، آنها بر لزوم ایجاد محیطی مناسب، ایمن و بیطرف برای برگزاری کنفرانس، زمان کافی برای بررسی موضوعات و تصمیمات آن و نیز تعیین جدول زمانی برای اجرای تصمیمات کنفرانس و نظارت بر اجرای آن از سوی دولت موقت سوریه تاکید کردند.
این فعالان در ادامه نیز انجام رایزنیهای گسترده با گروهها، نهادها و شخصیتهای ملی برای اطلاع از نظر آنها در خصوص کنفرانس و موضوعات آن، انتخاب افراد شرکتکننده، سازوگارهای مناقشه و تصمیمگیری، تعیین اصول و استانداردهایی روشن و شفاف برای انتخاب حاضران در کنفرانس در کنار دقت بالا در حضور نمایندگان همه گروهها به شکلی منصفانه و بدون هر گونه تحریم، به حاشیه راندن را خواستار شدند.
آنها همچنین تعیین دستورکار مشخص و اعلام آن، تعیین کارشناسانی برای تهیه گزارشها و تحقیقات درباره آن، راهاندازی تریبونهایی با مدیریت افرادی حرفهای شدند که به جمعآوری نظرات و پیشنهادهای شهروندان، دستهبندی و ارائه آنها به کمیته سازماندهی و در دسترس قرار دادن آنها برای شرکتکنندگان میپردازند.