نشانه های بیماری تریکوتیلومانیا


نشانه های بیماری تریکوتیلومانیا

تریکوتیلومانیا، یک بیماری روانی است که در آن فرد به طور عادتی و بی اختیار، موهای خود را می کند. در این اختلال روانی، فرد بر اثر یک عامل بر انگیزاننده به طور ناخودآگاه به سمت کندن مو سوق پیدا می کند و با انجام آن، از تنش فرد کاسته می شود. سپس حالتی از […] نوشته نشانه های بیماری تریکوتیلومانیا اولین بار در به اضافه سلامتی پدیدار شد.

تریکوتیلومانیا، یک بیماری روانی است که در آن فرد به طور عادتی و بی اختیار، موهای خود را می کند. در این اختلال روانی، فرد بر اثر یک عامل بر انگیزاننده به طور ناخودآگاه به سمت کندن مو سوق پیدا می کند و با انجام آن، از تنش فرد کاسته می شود. سپس حالتی از رضایت و آرامش موقت را تجربه می‌کند.

افراد مبتلا به تریکوتیلومانیا آگاه هستند که عملی کردن انگیزه های ناگهانی آنها می تواند صدماتی را به همراه داشته باشد، اما توانایی مقاومت در برابر آنها را ندارند. این افراد ممکن است در زمان استرس، کشیدن و کندن موها را به عنوان روشی برای آرام کردن خود انجام دهند.

نشانه های تریکوتیلومانیا

علاوه بر کشیدن و کندن مو، از دیگر نشانه های این اختلال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– احساس تنش پیش از کندن مو یا موقع مقاومت برای نکندن مو

– احساس آرامش، رضایت و شادی پس از کندن مو

– احساس پریشانی یا مشکلاتی در زندگی کاری و اجتماعی به واسطه کندن مو

– کچلی بخش هایی که تارهای مو کشیده و کنده شده اند

– رفتارهایی مانند وارسی ریشه مو، چرخاندن مو، کشیدن مو بین دندان ها، جویدن مو و یا خوردن مو

بسیاری از افراد مبتلا به تریکوتیلومانیا تلاش می کنند منکر مشکل خود شوند و ممکن است با استفاده از کلاه، روسری وابروها و مژه های مصنوعی فقدان موی خود را پنهان کنند.

چه عواملی موجب تریکوتیلومانیا می شوند؟

درمان اصلی برای تریکوتیلومانیا نوعی رفتار درمانی است که به نام «تمرین برگرداندن عادت» شناخته می شود. در واقع، این به معنای جایگزینی یک عادت بد با چیز دیگری است که مضر نیست

دلیل دقیق تریکوتیلومانیاهمچنان ناشناخته است. این شرایط ممکن است با اختلالاتی در مسیرهای مغزی که مناطق درگیر در تنظیم هیجانی، حرکت، شکل گیری عادت، و کنترل تکانه را به هم پیوند می دهند، مرتبط باشد.

همچنین برخی افراد مبتلا به تریکوتیلومانیا ممکن است به افسردگی یا اضطراب مبتلا باشند. احتمال مشاهده تریکوتیلومانیا در افرادی که سابقه ابتلای خانوادگی دارند نیز اندکی بیشتر است.

تریکوتیلومانیا چگونه تشخیص داده می شود؟

تریکوتیلومانیا بر اساس نشانه ها و علائم موجود تشخیص داده می شود و آزمایش خاصی برای آن وجود ندارد.

پزشک ممکن است فردی که نشانه های تریکوتیلومانیا را دارد، به یک روانپزشک یا روانشناس ارجاع دهد که طی مصاحبه با بیمار می تواند احتمال ابتلا به این اختلال را بررسی کند.

تریکوتیلومانیا چگونه درمان می شود؟

درمان اصلی برای تریکوتیلومانیا نوعی رفتار درمانی است که به نام «تمرین برگرداندن عادت» شناخته می شود. در واقع، این به معنای جایگزینی یک عادت بد با چیز دیگری است که مضر نیست.

با این روش، افراد مبتلا به تریکوتیلومانیا ابتدا تشخیص این که چه زمانی و کجا نیاز به کشیدن و کندن مو را احساس می کنند را فرا می گیرند. همچنین، آنها چگونگی کسب آرامش و انجام کاری دیگر که به آنها آسیب نمی رساند را فرا می گیرند، که روشی برای کاهش تنش در زمان احساس نیاز به کشیدن مو محسوب می شود.

این کار می تواند به سادگی مشت کردن دستی باشد که آنها برای کشیدن و کندن مو استفاده می کنند. درمان می تواند به هر گونه تفکر نامطلوب و مضر که ممکن است بر استرس محرک رفتار اضافه کند، رسیدگی کند.

تجویز دارو نیز می تواند بخشی از برنامه درمان باشد. نوعی از ضد افسردگی ها به نام مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) ممکن است در کمک به کاهش نیازهای بسیار شدید مفید باشند.

عوارض مرتبط با تریکوتیلومانیا چیست؟

عفونت و آسیب پوست، و ریزش موی دائمی از عوارض احتمالی تریکوتیلومانیا هستند. ریزش مو و آسیب پوست می توانند به مشکلاتی در زمینه اعتماد به نفس منجر شوند. در موارد شدید، برخی افراد ممکن است از حضور در موقعیت های اجتماعی به منظور پنهان کردن ریزش مو اجتناب کنند.

آیا امکان پیشگیری از تریکوتیلومانیا وجود دارد؟

هیچ روشی ثابت شده ای برای پیشگیری از تریکوتیلومانیا وجود ندارد، اما آغاز درمان به محض مشاهده نشانه ها می تواند کمک بزرگی به درمان این اختلال کند. فراگیری کنترل استرس نیز ایده خوبی است، زیرا استرس اغلب محرک رفتار کشیدن و کندن مو است.

منبع: عصر ایران

مطالب مشابه

نشانه های بیماری تریکوتیلومانیانشانه های بیماری تریکوتیلومانیاچند قدم تا بخشیدن خود نشانه های بیماری تریکوتیلومانیانشانه های بیماری تریکوتیلومانیاهورمون هایی که به بدن و روح انسان کمک می کند نشانه های بیماری تریکوتیلومانیانشانه های بیماری تریکوتیلومانیااثرات گریه کردن بر بدن و روان نشانه های بیماری تریکوتیلومانیانشانه های بیماری تریکوتیلومانیابدبینی و تاثیر آن بر طول عمر نشانه های بیماری تریکوتیلومانیانشانه های بیماری تریکوتیلومانیا۹ ویژگی افراد غیرجذاب و آزاردهنده


حبس کودک 3 ساله داخل کشو از زمان تولد توسط مادرش