مقایسه کیا اپتیما K۵ و هیوندای سوناتا وارداتی؛ سدان های مدل ۲۰۲۵

منبع خبر / پدال / خودرو / ۳ روز پیش

سال ۱۴۰۳، مدل جدید کیا اپتیما K۵ و هیوندای سوناتا برای ورود به ایران رونمایی شدند. این خودروها از نظر فنی مشابه هستند اما تفاوت‌هایی دارند که برای خریداران احتمالی مهم است. فهرست محتوا مقایسه طراحی کیا اپتیما K۵ و هیوندای سوناتا ۲۰۲۵...

سال ۱۴۰۳، مدل جدید کیا اپتیما K۵ و هیوندای سوناتا برای ورود به ایران رونمایی شدند. این خودروها از نظر فنی مشابه هستند اما تفاوت‌هایی دارند که برای خریداران احتمالی مهم است.

اوایل دهه‌ی ۸۰ خورشیدی، تنوع خودروهای کره‌ای در ایران به شدت افزایش یافت. سوناتا و اپتیما از اولین نمونه‌های وارداتی در کلاس سدان بودند که اتفاقا مورد توجه قرار گرفتند. طی سال‌های بعد، استقبال مردم ایران از هیوندای سوناتا بیشتر بود اما به مرور زمان با معرفی مدل‌های اپتیما، محبوبیت سدان کیا نیز بالا رفت.

کیا موتورز کره جنوبی، در ایران با خودروی پراید معرفی شد؛ اما امروزه با محصولاتی متنوع در کلاس بدنه‌های متفاوت، برندی مشهور برای خریدار داخلی محسوب می‌شود. این مجموعه، در سال ۱۹۴۴ حدود ۸۰ سال پیش بنیان نهاده شد؛ اما در بیست سال اول، بر تولید کامیون و موتورسیکلت با تکیه بر محصولات ژاپنی تمرکز داشت. اولین خودروی تولید انبوه کیا، بر اساس مدلی از مزدا در سال ۱۹۷۳ شکل گرفت و حالا با کارخانه‌های متعدد در سراسر دینا، مستقل از برندهای خارجی فعالیت می‌کند. بیش از ۴۵ درصد از سهام کیا، در اختیار هیوندای است تا عضو مهم یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های خودروسازی دنیا، محسوب شود. مجموع تولیدات کیاموتورز ۳/۵ تا ۴ میلیون دستگاه برآورد می‌شود.

شرکت هیوندای در سال ۱۹۴۷ و اوج بحران اقتصادی بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت؛ اما امروزه ارزش تجاری بالاتری نسبت به آئودی، نیسان و پورشه دارد. دپارتمان خودروسازی هیوندای، در سال ۱۹۶۷ شروع به فعالیت کرد و امروزه با جایگاه سی و نهم در فهرست مهم‌ترین برندهای دنیا، تقریبا ارزشی برابر با فورد آمریکا کسب کرده است. با این اوصاف، طبیعی است که در هر کلاس خودرویی، از جمله لوکس و نیمه لوکس، محصولی ساخت هیوندای در بازار جهانی حضور داشته باشد.

کیا اپتیما وارداتی نمای ترکیبی

اولین اپتیما (kia K۵) سال ۲۰۰۰ تولید شد. این خودرو از ابتدا، مشابهت فنی بسیار زیاد با هیوندای سوناتا داشت و همین شرایط را تا امروز ادامه داد. نسل دوم با چهره‌ی مدل ۲۰۰۹ به بازار ایران رسید؛ اما همراه نسل سوم و چهارم بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ بیشترین محبوبیت را کسب کرد. دسترسی محدود مردم ما به سدان‌های ژاپنی، مثل تویوتا کمری و هوندا آکورد، هم‌زمان با واردات پرشمار با خدمات پس از فروش قابل قبول محصولات ساخت کره‌، اپتیما را به گزینه‌ای جذاب برای بازار ایران تبدیل کرد. با این شرایط، شکی نیست نسخه‌ی کیا اپتیما ۲۰۲۴ از نسل پنجم هم، مشتریان پرتعداد با قیمت نجومی داشته باشد.

نسل اول هیوندای سوناتا با پلتفرم میتسوبیشی ساترن سال ۱۹۸۵ به تولید رسید. این خودرو با نسل سوم و هنگام واردات خودروهای خارجی در دهه‌ی ۱۳۷۰ به تعداد محدود وارد ایران شد. نسل پنجم سوناتا در سال ۲۰۰۴ پا به بازارهای جهانی گذاشت. این مدل، موفقیتی باورنکردنی برای هیوندای بود و برخلاف پلتفرم مشترک با اپتیما، فراتر از برادر خود ظاهر شد. سوناتا نسل پنجم که با پیشرانه‌ی ۲.۴ لیتری در ایران نیز حضور داشت، تا سال ۲۰۰۹ در کارخانه‌های هیوندای کره، آمریکا، چین، هندوستان، ترکیه، مصر، تایلند و سودان تولید شد.

نسل هشتم هیوندای سوناتا از سال ۲۰۲۰ وارد بازار جهانی شده و تغییر چهره اساسی را حدود یک سال پیش تجربه کرده است. این امر احتمالا به دلیل انتقادات گسترده نسبت به مدل اولیه شکل گرفت تا نهایتا مدل ۲۰۲۴ چراغ‌های بسیار باریک و سراسری داشته باشد. این خودرو علاوه‌بر کره جنوبی، در کشورهای امریکا، تایلند؛ قزافستان، ویتنام، پاکستان و چین مونتاژ می‌شوند. از شرایط موجود می‌توان نتیجه گرفت سوناتای وارداتی، از چین به بازار ایران برسد.

مقایسه طراحی کیا اپتیما K۵ و هیوندای سوناتا ۲۰۲۵

به طور خلاصه، علاقه‌مندان خودروهای مدرن و طرح‌های خلاقانه، بهتر است سوناتا جدید با چراغ‌های باریک را انتخاب کنند. اپتیما K۵ با شخصیت اسپرت و انتقام‌جو، حس کلاسیک در مدل‌های مختلف کیا را تداعی می‌کند. ابعاد هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ با طول ۴,۹۱۰ عرض ۱۸۶۰ میلی‌متر و ارتفاع سقف ۱۴۴۵ میلی‌متر، همراه فاصله محورهای ۲۸۴۰ میلی‌متر، تعریف می‌شود. کیا اپتیما وارداتی مشابه سوناتا با طول ۴,۹۰۵ و عرض ۱,۸۶۰ و ارتفاع ۱,۴۴۵ میلی‌متر، همراه فاصله محوری ۲,۸۵۰ میلی‌متر تولید شده است. هر دوی این خودروها بزرگ‌تر از مدل ۲۰۱۷ موجود در ایران هستند.

کیا اپتیما وارداتی نمای اصلی

اپتیما K۵ مدل ۲۰۲۵ با LED پیوسته و یک‌خط زیگزاگ شبیه صاعقه ارایه می‌شود. همچنین، جلوپنجره‌ی سنتی کیا موسوم به دماغ ببر (Tiger nose) در این خودرو استفاده شده است. در نمای جانبی اپتیما ۲۰۲۴، زیاده‌روی برای خطوط حجم‌دهنده وجود ندارد. حالت ساده با خمیدگی ملایم درها، به خوبی اپیتما را متمایز از هیوندای النترا نشان می‌دهد. فرم بدنه، حس یک سدان کوپه یا فست بک را تداعی می‌کند. دیگر نکته‌ی جالب برای اپتیما ۲۰۲۴، رینگ‌های ۱۸ و نوار کروم کشیده شده از شیشه‌ی جلو تا انتهای بدنه هستند که خلاقیت در طراحی این خودرو را تایید می‌کنند.

کیا اپتیما وارداتی نمای پشت

در پشت، چراغ‌ها پیوسته و کم هیجان هستند؛ اما حجم‌دهی بدنه برای گلگیر و سپر، جذاب دیده می‌شوند. برای پلاک و اگزوزها، جایگاه ویژه وجود دارد تا حس اسپرت اپتیما کاملا متفاوت از نسل‌های قبل باشد. درپوش صندوق به نسبت دیگر اجزای بدنه، کوچک است و همراه شیشه‌ی بزرگ در عقب، باز نمی‌شود.

در نمای رو‌به‌روی سوناتا ۲۰۲۵، لبه‌ی چراغ‌های اصلی کاملا منطبق بر راستای کاپوت طراحی شده است تا همراه‌ با حالت یک‌پارچه، هماهنگی و انسجام چشم‌نواز در ادوات هیوندای سوناتا را نشان دهد. کاسه چراغ داخل سپر، ۲ هالوژن دارد که نور بالا و پایین را تأمین می‌کنند. علاوه بر خطوط روی کاپوت، جلوپنجره‌ی جدید هم نسبت به سوناتا LF مدل ۲۰۱۷، زوایای تیزتری دارد و یک شش‌ضلعی تشکیل می‌دهد که نقش زیادی در اسپرت و انتقام‌جو نشان دادن شخصیت خودرو بازی می‌کند.

پشت خودرو اصلا ساده نیست و البته شباهت زیادی به النترا دارد. مهم‌ترین نکته‌ی مثبت در طراحی نمای پشت سوناتا، حجم‌دهی سپر و کاپوت عقب است که همراه‌با لبه‌ای شبیه به اسپویلر در انتهای درپوش صندوق، کاملا اسپرت و جوان‌پسند به نظر می‌رسد. لوگوی سازنده و نام مدل (SONATA) در مرکز و هماهنگ با تقارن ادوات مختلف دیده می‌شوند. چراغ‌های قرمز هشداردهنده هم جایگاهی عجیب در طرفین سپر دارند.

مقایسه کابین کیا اپتیما K۵ و هیوندای سوناتا ۲۰۲۵

برخلاف نمای بیرونی و تفاوت چشمگیر سدان‌های کره‌ای، ساختار کلی در کابین کیا اپتیما K۵ و هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ مشابه است. نمایشگرهای پیوسته روی داشبورد نصب شده‌اند و کلیدهای فیزیکی برای کنترل تجهیزات مختلف، وجود دارند. مدل‌های وارداتی از این خودروها، برتری هیوندای نسبت به سدان کیا را از نظر کیفیت مواد داخل اتاق نشان می‌دهند.

کیا اپتیما وارداتی نمای داخلی

در اتاق اپتیما ۲۰۲۵ دسته‌ دنده‌ی بزرگ و سنتی، بین صندلی‌ها جلو، کاملا توی ذوق می‌زند. این مورد برای غالب نسخه‌های موجود در بازار جهانی (مثل سوناتا)، حالت جوی استیک و کلیدگردان کوچک دارد. پنل دیجیتال پشت فرمان برای مدل وارداتی نیز دیده نمی‌شود. همچنین نمایشگر کوچک ۸ اینچ با کلیدهای گردان طرفین مانیتور، در نسخه‌ی وارداتی کیا اپتیما ۲۰۲۴ کوشا خودرو ارایه شده اما مدل‌های سفارشی خارج ایران، نمایشگر ۱۰/۲۵ اینچ فراهم می‌کنند.

حالت کاملا مدرو فرمان با پایه‌های باریک، احتمالا برای تمام مخاطبان، جذاب محسوب نمی‌شود. این شرایط، در مقایسه با اپتیما ۲۰۲۴ یا حتی سدان‌های چینی، عجیب به نظر می‌رسد. دو نمایشگر بزرگ ۱۲ اینچ، حس یک خودروی مدرن را القا می‌کنند اما انبوه کلیدهای فیزیکی و گردان، مشابه خودروهای قدیمی هستند. سطح بالای داشبورد از پلاستیک سخت ساخته شده و صرفا نوار باریکی از ناحیه‌ی میانی، چرمی است.

هر دو خودرو از صندلی چرم و فضای مناسب برای ۴ سرنشین بلند قد استفاده می‌کنند؛ اما هیوندای سوناتا حدود ۳۰ لیتر صندوق بزرگتری دارد. فضای حمل بار برای کیا اپتیما ۴۵۳ لیتر است.

مقایسه پیشرانه و تجهیزات کیا اپتیما K۵ با هیوندای سوناتا ۲۰۲۵

کوشا خودرو، موتور ۲ لیتر تنفس طبیعی با قدرت ۱۵۰ اسب بخار و گشتاور ۱۹۶ نیوتن‌متر برای اپتیما ۲۰۲۴ معرفی کرده است. گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک، سرعت‌گیری صفر تا صد کیلومتر برساعت ۱۰ ثانیه فراهم می‌کند و میانگین مصرف سوخت، حدود ۱۰ لیتر در صد کیلومتر خواهد بود.

کیا اپتیما وارداتی نمای سقف

هرمس خودرو نیز در آگهی پیش‌فروش اسفند ۱۴۰۳، کیا اپتیما K۵ با موتور ۱/۵ لیتر توربو را ثبت کرده است. این مدل ۱۷۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۳ نیوتن‌متر گشتاور دارد. عملکرد فنی اپتیما با موتور ۱/۵ توربو مشابه ۲ لیتر تنفس طبیعی است اما مصرف سوخت ۸ لیتر در صد کیلومتر دارد.

ظاهرا شرکت هرمس خودرو هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ را وارد ایران خواهد کرد. این مدل از موتور ۲ لیتر توربوشارژ با قدرت ۲۴۴ اسب بخار و گشتاور ۳۵۳ نیوتن‌متر استفاده می‌کند. گیربکس اتوماتیک ۸ سرعته، سرعت‌گیری صفر تا صد کیلومتر برساعت ۸ ثانیه و میانگین مصرف سوخت ۱۰ تا ۱۱ لیتر در صد کیلومتر برای سوناتا وارداتی پیش‌بینی شده است.

کیا اپتیما وارداتی
کیا اپتیما وارداتی نمای سقف
کیا اپتیما وارداتی نمای سانروف
کیا اپتیما وارداتی نمای پشت
کیا اپتیما وارداتی نمای اصلی
کیا اپتیما وارداتی نمای جانبی
کیا اپتیما وارداتی نمای داخلی
کیا اپتیما وارداتی نمای دسته دنده
کیا اپتیما وارداتی نمای ترکیبی

کاتالوگ رسمی کیا اپتیما K۵ با هیوندای سوناتا ۲۰۲۵ توسط شرکت‌های واردکننده منتشر شده است. ظاهرا هیچ‌کدام از این خودروها مجهز به رانندگی خودران و ترمز اتوماتیک نیستند. امکانات مشترک به شرح زیر هستند:

  • پشتیبانی از اپل کارپلی و اندروید اتو
  • کروز کنترل هوشمند
  • سقف پانوراما
  • چراغ‌های LED با نوربالا اتوماتیک
  • شیفترهای تعویض دنده پشت فرمان
  • صندلی‌های جلو با تنظیم برقی و گرم‌کن
  • تهویه مطبوع اتوماتیک دوکانال،
  • هشدار نقاط کور و خروج از خط
  • دستیار هدایت بین خط
  • هشدار خواب‌آلودگی راننده
  • حسگر تصادف از جلو با ترمز اضطراری
  • ۶ کیسه هوا

قیمت کیا اپتیما K۵ با هیوندای سوناتا ۲۰۲۵

غالب پیش‌فروش‌های انجام شده برای اپتیما K۵ یا هیوندای سوناتا فاقد قیمت مشخص در هنگام تحویل هستند. این خودروهای در بازار جهانی، ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار قیمت دارند و با توجه به نرخ فعلی دلار، احتمالا برای مصرف‌کننده، ۵ تا ۶ میلیارد تومان هزینه خرید خواهند داشت. هم‌اکنون در بازار ایران، برای کیا اپتیما ۲۰۱۷ کم‌کار، حدود قیمت ۴ تا ۴/۵ میلیارد تومان وجود دارد

۳۹۳۴۶۱a۴-۷۱۲۲-۴۶۳۹-af۴۸-b۰bc۷۵c۲۳۶۵f


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

نسل جدید اوپل آسترا استیشن معرفی شد