آشنایی با خواص درمانی کبر


آشنایی با خواص درمانی کبر

گیاه کبر (داغ قارپوزی) یا هندوانه کوهی با نام علمی کاپرس (capers) گیاهی بومی مدیترانه است که در آب و هوای مرطوب و گرم کشورهای قبرس، ایتالیا، یونان، آفریقای شمالی و برخی مناطق آسیا به عمل می آید. در ایران هم در استان ایلام، پارس، بوشهر، کرمانشاه، خوزستان ، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمان و جنوب استان […] نوشته آشنایی با خواص درمانی کبر...

گیاه کبر (داغ قارپوزی) یا هندوانه کوهی با نام علمی کاپرس (capers) گیاهی بومی مدیترانه است که در آب و هوای مرطوب و گرم کشورهای قبرس، ایتالیا، یونان، آفریقای شمالی و برخی مناطق آسیا به عمل می آید. در ایران هم در استان ایلام، پارس، بوشهر، کرمانشاه، خوزستان ، کهگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمان و جنوب استان کرمان کشت می شود. کبر گیاهی است که بیشتر در دامنه کوه ها می روید و میوه آن قدری از میوه بلوز بزرگتر است. میوه کبر خیار کبر نامیده می شود. میوه و گل این گیاه را بیشتر به صورت ترشی مصرف می کنند.

خواص کبر
ریشه کبر جزء گیاهانی است که خواص و کاربرد بسیار زیادی در درمان امراض دارد و از این رو حکما کاربردهای را برای آن در درمان انواع بیماری ها ذکر کرده اند.

کبر بازکننده گرفتگی های طحال و کبد است و جزء بهترین داروهای برطرف کننده مشکلات سپرز (طحال) نام برده شده است.

گیاه کبر در پزشکی کهن یونانی و عرب مورد استفاده قرار می گرفته است. پوست این گیاه مزه ی تند و گس و اثر آرام کننده، معرق و نرم کننده دارد و در رفع سرفه و آرام کردن حملات آسم و دفع کرم کارساز بوده و در درمان دانه‌های پوستی سودمند است. شیخ الرئیس بوعلی سینا می فرماید: سپرز(طحال) را از ماده سودایی پاک کند و بعد از آن بهبود کامل حاصل شود.

پرورده کبر با سرکه و عسل دافع و خارج کننده سموم بدن و مدر سودا است.

ریشه کبر جهت بهبود فالج و برخی از امراض سیستم عصبی که ناشی از افزایش سردی و یا رطوبات است بسیار نافع است.

همچنین ترکیب کبر با ادویه های معطر مانند سنبل الطیب، اسطوخودوس، اذخر و عسل تحلیل برنده و خارج کننده ترشحات لزج سینه است و چون قاطع بلغم است از این رو برای دردهای مفصلی و سیاتیک و نقرس چه بصورت خوراکی و چه ضماد آن نافع است.

کبر ترشح ادرار و حیض را زیاد می کند و برای بازشدن خون قاعدگی در موارد قطع آن در زنان جوان مؤثر است و نیروی جنسی را افزایش می دهد.

از میوه این گیاه که به خیار کبر معروف است ترشی خوشمزه ای بدست می آید که اشتهاآور بوده و جهت رفع گرفتگی های کبد و طحال مؤثر است. مصرف ترشی کبر بیشتر در استان فارس و همدان مرسوم است.

گل کبر گلی است که بیشتر از لحاظ دارویی مورد بررسی قرار گرفته حال آنکه گلی است بسیار معطر و به شدت خوشبوی که عطری لطیف به همراه اندکی تلخی دارد. باعث تعجب است که بوی این گل منطبق با مد عطرسازی روز دنیاست و با گران قیمت ترین عطرهای دنیا رقابت می کند و همانطور که قبلا اشاره شد این گیاه در نواحی مختلف جغرافیایی ایران بخوبی رشد می کند و شاید سرمایه گذاری بر روی اسانس این گل بتواند سود سرشاری راوارد کشور نماید.

کبر برای درمان بیماریهای نظیر واریس و طحال نیز بکار می رود.

کبر اگر باسرکه و عسل در هم آمیخته شود پادزهری قوی برای بیشتر مسمومیتها بکار برده می شود

گیاه کبر کبد را تقویت می کند، درد دندان را تسکین می دهد و ریشه آن از بخشهای دیگر مفیدتر و پرخاصیت تر است.

کبر برای درمان بواسیر و شستشوی روده ها بکار می رود و خاصیت ضد روماتیسمی دارد.

جوانه های ناشکفته و مولد گل آن اثر نیرو دهنده داردوبرای بیماری نقرس مفید است.

میوه کال و نرسیده گیاه خاصیت ضد روماتیسمی دارد. که طول آن به ۱ تا ۲ سانتی متر می رسد برای تهیه ترشی بکار میرود .انواع بزرگتر آن که حداکثر چهار سانتی متر درازا دارد به شکل خام و به عنوان میوه مصرف می شود.دانه ای آن به رنگ سیاه بوده و محتوی شکلی آن قرمز رنگ است وبه همین دلیل به آن خاویار سبز نیز می گویند.

مطالب مشابه

آشنایی با خواص درمانی کبرآشنایی با خواص درمانی کبرترکیب سه گیاهی که به جنگ افسردگی می رود آشنایی با خواص درمانی کبر آشنایی با خواص درمانی کبرآشنایی با خواص درمانی کبر گیاهان موثر برای درمان سوهاضمه آشنایی با خواص درمانی کبر آشنایی با خواص درمانی کبرآشنایی با خواص درمانی کبر ۷ آنتی هیستامین طبیعی آشنایی با خواص درمانی کبرآشنایی با خواص درمانی کبرموثرترین چای ها بر سلامت روان آشنایی با خواص درمانی کبر آشنایی با خواص درمانی کبرآشنایی با خواص درمانی کبر درمان های طبیعی برای کاهش درد و التهاب


شکرکه – خواص دارویی و درمانی شکرتیغال