همه چیز درباره میوه موز


اگر درباره موز تحقیق میکنید و یا علاقمند هستید تا درمورد این میوه خوشمزه و پرخاصیت بیشتر بدانید با ما همراه شیود. به گزارش آلامتو و به نقل از فیتامین؛ به کلاس مجازی موزشناسی خوش آمدید! با هم این مقاله را بخوانیم و یک واحد موزشناسی بگذرانیم. تاریخچه موز موز نام میوه و گیاهی است که بومی مناطق حاره‌ای جنوب...

همه چیز درباره میوه موز

اگر درباره موز تحقیق میکنید و یا علاقمند هستید تا درمورد این میوه خوشمزه و پرخاصیت بیشتر بدانید با ما همراه شیود.

به گزارش آلامتو و به نقل از فیتامین؛ به کلاس مجازی موزشناسی خوش آمدید! با هم این مقاله را بخوانیم و یک واحد موزشناسی بگذرانیم.

تاریخچه موز

موز نام میوه و گیاهی است که بومی مناطق حاره‌ای جنوب شرق آسیا، شبه جزایر مالزی و استرالیا است. این میوه از ۴ هزار سال پیش در هندوستان کشت می شده است؛ در سال ۱۴۸۲ پرتغالی ها موز را در سواحل گینه پیدا کرده و به جزایر قناری بردند؛ سپس به وسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریکا برده شد. این گیاه امروزه در تمام مناطق گرمسیری که از رطوبت مطلوبی برخوردار باشند کاشت می‌شود.

از آنجایی که گیاه موز تا حدودی بلند و مستقیم و محکم می‌باشد، به اشتباه به آن درخت می‌گویند. در حقیقت، موز گیاهی است علفی و شبیه درختچه که اجزای آن فقط شاخه‌هایی هستند که پس از میوه دادن، خشک شده و از بین می‌روند.

گل های این گیاه به صورت سنبله بوده و میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن به رنگ زرد در می آید؛ میوه موز به صورت خوشه در انتهای ساقه تشکیل می‌شود.

دلیل کاشت گیاه موز، میوه‌ آن و همچنین تولید فیبر و نیز زیبایی است. هنگامی که موز هنوز سبز است از درخت چیده و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا به وسیله گرما دادن باعث رسیدن آن می شوند.

این گیاه، انواع مختلف داشته و یک نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم خیلی ریز است که مزه شیرینی دارد. در کشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند.

در کشورهای آمریکای لاتین، موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک می کنند.

نشانه رسیدن موز این است که باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه وجود داشته باشد.

موز نارس، یه سبب داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است. این میوه لذیذ که خود یک وعده غذای طبیعی به شمار می رود شامل مواد مغذی بیساری می باشد.

مزیت موز این است که حاوی ترکیبات شیمیایی نیست و عوارض جانبی داروها را نیز ندارد. این میوه حاوی ۳ نوع قند (فروکتوز، ساکاروز و گلوکز) است که انرژی را بالا برده و بدن را تقویت می‌کند.

در این مطلب بیماری‌هایی که با موز قابل درمان و بهبود هستند را عنوان می‌کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

بدون شک پس از خواندن این مطلب نگاهتان به موز تغییر خواهد کرد. طبیعت بهترین درمان‌ها را به‌صورت مواد غذایی و گیاهان در اختیار ما قرار داده است که تأثیر زیادی در ارتقای سلامتی دارند. موز نیز یکی از این هدیه‌ها است که برای درمان و بهبود برخی از بیماری‌ها و مشکلات سلامتی بهتر از برخی داروها عمل می‌کند.

مقاله مرتبط: حقایقی درباره موز

خواص اصلی موز

میوه موز حاوی مواد مغذی مورد نیاز شخص در طول روز بوده و به دلیل داشتن پتاسیم فراوان، غذای خوبی برای ماهیچه ها بوده و زمان ریکاوری بعد از ورزش را به حداقل می رساند.

مصرف روزانه موز احتمال ابتلا به بسیاری از سرطان ها را کاهش داده و باعث بهبود عملکرد مغز خواهد شد.

موز، منبع غنی ویتامینهای بسیاری است که به هیچ وجه نباید آن را فراموش کنید. با مصرف روتین این میوه، بدون شک همیشه قوی و سلامت خواهید ماند.

موز در برنامه غذایی

این میوه خوشمزه را می توانید همراه با ماست، کورن فلکس و کره بادام زمینی نیز میل کنید. یا در کنار صبحانه، همراه با اسموتی ورزشی یا حتی روی بستنی تان، تکه های موز بریزید.

البته هنوز هم عده ای از مردم هستند که این میوه را تجملاتی دانسته و فقط از آن به عنوان میوه ای درمانی و یا تشریفاتی استفاده می کنند.

البته دیگر وقت آن رسیده که این میوه زرد رنگ، جای خود را در ظرف میوه شما باز کند و فقط محدود به استفاده روی بستنی های کافی شاپ و مهمانی های خاص نشود.

میزان کالری موجود در یک عدد موز متوسط، حدوداً ۱۰۰ کالری است و علاوه بر این، موز دارای مواد معدنی زیر است:

ویتامین ب ۶ منگنز ویتامین C مس فیبر پتاسیم

منگنز

منگنز جزو آن دسته از مواد معدنی است که اسمش کمتر بر روی برچسب مکملهای مواد معدنی به چشم می خورد.

اگر هم باشد، اغلب در انتهای جدول محتویات درج شده بوده و با ماده معدنی منیزیم اشتباه گرفته می شود. معلوم است که با چنین شرایطی و نادیده گرفتن منگنز، به تدریج ما هم از آن غافل خواهیم شد.

درست است که در طول روز نیاز چندانی به منگنز نداریم؛ اما دلیلی برای نادیده گرفتن آن وجود ندارد. زیرا بدنتان هنوز هم به آن نیاز داشته و تأمین این ماده ضروری است.

اگر بخواهید اطلاعات بیشتری در مورد خاصیت های منگنز داشته باشید، یکی از مهمترین این خاصیت ها ترمیم زخمها بوده و در رتبه دوم نیز برای سلامتی استخوان های تان مفید است.

اگر می خواهید به بیماری پوکی استخوان نیز دچار نشوید، بی شک از موز به عنوان یک میان وعده سالم و مغذی استفاده کنید.

ویتامین ب ۶

موز، منبع غنی ویتامین ب ۶ بوده و از ضروریات رژیم های غذایی به شمار می رود. هر فرد، روزانه باید حداقل ۱ و نیم میلی گرم ب ۶ مصرف کند؛ این در حالی است که مصرف یک موز متوسط، تنها یک چهارم این میزان را تأمین خواهد کرد.

بهتر است برای تأمین ب ۶ بدنتان به جای مکملها، از میوه ها و غذاها بهره بگیرید. همان طور که گفته شد، مصرف موز به صورت روزانه، خطر ابتلا به انواع سرطان را به شکل چشمگیری کاهش می دهد.

از طرف دیگر مصرف ب ۶ باعث کاهش اختلالات مربوط به سندرم پیش از قاعدگی بانوان PMS می شود. همچنین زنان باردار نیز می توانند با مصرف این ویتامین، حالت تهوع های صبحگاهی شان را به حداقل برسانند. البته چنانچه باردار هستید، از مصرف خودسرانه مکمل جلوگیری نموده و قبل از مصرف، با پزشک معالج خود مشورت کنید.

مس

موز، یکی از میوه هایی است که دارای میزان مس قابل توجهی بوده و مصرف آن برای تأمین مس مورد نیاز روزانه بدن توصیه می شود. البته لازم به ذکر است که مصرف یک عدد موز متوسط، تنها ۵ درصد از میزان مس مورد نیاز روزانه تان را تأمین خواهد کرد.

ویتامین C

پرتقال و دیگر مرکبات، به عنوان منابع اصلی تأمین ویتامین C، تمام توجهات را به خودشان جلب کرده اند؛ اما موز را فراموش نکنید! موز هم حاوی ویتامین C قابل توجهی است. یک عدد موز متوسط حدود ۱۵ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C تأمین می کند.

فواید مصرف ویتامین C

افزایش مقاومت بدن نسبت به بیماری سرماخوردگی کاهش التهابات کند نمودن روند پیری پوست

پس هیچ گاه مصرف ویتامین C را نادیده نگیرید. طبق آخرین پژوهشهای صورت گرفته، مصرف ویتامین C کافی، حتی می تواند سلولهای سرطانی را نیز از بین ببرد.

با وجود این همه فایده امیدواریم دیگر بی دلیل موز را از سبد غذایی خانواده حذف نکنید و دفعه بعدی که به میوه فروشی رفتید بدون تردید موز بخرید.

۶ راه خانگی برای سفید کردن دندان‌ها
برترین جاهای دیدنی روسیه برای تفریح



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

معرفی شاخ های اینستاگرام ایرانی + دلیل مشهور شدن در اینستاگرام