کتک زدن آمریکایی ها توسط ترامپ

از روزی که ترامپ قدرت را در ایالات متحده به دست گرفت وی دیوانه وار تلاش دارد هم آمریکا و هم جهان را به اشکال مختلف به هم بریزد.
از ادعاهای ارضی بر علیه کشورهای مختلف که متحدین بسیار نزدیک آمریکا به حساب می آمدند گرفته تا تلاش برای تصرف منابع خدادادی کشورهای دیگر مانند اوکراین و دانمارک و... تا تهدید ها بر علیه ایران و روسیه و چین تا جنگ تجاری با کشورهای دیگر.
اینبار ترامپ در یک اقدام جنون آمیز دیگر جنگ اقتصادی با کل جهان راه انداخته و تعرفه های تجاری از تعرفه پایه ۱۰% گرفته تا حدود ۴۸% بر کالاهای وارداتی از کشورهای دیگر وضع کرده.
شاید برخی ندانند اما قبل تر آمریکایی ها که با اروپایی ها وارد جنگ کشاورزی شده بودند اقدام مشابهی را در ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۹ میلادی انجام دادند و این اقدام آنها منجر به رکود بزرگ در آمریکا شد، بورس آمریکا به شدت سقوط کرد و صدها هزار آمریکایی کارهای خود را از دست دادند و در نهایت علیرغم اینکه آمریکایی ها مجبور شدند که دست از جنگ اقتصادی خود بردارند اما این اقدام آنها موجبات راه افتادن جنگ جهانی دوم را فراهم کرد.
تصور اقتصاد دانان آمریکایی در آن زمان این بود که با وضع تعرفه های تجاری بر علیه کالای دیگر کشورها اشتغال و صنعت درونی آمریکا را تقویت می کنند اما این اقدام آنها موجب سقوط بازار سهام و همچنین ارزش دلار شد و نتیجه معکوس داشت.
امروزه ترامپ دارد همان اشتباه را انجام می دهد و یک روز پس از اقدام وی بازارهای سهام ایالات متحده سقوط کرده و ارزش دلار آمریکا به پایین ترین سطح خود پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری در آمریکا رسیده و طبق برخی بر آوردها ضرر مردم آمریکا از بابت این تصمیم ترامپ طی سال جاری میلادی به بیش از چیزی حدود ۷ هزار ملیارد دلار خواهد رسید.
آنقدر این تصمیم دولت ترامپ نسنجیده بوده که حتی برای کالای کشورهایی که نسبتا هیچ داد و ستدی با آمریکا ندارند هم عوارض ده درصدی وضع شده مثل ایران و افغانستان و سوریه و لبنان و یمن و لیبی و... برای برخی کشورها مانند آنگولا تعرفه ۴۸% تعیین شده چون آنگولا از کالای آمریکایی ۴۸% عوارض می گیرد، این در حالی است که آنگولا کلا هیچ صادراتی به آمریکا ندارد.
به هر حال اقدامات ترامپ بر علیه دیگر کشورها نه فقط منجر به آن شده که دولت ها تصمیم به تلافی بگیرند بلکه حتی مردم این کشورها اقدام به تحریم کالای آمریکایی نمایند.
عملا این اقدام به تحریم از کانادا شروع شد و مردم کانادا کالای آمریکایی را تحریم کردند و امروزه این ماجرا به کشورهای اروپایی نیز کشیده شده و مردم کشورهای اروپایی شروع کرده اند کالای آمریکایی را تحریم کردن و از خرید آنها خودداری می کنند.
تحریم ها حتی از ماجرای خرید کالا فراتر رفته و به تحریم سفر به آمریکا هم کشیده شده.
در حالی که ترامپ دستور العمل های آنچنانی برای منع سفر شهروندان بسیاری از کشورها از جمله ایران و افغانستان به آمریکا صادر کرده امروزه مردمان کشورهایی که متحد آمریکا به حساب می آیند هم سفر به آمریکا را تحریم کرده اند.
طبق آماری که از سفر مردم کانادا به آمریکا منتشر شده طی دو ماه اخیر سفر کانادایی ها هر ماه ۱۰ درصد از سابق کمتر بوده و آمار آژانس های مسافری اروپا نشان می دهد که نسبت رزرو تور های مسافرتی به آمریکا در مقایسه با دوران مشابه سال گذشته ۲۵% کاهش داشته و این درصد رو به افزایش است.
مضاف بر اینها باید به این نکته توجه داشت که آمریکایی ها برای تولید بخش بزرگی از کالای خود نیاز به واردات مواد اولیه از دیگر کشورها می باشند و طبیعتا با وضع این تعرفه ها قیمت تمام شده کالاهای آمریکایی برای خود مردم آمریکا هم افزایش خواهد داشت چه رسد برای دیگر کشورها.
این بدین معنا است که اقدامات خصمانه ترامپ بر علیه جهان نه فقط موجب آن شده که مردم آمریکا متضرر شوند و مردمان دیگر کشورها اقدام به تحریم کالای آنها نمایند بلکه حتی منجر به آن شده که ایالات متحده در سطح جهانی منزوی شود.
کارشناسان اقتصادی باور دارند ادامه این روند سیاست های ترامپ می تواند، حتی در صورت عقب نشینی ترامپ از تصمیم اش، در نهایت موجب آن شود که دهه رکود بزرگ به آمریکا برگرد، رکودی که می تواند موجبات فروپاشی ایالات متحده را فراهم کند چرا که بسیاری از ایالت ها امروزه مخالف این سیاست های دولت فدرال هستند و حاضر نیستند تاوان ماجراجویی های ترامپ را بپردازند.