جنجال های کابل ۱۲VHPWR انویدیا پایانی ندارد؛ این بار کابل کارت گرافیک RTX ۵۰۹۰ از دو سر ذوب شد!


جنجال های کابل 12VHPWR انویدیا پایانی ندارد؛ این بار کابل کارت گرافیک RTX 5090 از دو سر ذوب شد!

در اتفاقی نگران‌کننده برای کاربران حرفه‌ای و گیمرها، به تازگی یک کاربر ردیت گزارشی از ذوب شدن کابل برق کارت گرافیک RTX ۵۰۹۰ خود منتشر کرده است؛ اتفاقی که نه‌تنها کانکتور متصل به کارت گرافیک، بلکه سمت پاور را نیز ذوب کرده است. این کاربر اعلام کرد...

در اتفاقی نگران‌کننده برای کاربران حرفه‌ای و گیمرها، به تازگی یک کاربر ردیت گزارشی از ذوب شدن کابل برق کارت گرافیک RTX ۵۰۹۰ خود منتشر کرده است؛ اتفاقی که نه‌تنها کانکتور متصل به کارت گرافیک، بلکه سمت پاور را نیز ذوب کرده است.

این کاربر اعلام کرد که کارت گرافیک مدل MSI RTX ۵۰۹۰ Gaming Trio OC را حدود یک ماه قبل با قیمت بیش از ۳۰۰۰ دلار از فروشگاه Best Buy تهیه کرده و آن را با منبع تغذیه Corsair SF۱۰۰۰L که یک پاور ۸۰ پلاس پلاتینیوم و سازگار با استاندارد ATX ۳,۰ است، استفاده کرده است. این پاور حدود ۲۳۰ دلار قیمت دارد و به هیچ وجه یک مدل ضعیف یا ارزان به حساب نمی‌آید.

کابل 12vhpwr

نکته مهم اینجاست که هیچ گونه کابل افزایشی یا کابل ساخت شرکت ثالث در سیستم استفاده نشده بود و کارت گرافیک نیز اورکلاک نشده بود. با این حال، پس از چند هفته استفاده معمولی و بدون فشار زیاد، کاربر متوجه شد که هر دو سمت کابل، هم سمت GPU و هم سمت PSU، آسیب دیده‌اند.

تصاویر منتشرشده نشان می‌دهند که پلاستیک کانکتور در سمت پاور ذوب شده و به حالت برآمده در آمده است. همچنین یکی از سیم‌های داخل کابل به رنگ سفید سوخته درآمده که نشانه‌ای از دمای بسیار بالا در این نقطه است.

کابل کارت گرافیک

این اتفاق در حالی رخ داده که چندی پیش نیز یک کابل مربوط به کارت RTX ۵۰۹۰ ذوب شده بود. در آن حادثه، کابل از برند شرکت ثالث Moddiy بود، اما به عنوان کابل استاندارد ATX ۳,۰ و PCIe ۵.۰ با توان ۶۰۰ وات معرفی شده بود. بسیاری تصور می‌کردند که استفاده از کابل اورجینال مشکل را رفع می‌کند، اما به نظر می‌رسد مشکل فراتر از نوع کابل باشد.

کابل 12vhpwr

کابل استفاده‌شده در سیستم این کاربر همان کابل ۱۲VHPWR اورجینال همراه با پاور بود که تا ۶۰۰ وات را پشتیبانی می‌کرد. این اتفاقات یادآور مشکلات مشابهی است که پیش‌تر با کارت‌های RTX ۴۰۹۰ نیز گزارش شده بود. در آن موارد، دلیل اصلی، کامل جا نرفتن کابل به دلیل خشکی بیش از حد آن بود که منجر به طراحی نسخه جدید ۱۲V-۲x۶ شد.

در اوایل سال جاری میلادی، اورکلاکر معروف Der۸auer نیز آزمایشی مشابه انجام داد و دمای کانکتور سمت پاور به ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد و سمت GPU به ۹۰ درجه رسید. او اشاره کرد که علت اصلی، توزیع نامتعادل جریان در کابل‌ها بوده؛ به‌طوری‌که بعضی سیم‌ها بیش از ۲۰ آمپر و برخی دیگر تنها ۲ آمپر جریان را حمل می‌کردند.

سوختن کارت گرافیک

در همین رابطه بخوانید:

-
-
-

با اینکه این موارد انگشت‌شمار هستند، اما اهمیت ایمنی در استفاده از کابل‌های برق در کارت‌های گرافیک پرقدرت را دوباره یادآور می‌شوند. هنوز مشخص نیست که انویدیا یا تولیدکنندگان پاور چه واکنشی به این اتفاقات نشان خواهند داد.





۲۴۰ اسم دختر با کلاس و دلنشین با معنی و ریشه