کبد (جگر) اندام مهمی در بدن است که بدون آن ادامه حیات غیرممکن است. کبد به وزن تقریبی ۱۵۰۰ گرم، بزرگترین غدهی بدن است و دو لوب اصلی، راست و چپ دارد. این عضو از دو منبع خونی تغذیه می شود: شریان کبدی، که یک سوم خون کبد را تامین میکند و از آئورت منشا میگیرد، و ورید باب که دو سوم خون آن را تامین میکند و خون گرفته شده از لوله ی گوارش را به آن میرساند. کبد چرب (Fatty liver) یا استئاتوز واژه کلی برای اشاره به جمع شدن چربی در کبد است. وجود چربی در کبد، طبیعی میباشد، اما اگر این میزان از چربی بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است.
خوردنی های مفید در درمان کبد چرب
تغییر در شیوه زندگی، روش اصلی و پیشگیرانه برای درمان کبد چرب است.
چای سبز تأثیر زیادی در پیشگیری از تجمع و رسوب چربی ها در اطراف کبد دارد.
گیاه خارمریم به صورت مصرف دمنوش یا خشک این گیاه همراه غذا در این زمینه موثر است.
ریشه زنجبیل ۲ تا ۳ بار در هفته. مصرف دمنوش زنجبیل یا ماست کم چرب حاوی زنجبیل به ویژه در وعده هایی که غذای چرب خورده اید بسیار اهمیت دارد.
زردچوبه به عنوان چاشنی در همه ی غذاها می تواند استفاده شود.
عرق کاسنی و عرق شاهتره روزی یک لیوان
روغن زیتون جایگزین اغلب روغن ها در رژیم غذایی تان شود.
حبوبات نظیر لوبیاها، نخودها و … می توانند در پیشگیری از پیشرفت کبد چرب تأثیرگذار باشند. حبوبات دارای پروتئین بالا، فیبر بالا و فاقد چربی اند و به همین خاطر در کاهش وزن بسیار کمک کننده خواهند بود.
روزی یک قاشق چایخوری سیاهدانه با عسل طبیعی خوب جویده شود.
نوشیدن یک لیوان آب که در آن عصاره یک لیموترش تازه وجود دارد در آغاز روز می تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب باشد.
خوردنی های مضر و بازدارنده در درمان کبد چرب
غذاهای چرب، فست فودها و سرخ کردنی ها
مصرف زیاد شیرینی جات
هله هوله های چون چیپس و پفک و کیک و …
مصرف زیاد سردیجات طب سنتی
قبل از میل غذا مصرف هر گونه مایعات حتی آب توصیه نمی شود. بهترین زمان نوشیدن هر نوع مایعات حتی آب نیم ساعت قبل از غذا و یا یک ساعت پس از میل غذا است.
عدم نوشیدن آب یخ مخصوصا آبی که درون آن یخ است.