باورهای غلط و نادرست درباره خواب


باورهای غلط و نادرست درباره خواب

همه افراد پس از یک روز خسته کننده نیاز به خواب دارند تا خستگی شان از بین برود. خواب خوب تاثیر بالایی در روحیه فرد دارد، در حالیکه خواب بد می‌تواند روی تمام روز شما تاثیر منفی بگذارد و این شاید بیشتر از بیماری‌های ساده بر روی سلامت زندگی شما تاثیر منفی بگذارد. محققان دریافتند […] نوشته باورهای غلط و نادرست درباره خواب اولین بار در به...

همه افراد پس از یک روز خسته کننده نیاز به خواب دارند تا خستگی شان از بین برود. خواب خوب تاثیر بالایی در روحیه فرد دارد، در حالیکه خواب بد می‌تواند روی تمام روز شما تاثیر منفی بگذارد و این شاید بیشتر از بیماری‌های ساده بر روی سلامت زندگی شما تاثیر منفی بگذارد. محققان دریافتند که وقتی شما در خواب هستید، مغزتان در حال از بین بردن نوعی پروتئین سمّی به سر می برد که در بیداری و در اثر فعالیت های روزانه تان به وجود آمده است.اگر خواب کافی نداشته باشید، این پروتئین ها در سلول های مغری تان باقی مانده و در نتیجه مشکلات زیادی را به وجود خواهند آورد زیرا توانایی درست فکر کردن را از شما می گیرد و شرایطی برایتان ایجاد می شود که هرچقدر هم کافئین بخورید، مشکلی حل نخواهد شد.

اگر همین الان به بازار بروید و به طور اتفاقی از چند نفر سوال هایی درباره خوابیدن و استراحت بپرسید؛ همه ی آن ها باورهای غلط و نادرست خود را به شما تحویل خواهند داد؛ به طور مثال یکی از این عقاید این است که، افراد پیر احتیاج چندانی به خواب ندارند؛ و یا حتی اینکه، حتما هر کسی باید ۸ ساعت در روز بخوابد، در ادامه قصد داریم به شما ثابت کنیم این عقاید، نادرست اند. با ما همراه باشید.

باور نادرست۱. افراد پیر زیاد به خواب احتیاج ندارند

بر اساس توصیه بنیاد ملی خواب، افراد بالای ۶۵ سال باید بین ۷ تا ۸ ساعت در روز بخوابند. این در حالی است که میزان خواب توصیه شده به افراد ۱۸ تا ۶۴ سال، ۷ تا ۹ ساعت در روز است. با این حال، مشاهدات نشان می‌دهد که افراد بزرگسال کمتر از مقدار مورد نیازشان می‌خوابند، چون اغلب برای به خواب رفتن مشکل دارند. به گفته محققان، تحلیل رفتن نورون‌ها بر چرخه خواب شبانه‌روزی این افراد تاثیر می‌‌گذارد.

باور نادرست ۲. غذاهای ادویه‌دار باعث کابوس می‌شوند

هیچ مطالعه‌ای مبنی بر ارتباط غذاهای ادویه‌دار با کابوس دیدن وجود ندارد؛ این غذاهای تند و آتشین که چربی بالایی دارند، صرفا معده شما را به هم می‌زنند. خوردن غذاهای تند سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد، اما درجه حرارت بدن را نیز بالا می‌برد و از آنجایی که دمای بدن در شرایط خواب به طور طبیعی کاهش می‌یابد، می‌توان گفت که خوردن این مواد غذایی بی خوابی را به دنبال خواهد داشت.

باور نادرست ۳. یک لیوان شیر گرم به خوابیدن بهتر کمک می‌کند

آنچه این باور را غلط جلوه می‌دهد، این است که شیر حاوی تریپتوفان است که پیش‌ماده سروتونین یا همان هورمون خواب‌آور است. اما مشکل اینجا است که تریپتوفان برای تبدیل شدن به سروتونین، باید به مغز منتقل شود. تنها راه این کار این است که سایر اسیدهای آمینه در یک نقطه از بدن جمع شوند. محققان ام‌آی‌تی کشف کردند که مواد غذایی با پروتئین بالا (مثل شیر) راه انتقال تریپتوفان به مغز را دشوار می‌سازند. این در حالی است که غذاهای پرکربوهیدرات، روند این انتقال را آسان‌تر می‌سازند.

باور نادرست ۴. دراز کشیدن در رختخواب مثل خوابیدن عمل می‌کند

دراز کشیدن در رختخواب می‌تواند موثر باشد، اما به اندازه خوابیدن واقعی به بازیابی انرژی شما کمک نمی‌کند. خوابیدن با استراحت کردن فرق دارد. حین خواب، بدن از فشارهای ناشی از فرآیندهای عصبی رها شده و به ترمیم خود می‌پردازد. عملی که در بیداری غیرممکن است. بنیاد ملی خواب توضیح می‌دهد که خواب باعث انتشار هورمون‌های عضله‌ساز در بدن شده و به تعادل هورمون‌ها در بدن کمک می‌کند. همچنین، سطح انرژی شما را ثابت نگه می‌دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

باور نادرست ۵ . نوشیدن قهوه در ساعات بعدازظهر از خواب شبانه جلوگیری می‌کند

البته درست بودن یا نبودن این باور به عوامل مختلفی بستگی دارد.

کافئین یک نیمه عمر نسبتا طولانی دارد؛ این بدان معنی است که نیمی از کافئین مصرفی که تحریک‌کننده سیستم عصبی مرکزی است، تا ۶ ساعت در بدن باقی می‌ماند. بنابراین اگر یک فنجان قهوه در ساعت ۴:۰۰ بعدازظهر بنوشید، تا ساعت ۱۰:۰۰ شب چیزی حدود ۱۶۵ تا ۲۵۰ میلی‌گرم کافئین در بدن خواهید داشت. از این رو، کسانی که بیش از ۵ فنجان قهوه در روز می‌نوشند، ممکن است دچار مشکل خواب شبانه شوند.

باور نادرست ۶. هر کسی نیاز دارد ۸ ساعت در روز بخوابد

شاید همه با این توصیه آشنا باشند که باید ۸ ساعت در روز بخوابند. اما یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد که ساعات لازم برای خواب شبانه در یک نفر ممکن است با فرد دیگر متفاوت باشد. برخی افراد می‌توانند ۶ ساعت در روز بخوابند. برخی دیگر نیز به ۹ ساعت خوابیدن نیاز دارند. یک راه آسان برای تست مقدار ساعات لازم برای خواب این است که ببینید پس از بیدار شدن هنوز احساس خواب‌آلودگی دارید یا خیر. اگر این چنین است، پس به اندازه کافی نمی‌خوابید. ممکن است ساعات خواب مورد نیاز شما با دوستان‌تان متفاوت باشد، اما در هر صورت باید خواب را به یک اولویت تبدیل کنید. برای این کار، باید حداقل ۷ ساعت در روز بخوابید.

باور نادرست۷ . می‌توانید کمبود خوابتان را آخر هفته جبران کنید

کمبود خواب به ساعاتی اشاره دارد که از مقدار خواب مورد نیازتان فاصله گرفته‌اید. خوابیدن ناکافی می‌تواند عملکرد شما را حین رانندگی مختل کند یا باعث از دست رفتن حافظه کوتاه‌مدت شود. همچنین، خطر چاقی و بیماری‌های قلبی را به دنبال دارد. با این حال، شما می‌توانید کمبود آن را در سایر روزهای هفته جبران کنید. البته این اتفاق به صورت یک ‌شبه در آخر هفته رخ نخواهد داد.

منبع: پارسی طب

مطالب مشابه

باورهای غلط و نادرست درباره خواب باورهای غلط و نادرست درباره خوابباورهای غلط و نادرست درباره خواب اختلال هورمونی در چه شرایطی رخ می دهد؟ + روش های پیشگیری باورهای غلط و نادرست درباره خواب باورهای غلط و نادرست درباره خوابباورهای غلط و نادرست درباره خواب ورزش بنا به ۶ دلیل، سلامت مغز را تضمین می کند! باورهای غلط و نادرست درباره خواب باورهای غلط و نادرست درباره خوابباورهای غلط و نادرست درباره خواب ۷ ماده غذایی را بعد از ۵۰ سالگی فراموش نکنید! باورهای غلط و نادرست درباره خواب باورهای غلط و نادرست درباره خوابباورهای غلط و نادرست درباره خواب ۷ عامل خطر شناخته شده ناباروری مردان و زنان باورهای غلط و نادرست درباره خواب باورهای غلط و نادرست درباره خوابباورهای غلط و نادرست درباره خواب چربی های پنهان ، کدام قسمت های بدن را نشانه می گیرند؟


حبس کودک 3 ساله داخل کشو از زمان تولد توسط مادرش